Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je mi 25 a bydlím sám v bytě v paneláku. Podemnou bydlí sousedka, které je 21 let se svými rodiči.
Ve dveřích mě potkala a poprosila o šíslo a tak jsem jí ho dal. Následovaly sms, že by mě chtěla poznat trochu víc atd.. Takže došlo na schůzku a celkem to bylo i fajn. Ten samý den jsem ji ještě vezl v 10 večer do práce na noční směnu do jedné fabriky u Humpolce. A taď to hlavní. Celou dobu se ke mě chovala, jakoby semnou chtěla chodit, ale já se choval tak trochu odměřeně. Důvod? Prostě si myslím, že není dobrý si začínat něco se sousednou, která bydlí ve stejném vchodě, jako já. Vzhledem k tomu, že bydlí přímo podemnou bych úplně ztratil svoje soukromí... Jaký je váš názor na moje chování a jak ji mám dostatečně rázně, ale zároveň neurážlivě naznačit, že s ní chodit nechci? Mám na to zdravý názor, nebo jsem idiot, že s ní nechci chodit z tohoto důvou? Díky za veškerý komenty.
No já vás celkem chápu. Nemáte o ni zájem a ona se vám tak vnucuje. Přeci s ní chodit nemusíte, když nechcete. Asi ale sousedka urazí, až jí to povíte. Tak jí už nevyužívejte, chodit s ní nechcete, tak jí ani nepiště sms, ani ji nikam nevozte. Řekněte jí, že jste třebas zadaný, nebo že zrovna na vážný vztah nemáte čas ani náladu, že je pro vás moc mladá, že se nechcete ještě vázat, jelikož jste hodně mladý naopak vy sám ... Jinak ona osůbka je fakt trošku mimo, když vás loví. Asi je to nějaká zoufalkyně, která by už taky ráda nějakého toho kluka, anebo se jí jen obyčejně líbíte. Asi tak - buďte k ní upřímný, ale asi to s ní zamává a bude vás nenávidět a pomlouvat v tom horším případě, v tom lepším zachová chladnou zdvořilost...
Ahoj. Řekněte jí narovinu, že se v rámci dobrých sousedských vztahů se držíte hesla : Co je v domě, není pro mne a toho nebudete porušovat. Nic dobrého by z toho nekoukalo. Není to urážlivé a pochopí to zcela jistě.
doplněno 02.05.12 21:08:"Rv"- s tím souhlasím. Když ta osudová jiskra přeskočí oboustranně, pak není proč se bránit.
Jsem jen o deset let starší, ale přiznám se, že se divím. Za nás se posuzoval vztah podle mnoha měřítek a když pominu diskotékové a nebo "uvolňující" známosti, rozhodování jsem vždy podřídil tomu, zda je mi s danou osobou dobře.
Ty píšeš, že proběhla schůzka, která byla "celkem fajn", už jen tím že jsi dotaz podal je zřejmé že o něm také uvažuješ, ale celé to odpískáš kvůli místu bydliště? Pochopil bych, kdyby naopak bydlela velmi daleko a právě ta vzdálenost byla logistická překážka, ale takhle? :o/
Není ten zakopaný pes někde jinde? Nebudu říkat, že se svými ex jsem velký přítel, ale skutečně vyloučit ve hledání partnera někoho jen proto, že to pak neumím ukončit v případě neuspěchu a že bych se pak nemohl třeba zapírat, když bydlí pode mnou, bych skutečně nechtěl :o).
Takže když se ptáš na radu, tak za mě: Líbí se ti? Je ti s ní fajn? Problémy a věci ve kterých si ve vztahu nebudete rozumět, ty určitě budou, ale diskvalifikovat z tebou popsaného důvodu je pěkná hloupost...
Jste plnoletý? jste tak pokud o ni nemáte zájem tak ji řekněte na rovinu že nic nebude a že prostě nechcete to musíte určit sám jestly třeba by jste chtěl ale z důvodu soukromí nechcete nebo není váš tip to prostě musíte řešit rychle stručně že zájem nemáte vysvětlit že můžete být jen kamarádi nic víc udělat si nějaké hranice
Já vám a vašim obavám dávám za pravdu se vším všudy. Je rčení,které říká: Co je v domě, není pro mě. Může se stát, že se nezaláskujete, ale ona na vás bude viset, budete mít návštěvu a hloubkovou konntrolu pod podlahou. A nedejbože, když se znelíbíte. Budete chodit kanálama, jen abyste nikoho z rodiny nepotkal.
nedávejte sebemenší příležitost k tomu, aby si slečna vyložila cokoliv jako náklonnost. A pomodlete se, aby se do vás nezamilovala. Vlastně ne do vás, ale do představy o vás. Jinak se budete stěhovat.
