Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce a rady-právo a jak na to

Od: augtaala odpovědí: 2 změna:

Ahoj lidi.

Mám dotaz, mám hlavní pracovní poměr na dobu určitou a teď pracuji, jsem aktuálně pracujícím, pracuji od konce ledna, problém je v tom že pracuji ve fabrice a mám 3.denní výpovědní lhůtu.

Dnes jsem si našel práci ještě to není jistý ale asi to vyjde, s nástupem od 1.5.2012, ovšem nevím jak to udělat, v této práci co jsem dám výpoved jen když druhá bude jistá, pán se mi z nové práce ozve ale ted k problému.

Pracuji ted momentálne dva dny práce a dva dny volna, nová práce by byla 1.5.2012 nástup a to zrovna v této dosavadní pracuji a to dne 1.5.2012 a dne 2.5.2012 , do nové bych měl nastoupit na 1.5.2012, jak to udelat?

Mám počkat až práce bude jistá, a poté teprve skončit, nebo se nějak dohodnout, nebo máte nějaký nápad třeba dát výpoved a nechat si dát nemocenskou a toho 1.5.2012 jít do nove práce.

Nebo co se stane když dám výpoved a neprijdu do práce do fabriky, slyšel jsem že mi dají A a to je co?

Můžu přijít nějak o prémie anebo to jde nějak obejít?

Děkuji za rady je to hrozný kolotoč.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

3.denní výpovědní lhůta - tak vo tom sem v životě neslyšel ještě tak 3.měsíční.

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, výpovědní doba je podle ZP minimálně 2měsíční, takže není možné, abyste měl 3denní, pokud ano, zaměstnavatel porušuje zákon.

Kdybyste nyní podal výpověď, tak Váš pracovní poměr skončí minimálně 30.06.2012, takže to Vám stejně situaci neřeší. Jestliže nejste ve zkušební době, tak se zkuste dohodnout se zaměstnavatelem na rozvázání poměru dohodou.

Pokud přestanete chodit do práce bez řádné omluvy, zaměstnavatel Vám může dát A (= neomluvená absence) - tzn., že Vám nemusí přiznat prémie, odměny (pokud na ně nemáte podle mzdového výměru právo) a případně také zkrátit dovolenou až o 3 dny za jeden den absence. Výjimečně by po Vás mohl vymáhat škodu, pokud by k ní kvůli Vaší absenci došlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]