Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se zažíváním- pálení žáhy

Od: ellin* odpovědí: 10 změna:

Přeji všem hezký večer,

asi už rok mám problém se zažíváním. Začalo to maturitou před rokem- stres a nepravidelná strava si vybrali svou daň. Už rok nebyl den, kdy by mě silně nepálila žáha, kromě jedné vyjímky (1 den), mám nepříjemné pocity v jícnu. Už jsem zkoušela snad všechny diety proti pálení žáhy, ale nezabrala žádná. Jediným spolehlivým řešením je jedlá soda, po ní mě to tak na 2 hodiny přejde a pak je to zase nanovo. Chci zkusit ještě nějaký způsob předtím než půjdu k doktorovi, jednou v začátcích těchto potíží jsem tam byla- on mi poradil úplně to stejné co je na internetu- dieta, jedlá soda, prášky... Co mám dělat? Je ještě nějaká možnost? Má s tím někdo zkušenost? Díky za rady! ;)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud je to tak dlouho,tak se divímže jste ještě nešla k lékaři! Jinak kdyý občas ,tak jednou za uherský rok mne pálí žáha ,nebo manželku,tak stačí trocha mléka!

vorsickyjan

dobrý den,na mně zabírala vždy vincentka je sice nic moc ale je úžasně zdravá!

jirbar*
hodnocení

0x

K doktorovi. Jinak při dlouhém otálení je to startovací mechanismus k rakovině jícnu.

raadek*
Lék s účinnou složkou Pantoprazol nebo Omeprazol. Může to způsobovat helikobakterie + stres. R.
des*

Měl jsem to samé pálení žáhy a snědl spoustu sody.Na chvíli je dobře.Jedlá soda je prý neškodná .Problém vyřeší Helicid 20mg,na předpis,který funguje dva dny když se zapomene užít.Je i na Heliobakterii.

punkturtle*
hodnocení

0x

Já na to užívám Bílinskou kyselku a funguje stoprocentně. Zvykl jsem si na ni, že mi i chutná a dobře zažene žízeň. Piji tak dvě lahve denně, prostě jako hlavní nápoj. Zkusit to můžete, jedna stojí okolo 16 kč, takže to je docela levná léčba. Pokud nebudete moci sehnat, což se stává, většinou ji mají ve všech Albertech, případně ve větších lékárnách.

Zkuste a dejte vědět...

deda43*
hodnocení

0x

Dobrý den,

když už jsem užíval tablety RENNIE několikrát denně i v noci, tak jsem dle rady zkusil LOSEPRAZOL 20 mg. 20 mg je bez receptu. V mém případě už asi měsíc bez potíží. Zázrak. *palec*

stirecek*
hodnocení

0x

nejspíš jíte mnoho kyselinotvorných potravin a zásadité žádné. Co jsem lidem radil jsou pomeranče, dobře regulují ph, stejně jako veškeré ovoce či zelenina. Soda je v podstatě zbytečná, na chvíli uleví a stejně do sebe budete cpát další a další kyselinotvorné potraviny. Chce to změnu...

kedl
hodnocení

0x

soda je jen na huntování žaludku.Jen neutralizuje kyseliny,která už máte v žaludku.stejně jako Rennie.Lepší zajít do lekarny a koupit např.Helicid.Ten přímo snižuje vylučování kyselin v žaludku.Když to po 10 dnech nepřejde,jděte na gastroskopii a tam udělají endoskopii žaludku.Nic to není,jen sežerete hadičku,a přes tu doktor uvidí žaludek vevnitř,vezme odběry,jestli nemáte helicobacterius.Pořád lepší,než jíst sádru a pak jít na rentgen se žaludkem.Rozhodně léčit,protože když je pořád překyselený žaludek a nic se s tím nedělá,mohou kyseliny naleptávat jícen,žaludek a jsou vředy,i rakovina.Někdo má chronicky překyselený žaludek pořád a pak musí brát Helicid,nebo jiné léky každý den.

rego
hodnocení

0x

Vím,že má odpověd není to,na co čekáte,ale já se přikláním k názoru,že by jste měla urychleně navštívit lékaře.Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit,že pomáhá spousta zaručených rad,ale jen dočasně a tím si jen oddalujete odborné vyšetření,kterému se nevyhnete.Pokud vás pálí žáha dlouhodobě,tak je to znamení problému,který je lepší diagnostikovat co nejdříve.Pokud pálí žáha jednou za čas,tak rady jsou zde dobrou alternativou.Hlavně nic nepodcenit...opravdu to může být vážnější problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]