Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám dotaz už třetí rok od roku 2009 mi neplatí otec mích dvojčat pravidelně výživné,pokaždý když dám tr.oznámení tak něco uhradí a zase je to na stejném bodu,posílá m i tak dvakrát do roka a dluží mi dost peněz a ted jsem podala 4 trestní oznámení,za neplacení výživného,ale myslím si že tenhle člověk bude postupovat stejně,jelikož byly soudy a on to od roku 2010 neuhradil nemohu znovu na něj podat tr.oznámení prosím jak se mám bránit abych dostala výživné z roku 2010,2011 děkuji za radu Iveta
Dobrý den. Ivet, vymáhejte celou dlužnou částku soudně. Soud vydá rozsudek a až se stane pravomocným, obraťte se na exekutorský úřad. Vaše šance je jedině exekucí, pokud otec dětí má příjem, nějaký majetek apod. Pokud jsou Vaše příjmy malé, požádejte soud zárověň o zproštění poplatku. Pokud byl již rozsudek na zaplacení dříve soudem vydán, obraťte se exekutora rovnou. A také se zkuste obrátit s tímto problémem na sociálku. V některých případech část dlužného výživného zaplatí a pak to vymáhá stát. Ale o tom by Vám museli více říci na úřadě.
doplněno 03.05.12 11:09:Ještě je zde jedna možnost. Pokud neplatí otec dětí výživné, pak je možnost taková, aby na výživné přispívali prarodiče. Morální stránku věci řešit nebudu, ale v zákoně tento postup oporu má.
doplněno 03.05.12 11:20:Ivet, s vymáháním dlužného výživného by Vám hodně pomohl advokát a neměla byste s tím tolik stresu. Pouvažujte o tom a neváhejte jednodušše vyhledat právní pomoc.
děkuji vám za radu určitě tam zajdu on totiš vše dělá úmyslně,bydlí u matky a dělá bez smlouvy aby mu nemoho být nic exekučně odebráno.O děti se nestará,nepomáhá mi s výchovou,nekupuje dárky a nejezdí za něma snad jen párkrát a to bez dárku ,holky začly chodit do školky kde se my zvedly výdaje a přemýšlím že si výživné zvednu už k vůly tomu že se nestará,musím platit stravu,akce školky a různé výdaje.Už několikrát jsem ho žádala o pomoc a jeho reakce? STAHNI VŠECHNA OBVINĚNÍ NA MOU OSOBU A BUDU TI NĚVO DÁVAT!KŘICÍ NA MĚ A NECHÁVÁ MĚ PROSIT!Ale já jsem na jeho návrch nepřistoupila protože bráním právo dětí a ne jeho,má platit i na mě od roku 2009 do 2011 1000kč měsičně a taky mi nic do ted nedal už mě to vyčerpává jen se u soudu pořád vymlouvá a lže ((
Ivet, určitě neustupujte a nenechte se vydírat. Je určitě potřeba udělat vše v zájmu dětí a jejich otec by se na tom podílet měl. Vy jste matka, která jim musí zajistit spoustu věcí a zodpovědnosti se též nezříkáte. Pokud jste do teď nic nezmohla sama, dejte, prosím, na moji radu a obraťte se na právníka. Ten na to má nervy, je to jeho práce a se vším Vám pomůže. Nebudete na to sama a on si s tím poradí určitě lépe ve všech směrech. Vím, že to stojí peníze, ale opravdu si myslím, že by se Vám to vyplatilo. Jinak přeji moc pevné nervy, vím, že to není jednoduché...
doplněno 03.05.12 11:53:Není zač a ať Vám děti dělají jen samou radost. Je to velká záplata na to, čím musíte a budete muset projít. Držte se!
