Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NEMOC - jak na to?

Od: saq* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,
už asi 3 dny kašlu a bolí mě v krku, dnes se to zhoršilo o to, že mám ucpaný nos a jsem unavený..
Za 2 týdny letím na dovolenou, poradíte někdo, jak nemoc do té doby zahnat, vyléčit?
Dávám si Aspirin(tableta do vody na rozpuštění) a Paralen GRIP.
Děkuju moc..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také zdravím. Zázvorový čaj a také doporučuji silnou česnečku.

uska*
hodnocení

2x

Koupit sprej STOPANGIN a vystříkávat krk a něco k tomu na odkašlání, v lékárně poradí. Pít bylinkové čaje a dělat zábaly na krk. Ale jistější by bylo si skočit k lékaři, ať nemáte pokaženou dovolenou.

martinaa*
hodnocení

2x

Pokud je to chřipka, můžete pouze léčit příznaky a počkat, až se s ní tělo vypořádá. Nepodceňujte to, teď chřipky řádí díky prudkým změnám teploty. Pokud možno odpočívejte a dopřávejte schvácenému tělu dostatek tekutin.

Na odkašlávání je super klasický jitrocelový sirup, na bolest v krku se mi osvědčil sprej Tantum Verde. Paralen Grip je dobrý...

222hel*
hodnocení

0x

Léčit doma se můžete, jak je nahoře uvedeno. Problém bude, že na dovolenou nepoletíte odpočatý, tělo bude dělat problémy s vysokou teplotou. Skočte si jen tak pro klid k lékaři, poradí vám, jak rychle se dát dohromady.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Neléčená chřipka trvá týden a léčená 7 dní. Do 14 dní tedy máte určitě pokoj. :)

myse*
hodnocení

0x

Rady výše jsou dobré, určitě sprej nebo pastilky na krk, kapky nebo sirup na kašel (osvědčený mám Hedelix), ale hlavně

¨vy berete léky na horečku a bolest, které se užívají až při horečce vyšší než 38, takže s tím to moc nepřehánějte. A navíc - NEMŮŽETE BRÁT OBOJÍ NAJEDNOU! Aspirin a Paralen mají stejné účinky, takže vy si berete dvojnásobek léků - je to MOC!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]