Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dál žít?

Od: hopladelacopter odpovědí: 11 změna:

Ahoj, hele stala se mi docela divná věc. Moje máma mě vždy učila, jak je výhodné dělat "špatné věci", radila mi, jak je provádět -jak krást, jak podvádět, jak zastrašovat, jak šikaovat a tak podobně. Chodím na Taekwondo a tam jsem včera mluvil s trenérem a on mi říkal, proč je to všechno špatný, v čem by bylo lepší, kdybych se choval tak jak je to považováno za správné a přišlo mi, že mluví docela přesvědčivě. Moje máma ale všechny různě podvádí a okrádá a já nevím, co přesně dělá, ona má takovou firmu, ale jsme díky tomu docela bohatí, tak nevím, kdo má pravdu.
Takže mám na vás dotaz, jak mám dál žít a proč. V případě, že mám žít "správně", tak jak mám jednat s mámou, když byla zvyklá na něco jiného.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jajka*
hodnocení

6x

Žij tak,aby ses za sebe Ty nemusel jednou stydět nebo časem také Tvoje děti.Máma ať si dál jedná podle toho jak je zvyklá,stejně se jí to jednou vrátí.

Ono se v různých rodinách žije jinak a každému se vštěpují jiné zásady,jednou jsou dobré,jindy špatné.Pokud konáš špatně,protože Tě někdo učil,že to tak má být,nepoznáš rozdíl mezi dobrým a špatným.Někteří lidé ten rozdíl poznají sami,jiní ne.Zkus poslechnout svého trenéra.Myslí to dobře.

ellin*

Dávám bodík jajce, přesně tohle jsem chtěla říct i já...

hodnocení

2x

Máte dál žít správně, jak se žít má. Vaše matka je, promiňte mi to, nějaká stará cikánka, která byla zvyklá žít vždycky na úkor druhých /krádeže, podvody, zastrašování/. I když většina rodičů se snaží dětem dát to nejlepší do života, určité mravní zákony, vaše matka se snažila zřejmě opačně - vychovat z Vás stejného hajzlíka, jako je sama. Bohudík se jí to nepovedlo.

Nevím, kolik je Vám let, ale pokud jste již plnoletý, vyučený a máte práci, od matky bych se oprostila a šla prozatím třeba na ubytovnu, abych se vymanila z jejího špatného vlivu. Jste už jistě dost velký a dost rozumný, abyste nešel v jejích šlépějích, abyste pochopil, co je dobře a co špatně. Proto od ní odejděte, nedoporučovala bych ani velké kontakty v budoucnu. Na jednu stranu to je sice máma, ale jen proto, že Vás náhodou právě ona porodila. Jinak se jako správná máma nechovala, tak proč se s ní stýkat?

Možná znáte přísloví: Čím hrnek navře, tím pak i smrdí. Tak od ní pryč, abyste "nenavřel" a pak "nesmrděl" tím, čím ona. Těžko byste se toho zbavoval. *bzum*Jaga.

martinaa*
hodnocení

0x

Zamyslete se, zda chcete nadále bydlet s člověkem, který se s prominutím chová jako pravá čská svině. Podvody, zastrašování, krádeže... a ještě to považuje určitě za zcela normální, vždyť je to výhodné. Milá maminka by potřebovala pořádně dostal přes hubu od někoho, kdo se zastrašit nenechá...

Chcete být v budoucnu stejný? Podvodník, lhář a zloděj, jako naši někteří opálení spoluobčané? Pokud ano, Vaše věc. Pokud ne, tak s tím něco dělejte, nedovote matce, aby s Vámi manipulovala a neposlouchejte její "dobré" rady.

Být bohatý je jedna věc, ale pokud jste si to nakradl atd., lidé Vás budou nenávidět a budete jim i pro smích. Možná také jednou narazíte a někdo bude zastrašovat a ohrožovat Vás...

