Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovský příspěvek podle druhého partnera

Od: rodic odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

máme roční miminko a přítelkyně nedosáhne na to, aby si mohla zvolit výši rodičovského příspěvku a proto pobírá 3.800 Kc. Ja podnikam jako OSVC a proto jsme dostali papir, kdy si muzeme narok na tuto davku nechat posoudit podle mne. OSSZ mi potvrdi vysi vymerovaciho zakladu v den narozeni ditete a jelikoz jsem nejake prijmy mel, muze si pritelkyne zvolit vyssi prispevek a vycerpat jej tak rychleji nez za ty 4 roky.

ALE tady je ten problem. Bohuzel jsem mel dluh na socialnim pojisteni a proto mi nic nepotvrdili. Otazka proto zni, pokud jsem nyni dluh jiz doplatil, jestli ma smysl jit pozadat znovu, nebo je jiz sance propasnuta a budeme muset davku cerpat ty 4 roky.

Jde mi o to, jestli pokud jsem jednou na toto nedosahl, jsou dvere automaticky zavrene i kdyz jsem dluh jiz doplatil.

Diky moc,

Petr

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Jako OSVČ pravděpodobně neodvádíte zálohy na sociální pojištění, nýbrž na pojištění důchodové a (pokud jste se jako OSVČ přihlásil k dobrovolnému nemocenskému pojištění) na nemocenské pojištění.

Vzhledem k tomu, že zmiňujete potvrzení výše vyměřovacího základu, tipuji, že jste pouze zaměnil termíny (že jste v dotazu místo nemocenského uvedl sociální pojištění).

___ Otázkou tedy je, které pojistné jste dlužil (důchodové nebo nemocenské). V případě dluhu na nemocenském pojištění totiž mohlo dojít k zániku nemocenského pojištění, což by vedlo k nemožnosti stanovit vyměřovací základ.

Přesné informace by Vám měla podat OSSZ a kontaktní místo úřadu práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]