Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracený podací lístek - náhrada?

Od: kratkevedeni* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den všem.

Potřeboval bych poradit a to nejlépe od někoho znalého práva či poštovních systémů. Prosím vyhněme se spekulacím jde mi o přímá fakta. Děkuji

Vedeme spor s bratrem o majetek z rozdělené firmy. Dne 10.2.2012 jsme podávali k soudu pro Prahu 6 odvolání proti vynesenému rozsudku a ten měl věc předat městskému soudu v Praze. Doporučený dopis byl odeslán výše uvedeného data z Pošty Benešov. Bohužel k soudu nikdy nedošel zato došlo ke ztrátě podacího lístku. Aby nám zpětně uznali odvolání je potřeba získat kopii onoho dokladu. Byl jsem za vedoucí pošty, která mi tvrdila, že není možné zásilku dohledat a vypoklonkovala mě ven. Po poradě se sousedkou, která na poště pracuje však prý je možné v systémech pošty doporučený dopis dohledat pokud víme den, přepážku a přibližný čas.

Máte někdo prosím zkušenosti s touto problematikou a je pošta povinna duplikát či nějaké potvrzení vystavit? Děkuji všem za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Sestra pošťačka říká, že dohledat se dá všechno, setkala se ale pouze s tím, že vystavovala duplikát podacího lístku na balík a složenky na peníze -toto je zpoplatněno 50kč. Pokud znáte přesné datum je to o to jednodužší.

kratkevedeni*
hodnocení

Dobrý den lidus@.

Je tedy možné zažádat o vystavení duplikátu podacího lístku na recomandé?

Děkuji za odpověď.

lidus*

Ségra je na pálení čarodějnic, nebere mi telefon. Jak budu přesně vědět tak napíši. Říkala už předtím, že na jejich poště na dědině by to problém nebyl. L

doplněno 01.05.12 08:47:

Tak už to vím. Ano i doporučený dopis se dá dohledat a vystavit za poplatek duplikát podacího lístku, pokud víte přesně den kdy jste ho posílal tak úřednici usnadníte práci a je to otázka několika málo minut. L

repkin*
hodnocení

2x

Pokud Vaše sousedka tvrdí že to jde, tak ať to zkusí dohledat ne? Jinak bych se obrátil na nadřízenou vedoucí té pošty.

kratkevedeni*
hodnocení

Promiňte, ale takovýmto odpovědem se snažím vyhnout. Sousedka je z jiné pošty a co se vedoucí pošty podací týče jsem psal výše.

hodnocení

0x

Předpokládám, že nevíte ani číslo toho podacího lístku; s tím čísleb by to bylo nadějnější, existuje systém sledování zásilek ceskaposta.cz/... (ale nevím, jak dlouho po dodání to číslo v systému ještě je). Jinak jsem našel toto:

rodina.cz/...

aldamore

V současnosti to u doporučených dopisů lze /to sledování dle čísla/. Nevím proč tedy na poště tu adresu opisují do PC, když se to údajně neeviduje. To nedává logiku.

lui*
hodnocení

0x

Dohledat to lze, o tom není pochyb. Vůbec pokud znáte datum, čas a přepážku, kde jste dop. psaní podával. Budete to dohledání ale muset zaplatit. Nejlépe se podívat do poštovních přepravních podmínek. Tam to bude popsáno naprosto přesně, co pošta musí a může.

hodnocení

0x

Nechci zakládat nové vlákno,využiji s prominutím toto. Pokud již nemám podací lístek doporučené zásilky,ale vím podací číslo,lze tyto informace použít jako důkaz toho,že jsem zásilku odeslal? (mám rovněž sms od pošty,že zásilka s tímto podacím číslem byla doručena)? E-shop totiž po mě chce po cca 2 měsících vrátit zboží,které jsem ale odeslal. Je rovněž možno na poště zjistit adresáta? V aplikaci ČP Sledování zásilky je po zadání pod.čísla zobrazena historie doručování,ale bez adresáta.Díky.

Lidus zjišťovala, že to jde. Viz výše. Zajděte na poštu, kde jste zboží odesílal a požádejte o vystavení duplikatu. Pokud znáte podací číslo určitě to nebude problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]