Nikdo nemá rád zloděje a podvodníky, snad jenom jim podobní ubožáci.

hodnocení

0x

Podobni lide na to jednou dojedou, potkaji nekoho, kdo chyti amok... Jde o pravdepodobnost - potkam vosu -stipne me, nebo: vezmu vetev, a zacnu strkat do vosiho hnizda. Kdy je bodnuti pravdepodobnejsi? Tolik k podvodum. Nezabijeji jen najemni brazi, ale casto to udela prave nekdo, kdo je slusny clovek, a cely zivot ho nekdo podvadi (coz je v .cz vetsinove chovani podnikatelu, slusneho aby sis z Rakouska zavolal, nekdy i uredniku), no a po letech mu prasknou nervy. Pak muze mit dotycny, dotycna podnikatelka smulu.

A dal: nejsem uspesny podnikatel, je to totiz velmi tezke (nejevi se to tak). Ale: kdyz se to povede, (a vemes s sebou nahoru i pratele a rodinu, coz je nutne), tak ten pocit, ten stoji za to. Kdyz tohle dokazes zakonnym zpusobem, a nemusi to byt v .cz, byt uspesny v tom, co mas rad, uspesny trener, inzenyr, nebo jiny odbornik, stoupnes nejen ve svych ocich. Pocitam, ze i mame by spadla celist (ze to jde delat jinak). Tvuj mistr ma jednoznacne pravdu, hodne let se totiz snazi byt dobrym clovekem. Jaka je pravdepodobnost, ze je spatny? Sam jsi rikal, co je tvoje mama zac, sam z ni mas smisene pocity. A to nejsi zrovna nezaujaty.

gita65
hodnocení

0x

Jak máte žít není tak těžké Vám dát radu. Už Vám ukázal cestu trenér a tady již také napsali jakým směrem jít. Ale nevím kolik je Vám let. Ale začínáte si uvědomovat že matka nejedná dobře. Taky záleží kolik ve Vás ta její výchova zanechala a zda jste ochoten jít jinou cestou. Asi nemá moc cenu Vaší matce něco vysvětlovat bude mít proti Vašim názorům proti argumenty a různé příklady. Třeba že se máte dobře nejste chudáci. Ale když se nejedná poctivě krade podvádí okrádá lže tak to jednou vyjde napovrch a budou jednou dosti velké potíže. Musíte se sám rozhodnout kterou cestou jít. V dnešní době nahrává všechno podvodníkům a poctivost se moc nebere. Ale těm zlodějům lhářům také jednou odzvoní a budou se zpovídat z nepoctivosti. Poctivý člověk se třeba nemá tak dobře ale netíží ho svědomí a dokáže se poctivě také vyšvihnout nahoru. To už ale zase záleží čím se vyučí a jaké má povolání a jak je šikovný. Já být Vámi tak se snažím poslechnout trenéra a jít opačnou cestou než matka. Ale vůbec si nedovedu představit že bych takto jako Vaše matka vychovávala svoje děti. Každý rodič přeci chce aby z jejich děti vyrůstal slušný člověk. Tohle tedy u Vaší matky nechápu. Nejste snad hlupák abyste nepoznal co je dobré a co špatné. Záleží jen na Vás jak si život uděláte a jak budete dál žít. I ve sportu jsou pravidla a za ně se nesmí. Tam nemůžete také podvádět jinak Vás diskvalifikují nebo vyloučí. A okrádat své kamarády také nemůžete nebo jim lhát. Na vše se přijde a budete potrestán a najednou zjistíte že jste sám nemáte kamaráda. To samé až jednou budete mít dívku. Lhát ji podvádět to Vám slušná dívka nebude tolerovat a opustí Vás a můžete ji milovat sebe víc.

