Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám 30Kč k doktorovi - co dělat?

Od: asis odpovědí: 12 změna:

Muze mi nekdo poradit jak resit tento problem? Za vysetreni u lekare musite odevzdat poplatek 30kc...ale co delat kdyz jste silne nemocna a penize na to nemate.Jsem absolventka stredni skoly a stale hledam praci...nikdo me neprijme jelikoz pry nemam minimalne 2-3 roky praxi...bydlim sama a najem a jidlo si zaplatim jentaktak z brigad... na kterych si podle zakona mohu vydelat jen 4000,- jinak by mi totiz pracovni urad neplatil zdravotni a socialni pojisteni a pak bych i to si musela hradit sama...ted uz je to tyden co jsem bez penez...vyplata z brigad bude asi za tyden,dva...lezim v horeckach,otekle krcni mandle a vyrazka vsude na kuzi...k lekari ale bez 30ti korun nemohu.Je snad nejake reseni,ktere me nenapadlo...pokud ho znate,prosim Vas podelte se semnou o nej...jsem uz vcelku bezradna.Dekuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paja*
hodnocení

2x

Platit se nemusí:.jde-li o pojištěnce, který se prokáže rozhodnutím, oznámením nebo potvrzením vydaným orgánem pomoci v hmotné nouzi o dávce, která je mu poskytována podle zvláštního právního předpisu (viz zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů).
Poznámka:
Doklad vydávají pověřené obecní úřady, obecní úřady obcí s rozšířenou působností.
Potvrzení nesmí být starší než 30 dnů.
Dávky v systému pomoci v hmotné nouzi jsou:
a) příspěvek na živobytí,
b) doplatek na bydlení a
c) mimořádná okamžitá pomoc,
Poznámka:
Pojištěnec musí zdravotnickému zařízení nebo zařízení lékárenské péče doložit, že je od placení poplatku osvobozen. Případy, kterých se osvobození týká, jsou uvedeny výše. Povinností zdravotnického zařízení nebo zařízení lékárenské péče je doklad pouze zkontrolovat, nemá povinnost ho archivovat.
Lékař při předepisování léčivého přípravku nebo potraviny pro zvláštní lékařské účely uvede v souladu s platnou Metodikou pro pořizování a předávání dokladů do volného prostoru před předtištěné pole"Sk"velkými tiskacími písmeny NE, pokud je pojištěnec zproštěn povinnosti platit poplatek za vydání léčivého přípravku. V opačném případě uvede ANO.

dusatka*
hodnocení

2x

Abych se přiznala, tak já Vám nevěřím. Pro absolventa střední školy dnes není problém sehnat práci a kdo má na internet, má i 30 Kč na lékaře.

qwertz*

Naprostý souhlas.

maryel*

To je sice pravda, ale mohl to za ní někdo napsat ze školy nebo tak . Ale myslím si že mohla požádat spolužáka o půjčení, a nebo to zaplatit později když se nestydí to napsat sem proč by to neřekla lékaři.;)

martina30*
hodnocení

2x

Tak běžte uklízet nebo dělat do supermarketu a tam Vás vezmou levou zadní i jako brigádu a časem se najde něco trvalého a 30 kč se dá vždy pujčit.*ee*

jambus*
hodnocení

2x

pokud jste přesvěčena,že Vaše životní situace je finančně opravdu moc špatná,zažádejte si na příslušném úřadě(dle trvalého bydliště) o pomoc v hmotné nouzi. A oni sami dle doložených příjmú a vyplněných XX formulářú rozhodnou-máte li nárok. V případě že ano-dostanete potvrzení o poskytnuti dávky v hmotné nouzi (platné vždy 30dní) a toto Vás zbavuje platit Julínkovo-Cikrtovy regulační poplatky.

jabraka*
hodnocení

2x

Všichni mají svého obvodního lékaře.Když ho jdu navštívit,samozřejmě ode mne sestra chce zaplatit poplatek na růst Cikrta.Ale stalo se mi,že jsem neměl peníze,velice ochotně mě vyšetřili s tím,že zaplatím,až budu mít.Jinak si nedovedu představit člověka s anginou,jak v horečkách běhá po úřadech a vystává ve frontě pro potvrzení o platební nedostatečnosti.I na to ale potřebuje kolek za 50 Kč.

JABRAKA

macka80*
hodnocení

0x
K lékaři určitě můžete jít a také jděte i bez těch peněz,nemusíte platit ihned a pokud nemáte peníze tak donéste potvrzení o hmotné nouzy,a nemusíte platit vůbec

hodnocení

0x

Lékaře navštivte, platbu můžete provést i později.

misamonca*
hodnocení

0x

takovou skusenost nemam ale poradit bych mohla jenom to ze: ze se zeptej na brigade toho zamestnevetele jesti pidal penize ale aby to nikam nezapisoval, takze by to bylo nezakone ale nekteri to tak delaji

maryel*
hodnocení

0x

Zajděte si k lékaři a zaplatíte to později nebo půjčte od spolužáků. Až budete zdravá zajděte si na sociální úřad a tam vám porádí a možná dají jednorázový příspěvek a můžete žádat o příspěvek na bydlení .Hodně štěstí.:)

santafreud*
hodnocení

0x
Jak ale znám (povrchně) naše sociálně demagogické vyhlášky, předpokládám, že ji odkážou na příbuzné a že tam bude někde klasická větička o vyživovací povinnosti a na to konto dostane prd a né vysvědčený chudých.
Dost bych se divil, kdyby stát skutečně udělal nějakou úlevu, žeby nuzák opravdu něco platit nemusel.
Snad jenom poplatek za zamítnutí žádosti nám ještě chybí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]