Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám takoví dotaz je nějak uzákoněno kdy se nemusí platit poplatky za komunální odpad?Před třemi lety jsem ovdověl a totálně jsem se z toho sesypal,děti jsem dal do klokánku a odtud sedostali do dětského domova.Už jsou tam druhým rokem a dneska mi úřednice na úřadě řekla,že musím platit i za děti i přes to že domu jezdí 1 měsíčně na víkend.Je postup úřednice v pořádku a má město nárok vybírat poplatky od občanů kteří se prokazatelně nezdržují v místě trvalého bydliště?Děkuji za odpověd
Není důležité, kde se prokazatelně nezdržují, je podstatné, kde mají uveden TP. Jako příklad: manželé v naší obci měli 2 děti na studiích VŠ, mimo bydliště, několik let. Přestože se tady ty děti vůbec nezdržovaly, musely platit za odvoz kom. odpadu - měly u nás trvalé bydliště.
Teď trochu odbočím - vím, že smrt blízkého člověka s tím druhým pořádně zamává. Vy jste se v té době dětí zbavil, nedokázal jste o ně pečovat. Ale od té doba už uběhly 3 roky a čas léčí. Nenapadlo Vás si vlastní děti zase vzít? Jsou přece Vaše, rostou a jistě by byl pro Vás zážitek, být u toho a vidět, jak vyrůstají, dospívají tělesně i duševně. Nejlepší je úplná rodina a mámu nic nenahradí, ale přece jen je pro děti lepší, když mají vedle sebe aspoň jednoho z rodičů, než dětský domov. Neuvažoval jste o tom? Pokud k nim nenajdete cestu během dětství, může se stát, že v dospělosti už bude pozdě a budete pro ně navždy cizím člověkem. Přemýšlejte o tom, jak říkal klasik: Krev není voda. Jaga.
Omlouvám se syslíkovi za odbočení, vím že to s popelnicemi nesouvisí. Ale myslela jsem si, že jeden vlastní táta, kterého mohu vzít kolem krku, přitulit se k němu, poradit se s ním, postěžovat si, je daleko víc, než sebelépe vedený dětský domov. Tam chybí ta příbuzenská vazba. děti jsou syté, v teple, čistotě, ale táta je prostě táta. Promiňte.
Místní poplatek se platí podle trvalého pobytu. Je to asi tak, že jste na úřadě neohlásil, že děcka jsou nejprve v klokánku a poté v dětském domově. Nechte si v dětském domově vystavit potvrzení, že tam jsou a od kdy vaše dvě děcka umístěná v trvalé péči. S tím potvrzením jděte na úřad a s krátkou žádostí požádejte o osvobození od poplatku. Mělo by to být - alespoň doufám - kladně vyřízeno. Chápu, že jste byl v těžké situaci a snad to pochopí i na úřadě. Bohužel oznamovací povinnost platí pro všechny. Zkuste to, ale jednejte s nimi tak, že to nemusí kladně vyřídit. Ale snad budou po předložení žádosti a potvrzení vstřícní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.