Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozdní podání DP s přeplatkem

Od: balkon odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

loni jsem pracoval brigádně asi půl roku a jelikož jsem student, tak mi vzniklo právo na vrácení daně. Jenže jsem zapomněl podat daňové přiznání včas a tak se ptám, jestli se to dá ještě teď zpětně řešit? Pokud bych to DP podal až teď, vrátí mi přeplatek? Měl by tam vycházet ten přeplatek cca 7000, takže to za tu námahu určitě stojí i kdybych měl platit nějakou pokutu. Má s tímto někdo zkušenost?

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, přiznání můžete podat i nyní. Vzhledem k tomu, že to nebyla Vaše povinnost, pokutu platit nebudete. Od zaměstnavatele si vyžádejte potvrzení o zdanitelných příjmech (musí Vám jej vystavit do 10 dnů).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]