Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatky za odpad

Od: takodal* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,mám takoví dotaz je nějak uzákoněno kdy se nemusí platit poplatky za komunální odpad?Před třemi lety jsem ovdověl a totálně jsem se z toho sesypal,děti jsem dal do klokánku a odtud sedostali do dětského domova.Už jsou tam druhým rokem a dneska mi úřednice na úřadě řekla,že musím platit i za děti i přes to že domu jezdí 1 měsíčně na víkend.Je postup úřednice v pořádku a má město nárok vybírat poplatky od občanů kteří se prokazatelně nezdržují v místě trvalého bydliště?Děkuji za odpověd

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Není důležité, kde se prokazatelně nezdržují, je podstatné, kde mají uveden TP. Jako příklad: manželé v naší obci měli 2 děti na studiích VŠ, mimo bydliště, několik let. Přestože se tady ty děti vůbec nezdržovaly, musely platit za odvoz kom. odpadu - měly u nás trvalé bydliště.

Teď trochu odbočím - vím, že smrt blízkého člověka s tím druhým pořádně zamává. Vy jste se v té době dětí zbavil, nedokázal jste o ně pečovat. Ale od té doba už uběhly 3 roky a čas léčí. Nenapadlo Vás si vlastní děti zase vzít? Jsou přece Vaše, rostou a jistě by byl pro Vás zážitek, být u toho a vidět, jak vyrůstají, dospívají tělesně i duševně. Nejlepší je úplná rodina a mámu nic nenahradí, ale přece jen je pro děti lepší, když mají vedle sebe aspoň jednoho z rodičů, než dětský domov. Neuvažoval jste o tom? Pokud k nim nenajdete cestu během dětství, může se stát, že v dospělosti už bude pozdě a budete pro ně navždy cizím člověkem. Přemýšlejte o tom, jak říkal klasik: Krev není voda. Jaga.

výtka
Upozornění od sys clayman 03. 05. 2012 21:04:38
prosím pokud možno neodbočovat... pokud se chcete podělit o nějaké zajímavé téma je lepší založit si vlastní otázku např. ve Volné diskuzi, než tříštit jasnou otázku na širokou polemiku o lidstvu, díky :)

Omlouvám se syslíkovi za odbočení, vím že to s popelnicemi nesouvisí. Ale myslela jsem si, že jeden vlastní táta, kterého mohu vzít kolem krku, přitulit se k němu, poradit se s ním, postěžovat si, je daleko víc, než sebelépe vedený dětský domov. Tam chybí ta příbuzenská vazba. děti jsou syté, v teple, čistotě, ale táta je prostě táta. Promiňte.

buss

Obec může vybírat poplatky. Pak je třeba napsat, v naší obci se neposkytují žáádné úlevy.

lidka*
hodnocení

0x

Místní poplatek se platí podle trvalého pobytu. Je to asi tak, že jste na úřadě neohlásil, že děcka jsou nejprve v klokánku a poté v dětském domově. Nechte si v dětském domově vystavit potvrzení, že tam jsou a od kdy vaše dvě děcka umístěná v trvalé péči. S tím potvrzením jděte na úřad a s krátkou žádostí požádejte o osvobození od poplatku. Mělo by to být - alespoň doufám - kladně vyřízeno. Chápu, že jste byl v těžké situaci a snad to pochopí i na úřadě. Bohužel oznamovací povinnost platí pro všechny. Zkuste to, ale jednejte s nimi tak, že to nemusí kladně vyřídit. Ale snad budou po předložení žádosti a potvrzení vstřícní. *tuc*

hodnocení

0x

Ja píše správně Lidka, je třeba postupovat dle vyhlášky Vaší obce. Klidně může mít vyjímku, ale to byste musel sdělit název obce.

buss
hodnocení

0x

Obec má jistě vyhlášku a může poskytovat a poskytují úlevy. Ovšem nezdržování se je třeba doložit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]