Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prokrvování končetiny

Od: heterak® odpovědí: 1 změna:

Zdravim,

měl sem jistý úraz na chodidle,nyní chodím o berlích a rehabilituju.

Když pár minut stojím a nebo cvičím,tak mě chodidlo zčervaná. Noha je tedy překrvená. Doktorka říkala,že mám tu nohu často dávat do zvýšené polohy aby se odkrvovala.

Přitom chodím na vířivku,aby se lépe prokrvovala končetina.

Dokážete mi někdo odborně vysvětlit proč noha zčervená? To jako,že tam rycheji proudí krev? Ale to by přece z laického hlediska mělo být v pořádku ne? Čím více krve tam proudí,tím dojde dříve k uzdravení.

Pokud nohu zvednu,tak v chodidle proudí krev menší rychlostí? A to je správně?

Snad sem to dobře napsal a je jasné na co se ptám.

Děkuji za odpovědi :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

dobromysl*
hodnocení

2x

když nohu zvednete, krev lépe odtéká, vrací se k srdci, zase přiteče nová, která nese kyslík a živiny důležité pro regeneraci

Asi jde o to podpořit krevní oběh. Když bude krev stagnovat (zůstávat) , zůstávají v místě i odpadní látky a může se snáze rozvinout např. zánět. Navíc noha otéká a bolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]