lidus*
hodnocení

0x

Jistě se teď do mě všichni pustí ale proto, že nás rodiče nenaučili podvádět a žít na hraně, proto, že manžel byl 30 let u Policie na hospodářské kriminálce a dodneška si myslí, že krást se nesmí, jezdíme ve Feldě a bydlíme v obecním bytě, rovněž svojí dceru jsme vychovali, že krást a lhát se nemá a tak proto má na bydlení hypotéku a jezdí v 10 let staré Fábce od rodičů a přemýšlí, že mít druhé dítě když žijí od výplaty k výplatě a klepou se aby ještě zítra byla práce je nesmysl. Já neříkám krást a podvádět tak abych skončila v base ale žít na hraně a šikovně nepřiznávat daně, odečítat si kde co tak jak to dělá velká většina podnikatelů. Být bohatý není hanba, nemusíte se obávat jít k lékaři, zubaři a na nákup, nemusíte se klepat, že to staré auto zůstane stát na dálnici, že nebudete mít kde bydlet, za co poslat děti studovat... Jistě víte co maminka ve firmě dělá a pokud ne tak je to vaše chyba, jistě využíváte všech požitků a nebráníte se brát si peníze, pokud se vám to příčí tak to vyřešíte snadno. Bez koruny opustíte hnízdo a budete se starat sám o sebe jak nejlíp umíte.

zadny extrem neni dobry, u nas jsou proste prilis nizke prijmy, to se pak tezko vysvetluje, ze tohle neni eticke... Ale vemte to systematicky: okradou vas, mne jeho, ji, deti, rodice... Najednou zacnou krast ve velkem i bezpecnostni slozky, a mame tady Kolumbii, jako prase. System se jeste jakz-takz drzi, protoze nekteri lide se jeste nezritili. Jestli se zriti, tak vam nekdo ukrade dite primo z auta nekde na krizovatce, i kdyz ekonomicky by jste na tom treba byla mozna lepe (meli by jste nakradeno), nez jste dnes, ale neverim, ze tohle -tenhle system- by jste chtela. Co tak valku v Jugoslavii? Umite si predstavit, jake tam musely byt uzasne zisky? A chteli by ste tam byt v te chvili? Udelali by ste pro sve deti cokoliv, aby se system nezritil. Tak delejte. Ted a tady.

hopladelacopter
hodnocení

0x
nenapsal jsem, kolik mi je - 13 let

krutaslecna
hodnocení

0x

Máma to s tebou myslí dobře, vždy se mají nejlépe ti, kteří jednají nečestně, sama mezi ně patřím a rozhodně se za to nestydím. Nenech se zvyklat, za klávesnicí je každý čestný, ale radí tak proto, že čestnost ostatních jim pomáhá. Važ si odvah své matky a uč se, všedchno se ti bude jednou hodit.

Krutá slečna

vi545

Já teď taky hledám někoho, kdo by mě naučil šikovně krást a podvádět, i když je mi to proti srsti. Dostala jsem so do velmi těžké finanční krize, mám exekuce na plat a nemám ani na jídlo. A nevejdu se ani do insolvence. Nejdřív jsem dala na fámy, že je to život 5let o životním minimu a ostatní jde na dluhy, což mi ale řekli i mnozí finanční poradci. Takÿ jsem zkoušela přivýdělek, ale větčinou to bylo nějaké MLM, tzv pyramida a tam jsem si nevydělala. A nebýt teplé zimy, tak bych doma umrzla. Přemýšlím o tom zkusit třeba nabídnout zhodnocení peněz, prý to prochází i na několik let. A my chudí se musíme spojit a táhnout za jeden provaz. Jedině tak dosáhneme důstojného života. Já jsem se díky exekucím dostala na okraj společnosti a navíc mi hrozí že skončím na ulici. A žebrání taky nikam nevede, jen k zesměšnění. Tak se ke mě připojte a jdeme krást. Rozhodně ale nechci okrádat ty nejchudší a vydělávat na jejich neštěstí. však se mnou se taky život nemazlí tak musíme jít do nich

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]