Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
příští týden nastupuji brigádně jako prodavač do Albertu. Byl jsem na pohovoru, tam mi to přišlo v pořádku, s úsměvem. Dnes jsem shodou okolností nakupoval tam, kam mám jít pracovat a protože jsem měl nákup tři vozíky (brigáda, nakupuji pro přátele), byl jsem svědkem dlouhé slovní přestřelky mezi pracovnicemi na kase a posléte i jejich nadřízené, protože se nemohly dohodnout, jak budou pracovat ve dnech státního svátku. Nebudu to celé rozepisovat, skončilo to slovy vedoucí, že pokud nechce pracovat, má si napsat výpověď. Během placení jsem se s onou prodavačkou bavil co a jak a to jednání mi přišlo nespravedlivé. Samozřejmě, neznám názor druhé strany, ale tohle mi stačilo.
Otázka zní, jestli jsou opravdu všude v super hyper marketech takové pracovní vztahy?
Nemám osobní zkušenost, takže jen ´z doslechu´, ale od opravdu dobrých známých...
´Plniči regálů´ a ´kasařky´ jsou bráni svými nadřízenými jako spotřební materiál, protože tuhle práci může dělat opravdu každý aspoň trošku odolný stresu (což - minimálně krátkodobě, je každý) - a podle toho s nimi jejich manager také jedná... Na druhou stranu "manager" o level či dva výše není reálně vedoucí pracovník, ale v podstatě jen poskok s nálepkou managera...
Rozhodně nečekejte žádné hýčkání, ohledy a takt taky ne - ale zkusit se má všechno, ne?
Dobrý den. Věřte, že všude je něco. Člověk holt, když chce práci, musí ledaccos zkousnout a vydržet. dcera dělala nějaký čas v Lidlu a posléze v Kauflandu. Psychicky to snášela někdy hodně špatně. Takže nejspíš je to všude stejné. Držte se, pokud tam chcete nějaký čas pobýt a obrńte se trpělivostí. Musíte si říkat, že je to jen na čas...Tak ať se Vám daří co nejlépe.
Co také můžete chtít od obchodníků?Neumí nic,žádné nadání,jen umí šamonit a přemýšlet,jak obalamutit lidi.Tam víc než jinde platí,že čím větší zmetek a vlezdozadek,tím lepší místo.Snad založit odbory.Odborová organizace se může založit,když má alespon 3 členy.Ale lidi v Čechách jsou nemyslící,nedojde jim,že čím více lidí bude v odborech,tím mají větší sílu.
Dobrý večer,
díky všem za odpovědi, odpovím pro všechny, protože jsem na sdílené IP adrese a ta je zařazena mezi nedůvěryhodné a kdo ví, kdy se můj příspěvek objeví.
Po maturitě jsem dva roky, nicméně se mi nelíbíl způsob komunikace. Že se štěkaj dvě ženský na kase, dejme tomu, ale vedoucí byla dost neprofesionální. Od nadřízené bych čekal trochu nadhled, aneb nechat emoce na později a ne v běžném provozu. Ikdyž neznám souvilosti, tu paní co vedoucí odpálkovala, tam od vidění pracuje co vím já 5 let, příjemná, jen se na ní asi všichni vozí, protože neumí říci ne a když už jako že chce mít volno, tak ji setřou.Tahle dnešní záležitost mě nakopla k tomu, abych zjistil jak to doopravdy je. Já budu pracovat jako "plnič regálů", což vím že není super pozice a může ji dělat každý, ale já ji budu dělat zodpovědně a jebat mě bezdůvodně nikdo nebude. CHápu, že se tam střídá x lidí, ale kde je ta úcta k člověku? Odpovím si sám, v prdeli, s prominutím.
Ve sparu dělá bratr. cca 8.000,-Kč/měs. čistá ruka, téměř žádné volno, chtějí po něm x hodin práce zdarma a pravá ruka neví, co dělá levá.
a na hlášky typu "když se vám tu nelíbí, tak běžte! za bránou čeká sto dalších!" si časem taky zvyknete
A taky pozor na přjímání nových zaměstnanců přes úřad práce,tyto lidi berou samozřejmě přednostně,protože firma dostane za ně určitou sumu.Jenže po zkušební době je obvykle propustí a vezmou jiné!
Přesně tak, po třech měsících ti řeknou, že jsou s tebou spokojený a vše OK, ale že si to máš zkusit znova ale přes agenturu. Agentuře nabídnou třeba 70,-/hod a agentura ti dá 50,-/hod . Pak se na pracáku diví, že se lidem nechce dělat, když to viděj hned z první ruky.
Nejsou pořádné odbory a oni to tyhle hypermarkety vědí, že si tady mohou dovolit k zaměstnancům víc než doma. Proto tu asi také jsou. Nejděsnější jso ti důležiťáci co se procházejí před kasami, alespoň pro mne. Od těch to také začíná, mj. Odbory by místo pojíždění na manifestace měly začít opravdu fungovat kde je jich třeba. Hned, ne až bude kupa poškozených nedohledná.
ne nadarmo se o Češích říká,že nedokáží držet při sobě.Například táhli za jeden provaz v odborech.Každý čech si radši hrabe pokrytecky a poťouchle na svém písečku.A cizák toho dokáže dobře využít.O vlastenectví ani nemluvě,když člověk vidi ty mladé blbečky,co by vlezli cizákovi a skopčáku do řiti,hlavně když to něco hodí.
Čistá pravda.Udavačů je tu stejně jako za protektoriátu,ale už se nestřílejí,dneska je normální,že Čech udá Čecha,aby se zalíbil německému vlastníku firmy.Vlastenectví neexistuje,každý má strach aby nepřišel o to ho... co má k výplatě.Schopnost domluvit se a zorganizovat v odborech,navíc v malých firmách, to je úplné sci-fi.To jsme to dopracovali.Nejvíc mě štve předseda odborů Zavadil,protože to co zorganizuje on,to je k ničemu.Vláda se mu směje.Chce to tam někoho mladšího Středulu,Pomajblíka atd..Komunisti skončili až po generální stávce! Po dobrým to tady nepůjde.
To by Zavadil musel zvednout zadek a jít se podívat třeba na Domažlicko,Tachovsko a spoustu jinde a jiných vychytralých německých,japonských aj. firem.Borská pole v Plzni je taky unikát.To se mu nechce.Co tam předvádí,to je už vydírání.Neustálé škrcení a zvyšování norem a peníze jsou stejné.Lidi tam dřou za pár babek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.