Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Ve volném čase začínám mít více řezbářských zakázek. Potřeboval bych vědět na jaký ůřad se mám obrátit. Hlavní zaměstnání mám a odvadím z něj zdravotní, sociální atd... Nebo stačí jen rodné číslo, když bych zakázky řešil formou smlouva o dílo? Opravdu nevím, kde mám začít, aby bylo všechno papírově v pořádku.
Děkuji, Clee
Pracujte, vytvářejte, až vám příjem za rok překročí 20tis, tak teprve si zaplatíte daně. Do 20tis. je to bez daně a to vše bez živnosťáku. Takže první rok nikam se nehlásit a pokoušet se získat zakázky. Až se vám bude moooc dařit, tak si uděláte živnosťák.
Pak jsem hoďte třeba fotky co jste vyrobil.
Grafiky mě příliš nějak neto, jen mraky a ptáci mě zaujali, ale ty řezby jsou geniální A koukám i na deviant artu velmi vřele přijímané
Já bych doporučila jak radí uska vzít letošní rok jako zkušební. V každém případě v příštím roce zdanit příjem ze zakázek nad stanovený limit. Kde to půjde využít smlouvu o dílo, ale s rodným číslem opatrně - to raději neuvádějte. Jestli znáte tyto stránky:
http://www.fler.cz/ - určitě vaše pěkná dílka byste asi úspěšně prodával. A navíc si můžete porovnat i ceny podobných výtvorů.
Zdroj: mesec.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.