Nejste přihlášen/a.
Jednoho dne jsme se s kamarády rozhodli jít do nedalekého klubu. Po příchodu ke klubu cca v 22:00h jsme si všimli, jak ochranka vyhazuje člověka, který v sobě má cca 2piva. Nebylo by na tom nic neobvyklého, ale ochranka (bývalí vězni) byla velmi brutální a mimo slovního útoku použili proti již zmíněnému člověku velmi brutální jednání. Když jsme šli kolem "vyhozeného člověka" tak jsem se zeptal co se stalo, jestli je v pořádku. Odpověď jsem dostal: pěstí od ochranky do obličeje, že je ponižuji a shazuji. mám natrhlý ret, ulomený zub a modřiny po celém těle. Po cca 30ti minutách, kdy mi už netekla krev z pusy jsem si všiml majitele klubu, jak píše "akce" na sklo výlohy. Zašel jsem za ním, proč jsem byl zmlácený od člena ochranky a odpověd jsem dostal: byl jsem "nalitý" (neměl jsem v sobě ani jedno malé pivo) a nechoval jsem se tak jak by si představoval a prý se nemám divit. Musím podotknout, že majitel je závislý feťák na kokainu a od všech vyžaduje drogy. Ochrance řekne toho zmlaťte a postarejte se o něj, a oni otrocky poslouchají. Otočil jsem se a s rozbitým obličejem jsem se doberlhal domů. Nebyl by to žádný problém, ale v tomto klubu jsem se setkal s podobnými problémy od mnoha lidí. střízliví šli do tohoto klubu a dostali do nosu za to, že tam nemají co dělat, protože se ochrance nelíbí. Podobně jako v mém případě.
Jak by jste se zachovali vy? Zavolat na policii není podle mě uplně dobrý nápad, protože jednou jsme takto volali, a jediné co jsme se dozvěděli, že si máme opsat ičo a zavolat na magistrát a tam se optat dál. jedná se o bar střížkov
Měl jste okamžitě zavolat policii, s tím, že došlo k napadení. Nějaké opisování čehokoliv a volání na magistrát je nesmysl!
Přesně tak! A pokud byli svědci, podat i TO. Ono názor "proč tam chodíte, časem se to stejně zavře" sice má svou logiku, ale pokud je to jeden z mála barů u vás, lidé tam stejně chodit budou. Vidím u nás, kolik feťáckých doupat super prosperuje. A i kdyby to byl tisíckrát pochybný podnik, nikdo nemá právo Vás mlátit. Je sice pěkné, že dáte ruce pryč a chodit tam nebudete, ale přístě zmlátí jiného, pak dalšího a dalšího... dokud se nenajde někdo odvážný, co nemávne rukou, nevycouvá, ale udělá jim pořádný problém a nedá se.
Pokud máte modřiny, nalomený zub atd., zajděte na policii, že Vás napadli, nechte si udělat ošetření klidně v nemocnic, ať máte v ruce potvrzení, a kamarádi to napadení zřejmě viděli, takže máte i svědky.
Když se mi někde něco nepozdává, tak tam nelezu. I když někam chodí všichni, tak tam nemusím být zrovna já. Ale jinak, jak píše Martina, okamžitě bych to rozjel se vší parádou - policie, doktoři, trestní oznámení a rozhodně bych se nenechal někým odbýt, zvláště ne policií. Na co si ji platím?
Milý Jirko, jako děti jsme si říkali takovou trochu morbidní říkanku, která končila slovy: ZABILO TO KNĚZE, PROČ TAM BLBEC LEZE.
A zrovna to mě napadlo u Vás. /Proč tam, blbec, leze/. Víte, že majitel je závislý na kokainu a jaký majitel, takový podnik. Tak co jste mohl čekat. Prostě jste tam lezl a dostal do nosu. Vzala bych si z toho takové ponaučení, že bych tam už nikdy nepáchla a když bych i jenom šla kolem, tak raději po druhém chodníku. To u vás není žádný slušný podnik, kde byste mohl posedět, pobavit se slušně a ne hned koupit jednu mezi oči?
Pokud se takhle majitel i jeho gorily budou k hostům chovat i nadále, brzy ten bar bude zavřený. A tak stejně budete chodit jinam. Proč chodit někam, kde se chovám slušně, zaplatím a ještě navíc dostanu přes hubu? Když víte, jak to tam chodí, docela by mě zajímalo, co Vás k té návštěvě vedlo. Adrenalín? Jaga.
Spíš než o adrenalin jde o to, že tam chodí všichni z širokého okolí. u mě se toto stalo poprvé. neudělal jsem nic špatného a stejně jsem to odnesl.
Zdravím, Jirko. Tady vidíte, že s agresivními lidmi, není snadné pořízení. Takže pokud tam i nadále chcete chodit, pro příště budete vědět, že se nemáte do ničeho takového plést. kdybyste se nesnažil zastat jiného člověka, ani by si Vás nevšimli. Oni si to zdůvodní vždycky, proč na Vás vztáhli ruku. Podat TO by věc asi jen zhoršilo a nepomohlo by to v ničem. Jen by byli o to víc agresivní a mohlo by to příště dopadnout ještě hůř. A jak se zachová ten člověk, kterého vyvedli a zmlátili ho? Asi také těžko bude někoho udávat, aby si na něm nezchladili žáhu zase příště. Já bych tam už nikdy nešla, ale pokud Vy ano, pak se řiďte heslem - nevidím nic, neslyším nic. Co jiného Vám zbývá? Nedá se jinak poradit...
doplněno 01.05.12 11:52:Pro Martinu: Vy jste svůj názor již vyjádřila, já jsem řekla také svůj. Není třeba, abyste se k němu vyjadřovala. V životě už jsem řešila se svými dětmi leccos, ale to tazatele nezajímá. Takže respektuji, respektujte! Díky.
Ještě existuje varianta podat TO a do podniku už nechodit, aby se agresoři nemohli mstít. Každopádně bych to je tak nenechala, představte si, že by takhle přišla domů Vaše dcera, že jsi bezdůvodně zmlátili... asi byste jí neřekla "neměla ses do toho plést" a nechala to tak...
doplněno 01.05.12 15:00:Achjo, strašně se omlouvám, že jsem si dovolila nesouhlasit a zeptat se...
Jak bych se zachoval? 1. vůbec bych tam nelezl... Po napadení bych okamžitě zavolal policii a podal trestní oznámení, pokud by policie nejednala jak má (rychlý příjezd, zajištění důkazů, svědků, výslechy atd), tak bych jednání policie zdokumentoval a obrátil se na policejní inspekci. Dále bych se nechal ošetřit u lékaře, aby byl doklad o následcích napadení.
Tísňová linka se nahrává, pokud policie odmítne přijet a odkáže vás na magistrát, tak to jde dokázat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.