To že bydlí v jednom domě není důvod proč byste nemohli spolu chodit. Je tolik mladých co spolu chodí a bydlí vedle sebe. Ale záleží co chcete Vy. Jestli Ji nemáte rád nepřeskočila ta jiskra jestli ji berete jen jako sousedku nic k ní necítíte. Tak bych jí to řekla narovinu bez nějakých vytáček. Nechcete se na nikoho vázat, nechcete ještě vztah líbí se Vám jiná dívka nebo jiný důvod proč s ní nechcete chodit. Ale říci jí to popravdě. Je to Váš život a nenechala bych se do něčeho nutit. Třeba se jí hodí že máte auto a někam ji zavezete. Nebo se rozešla s přítelem a hledá někoho jiného. Nebo chce jen sex. Nebo se ji líbíte. Ale zda s ní chcete chodit taky Vy záleží jen na Vás. Ale že je to sousedka nic neznamená. Zamyslete se jestli je Vám lhostejná či né a podle toho se zachovejte a jednejte. Jste svobodný člověk a taky se svobodně rozhodněte. Jestli ji odmítnete a ona se urazí tak budte rád že jste ji odmítl. Zde nemá důvod se na Vás zlobit.
Ahoj, pokud se Vám líbí, tak bych to určitě nezavrhoval kvůli tomu, že bydlí ve stejném domě. A ztráta soukromí? Pokud s někým chodíte, tak i když bydlíte na druhém konci republiky, tak o určitou část soukromí také přijdete. A pokud bydlí s rodiči, tak také třeba nebude bydlet ve stejném bytě stále (jestli máte obavy, že kdyby vztah nevyšel, musel byste se s ní potkávat do konce života). Nebo je to tak, že kdybyste jí byl nevěrnej, přišla by na to?
A pokud se Vám nelíbí a nechcete si s ní nic začínat, tak jí na rovinu řekněte, že je sice sympatická, ale že k ní nic necítíte, popř. že máte přítelkyni nebo že jste na kluky...
Máte pochybnosti, proto se ptáte na náš názor. Myslím, že to není ta pravá. Zaražte to co nejdříve. Pokud budete s ní mít schůzku, nebo se k Vám nějak vetře do bytu, zahrajte si s ní divadlo. Naplánujte to. Začněte menšími, slabšími kousky a potom přitvrďte. Znechuceně od Vás odejde sama. Zjistěte, co nemá ráda a to provozujte.
Kupte si syrečky a ty v klidu před ní pojídejte, někdo to nemá rád, ten smrad. Dejte si k němu pivo. Po jídle si krkněte. Později ...
Pozvěte ji do restaurace, přijďte tam špinavý, nebo v nemožném, vytahaném svetru. Když se bude za Vás stydět, věřím, že už Vás nebude uhánět.
Dejte jí pití do špinavé sklenice. Prostě nějaké nechutnosti.
Ať Vás má za nevychovance a špindíru, trochu odéru taky neškodí, než aby se Vám nějak mstila. Samozřejmě, jak si to zahrajete záleží na Vás.
Máte byt, ona s rodiči. Může to být spekulace.
Nezapomeňte, muž může chtít, ale žena si vybírá, u Vás nemám pocit, že Vy chcete. Zdravím.
doplněno 02.05.12 22:39:Hlavně jí neříkejte to Vaše pořekadlo. To je velmi velmi nediplomatické a může jí to zabolet. A jak se obáváte, k nenávisti a pomstychtivosti už je potom blízko.
Boha jeho, špinit sklenice, krkat, jíst syrečky a chodit zpocenej ve vytahaným svetru, nebude se mu mstít, jen ho bude mít za prase, hulváta a úplnýho idiota.
Stačí jednoduše říct "ne" a je to. Nebo "ano", to už je na tazateli.
A co to celé jen zbrzdit? Vždyť se po pár sms a jedné schůzce nemusíte rozhodovat, jestli spolu budete chodit. Můžete se přátelit, občas někam zajít. Po čase budeš sám mít jasno, jestli s ní nikdy nic mít nechceš za žádnou cenu, nebo jestli je tak skvělá, že bys překousl i to, že bydlí tak blizoučko.
(Záleží hodně na tom, jaká je... tak si dej čas a poznej to. Kdyby poslouchala, kdy jdeš domů a ak dělala scény, kdes byyl, byla by to otrava. Jestli je rozumná, ani by jí to nenapadlo).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.