Nejste přihlášen/a.
Omlouvám se za nedokončení, tady je celý dotaz znovu.
Dobrý den,
Nikdo nemá právo ti nadávat a bít tě, to si uvědom. Pokud máš nějaké viditelné následky (modřiny apod), tak jdi klidně na policii. Myslím si, že i v dětském domově by snad bylo lépe, než doma. Asi bych se obrátila i na sociálku, pokud ti zakazují jíst, ale otázka je, jaké máš důkazy. Bez nich je to tvrzení proti tvrzení. Co se týče aktivit, to je těžké, mě třeba naši zakázali za trest taky sraz s kamarádkami nebo nějaký víkendový program.
Pokud důkazy nejsou, můžeš zvolit střední školu tak, abys byla před týden na intru někde mimo domov. Já bych to tak určitě řešila...
Já na tyto příspěvky moc často neodpovídám, protože nedokážu posoudit jak to doopravdy je. Prostě na základě výpovědi jedné strany si nelze udělat spravedlivý obraz situace. Co mě na Tvém příspěvku zaujalo je, že je psán bez pravopisných chyb - což svědčí o Tvé vyšší úrovni. Většinou děti nedostatečně vzdělaných (ano servírka je nedostatečné vzdělání) a nezaměstnaných rodičů bývají ve škole slabší a nedosáhnou dostatečného vzdělání. Tím pak negativně ovlivní celý svůj život.
Takže v prvé řadě je potřeba aby sis uvědomila, že to máš těžký, ale máš to pod kontrolou a zvládneš to. Je ti prakticky 15. Je nutný abys dostudovala a pak šla na VŠ. Nejlíp do jiného města, kde budeš bydlet na koleji a budeš obklopena kvalitními kamarády. To znamená, že to musíš ještě asi tak 3 roky vydržet. Soustřeď se na školu, protože na tomto poli své rodiče jednoznačně převyšuješ. Ukaž tomu svářeči a nezaměstnané servírce, že se dostaneš na VŠ a budeš pak vydělávat víc než oni dva dohromady. Taky na vysoké se dá dobře cestovat. Dnes už prakticky každý student jede v rámci projektu Erasmus na nějaký ten semestr ven. Udělej si nádhernej život. Když tady čtu příspěvky nebo vidím v pořadu "krotitelé dluhů" jaký mají lidi problémy, tak to má vždy společného jemnovatele - nedostatečné vzdělání a lenost. Trojka z němčiny, no to se dá spravit, co angličtina? Ta je podstatně důležitější, pokud ji dobře zvládneš, tak si užiješ krásný plnohodnotný život, neskončíš jako socka na pracáku.
Jinak k tvé otázce. Samozřejmě, že tě nemá právo nikdo bít, či omezovat. Ale chce to trochu pragmatismu. Pokud budeš vše řešit na sílu, budete mít doma peklo. Zkus ty vztahy tak nějak znormalizovat, dohodnout nějaká pravidla a akceptuj, že se holt staráš víc ty než ostatní. Podívej se na situaci v EU. Krachuje tu Řecko, Španělsko a podobně a kdo to řeší? No přece Německo. Je to spravedlivé? Ne není, ale když to neudělají oni, tak kdo? Ber to, jakože je to holt tvůj takovej úděl, kterej ale za 3 roky skončí. Hodně čti, vyhýbej se sektám, uč se anglicky, vyhýbej se doma konfliktům. No aspoň tady vydíš, že až si budeš hledat partnera, tak ten co chodí 2-3x týdně do hospody není ideální...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.