děkuji moc ještě jednou za podporu u nás doma určitě se obrátím jsou i bezplatné právní poradny zeptám se tam s pozdravem Iveta s dětma
děkuji já jen že ony za nic nemohou ,on si myslí že se mstí mě,ale je na omylu ubližuje jenom jeho dětem tím že neplatí a nestará se,hlavně že má starosti co dělám já a že mi nebude platit jenom proto abych si to užívala
dal lonský dluh a soc.odbor mi zastavil hmotnou nouzy na 4 měsíce,tak to je jako by nic nedal.Bylo by lepší kdyby mi to pravidelně dával,ale toho se nikdy nedočkáme
Trestní oznámení podat můžete, jděte s ním rovnou na kriminálku, tam si Vás vyslechnou tak jak potřebují, neboť výživa přechází v jejich režiji. Současně bych se být Vámi zeptal, zda se otec Vašeho dítěte (dětí) nedopouští také přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání podle § 337 odst. 4, případně i odst. 3 písm. a) zákona č. 40/2009 Sb., trestního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, neboť má soudem něco uloženo a toto nedodržuje.
Pokud Vám dluží hodně, jděte na soud a zeptejte se, jak to je, pokud na něj budete chtít dát exekuci, případně jeho pohledávky vůči Vám (dětem) někomu odprodejte a on si to s ním vyřídí sám. Záleží zas, jaké vztahy k němu vyjma financí máte Vy a děti, zda si je třeba bere ven, na víkendy apod. Prostě zda se o ně stará a má o ně zájem. Pokud nestará a zájem nemá (už jsem také viděl, že ani dárek na narozeniny, nebo Vánoce, ani si je nebral), tak bych k tomuto řešení přistoupil).
Hodně štěstí.
děkuji vám za radu určitě tam zajdu on totiš vše dělá úmyslně,bydlí u matky a dělá bez smlouvy aby mu nemoho být nic exekučně odebráno.O děti se nestará,nepomáhá mi s výchovou,nekupuje dárky a nejezdí za něma snad jen párkrát a to bez dárku ,holky začly chodit do školky kde se my zvedly výdaje a přemýšlím že si výživné zvednu už k vůly tomu že se nestará,musím platit stravu,akce školky a různé výdaje.Už několikrát jsem ho žádala o pomoc a jeho reakce? STAHNI VŠECHNA OBVINĚNÍ NA MOU OSOBU A BUDU TI NĚVO DÁVAT!KŘICÍ NA MĚ A NECHÁVÁ MĚ PROSIT!Ale já jsem na jeho návrch nepřistoupila protože bráním právo dětí a ne jeho,má platit i na mě od roku 2009 do 2011 1000kč měsičně a taky mi nic do ted nedal už mě to vyčerpává jen se u soudu pořád vymlouvá a lže
((
Škoda, že nejsme v USA, tam by jste zažalovala stát za to, že tohle připustil a že s tím nic nedělá, ale bohužel u nás v kocourkově je to složité. Nezapomeňte taky, že soud Vám může přiznat maximálně tři roky zpětně jestli se nepletu. Zbytek je pase.
doplněno 03.05.12 12:26:Nehledě na to, že ten úmysl se mu vždycky musí prokázat, což se dělá dost těžce a výmluv existuje nezpočet. Např. by u soudu musela svědčit paní z pracáku, která by řekla, ano pan X.Y. spadá do mojí evidence a několikrát jsem mu nabízela práci, kterou odmítnul, z toho důvodu nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti a řekl mi, že to dělá kvůli tomu, aby paní Y.Y. neměla pro jejich děti A.Y. a B.Y. peníze. Potom je to už něco jiného.
A na sociálce jste byla? Podle mě když otec neplatí výživné, přejímá tuto roli stát a posléze na otci vymáhá výživné... ale jistě to nevím
Ve Vaší nepříjemné situaci Vám mohu jako advokátka pomoci bezplatným zastoupením v exekučním řízení, které moje advokátní kancelář v případech jako je Váš nabízí, a to i na dálku.
V případě Vašeho zájmu mne kontaktujte dle níže uvedených údajů.
S pozdravem
JUDr. Lucie Štursová
advokati@bolzanova33.cz
www.advokati-bolzanova33.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.