Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začínající řezbář, povinnosti k úřadům

Od: clee odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Ve volném čase začínám mít více řezbářských zakázek. Potřeboval bych vědět na jaký ůřad se mám obrátit. Hlavní zaměstnání mám a odvadím z něj zdravotní, sociální atd... Nebo stačí jen rodné číslo, když bych zakázky řešil formou smlouva o dílo? Opravdu nevím, kde mám začít, aby bylo všechno papírově v pořádku.

Děkuji, Clee

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Pracujte, vytvářejte, až vám příjem za rok překročí 20tis, tak teprve si zaplatíte daně. Do 20tis. je to bez daně a to vše bez živnosťáku. Takže první rok nikam se nehlásit a pokoušet se získat zakázky. Až se vám bude moooc dařit, tak si uděláte živnosťák.

Pak jsem hoďte třeba fotky co jste vyrobil.

clee
hodnocení

Děkuji Vám. Něco málo z volné tvorby mám tady humanart.cz/...

dzordz*

Grafiky mě příliš nějak neto, jen mraky a ptáci mě zaujali, ale ty řezby jsou geniální *palec* A koukám i na deviant artu velmi vřele přijímané :)

clee

Děkuji, zatím se mi daří. Lidem se to libí, horší je najít nějakého kupce, ktery to nechce koupit pod cenou.

hodnocení

2x

náš stát je bohužel velmi špatný hospodář. .. víte co tím chci naznačit.

lidka*
hodnocení

0x

Já bych doporučila jak radí uska vzít letošní rok jako zkušební. V každém případě v příštím roce zdanit příjem ze zakázek nad stanovený limit. Kde to půjde využít smlouvu o dílo, ale s rodným číslem opatrně - to raději neuvádějte. Jestli znáte tyto stránky:

http://www.fler.cz/ - určitě vaše pěkná dílka byste asi úspěšně prodával. *hej*A navíc si můžete porovnat i ceny podobných výtvorů.

doplněno 28.04.12 18:06:

Zdroj: mesec.cz/...

Z čeho se platí daň?

• příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného pronájmu movitých věcí, včetně příjmů ze zemědělské výroby, která není provozována podnikatelem, pokud jejich úhrn za rok převyšuje částku 20 000 Kč ročně (pokud méně _ osvobozeno od daně),

clee

Děkuji. Fler znám, zatím jsem jej nevyužil. Musím si k tomu sednout.

Jak je to s tou smlouvo o dílo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]