Nejste přihlášen/a.
Dobry den
chtela jsem se s Vami poradit,pracovni smlouva,kterou mam na urcito mi konci 30.4.2012.Pokovad mi ji bude chtit zamestnavatel prodlouzit a ja ji nechci,staci ji nepodepsat.?nebo se uz jedna o vypoved,nebo ukonceni dohodou?uz mam domluvenou jinou praci brigadne..v pripade ze skoncim dohodou a v nove praci se mi nezadari,nedostanu uz nic z pracaku,je to pravda?Poradte co mam v takovem pripade delat jestlize mi ji bude chtit zamestnavatel prodlouzit,a ja ji nebudu chtit,tak abych dostala neco z pracaku..Se zamestnavatelem jsme se nepohodly a dela mi naschvali..
Pokud nepodepisete novou smlouvy se zamestnavatelem a je jedno zda se stavajicim nebo jinym, tak se stavate nezamestnanou a po registraci na UP budete mit narok na podporu v nezamestnanosti. Samozrejme predpokladam, ze jste byla ted zamestnana minimalne 12 mesicu.
V nove praci si sjednejte zkusebni dobu, a pokud se vam tam nezadari, tak zamestnavatel zrusi vas pracovni pomer (nejde o vypoved ani dohodu, ale zruseni ve zkusebni dobe) a to nema vliv na vyplatu podpory v nezamestnanosti. Vliv ma pouze pokud date vypoved sama, nebo se na ukonceni pracovniho pomeru dohodnete.
dekuji Vam mockrat za odpoved,jelikoz se nemam na koho obratit.Ve stavajicim zamestnani delam pomalu dva roky.Takze kdyz mam smlouvu na urcito a zamestnavatel mi ji bude chtit prodlouzit a ja nebudu chtit,nemusim vypisovat jeste k tomu vypoved nebo tak neco?Protoze je to z me strany?Staci ze tu novou smlouvu nebudu chtit podepsat,je to tak?abych si byla jistejsi,on je totiz muj zamestnavatel dosti vycuraný jeste jednou mockrat dekuji
Dobrý den. Klar, pracovní poměry na dobu určitou končí sjednaným datem, pokud se smluvní strany nedohodnou jinak, tedy na prodloužení pracovního poměru. Váš pracovní poměr zanikne tedy k 30.4.02012 ze zákona a žádné jiné zdůvodnění k tomu není potřeba. Prostě ukončíte pracovní poměr k danému dni.
Dříve ovšem bylo v zákoně nějaké ustanovení toho druhu, že když pracovník pracuje s věědomím zaměstnavatgele třeba i jeden den přes tu dobu, smlouva se automaticky mění na neurčito. Já samozřejmě nevím, zda je to stále pravda, ale jistota je jistota a raději bych si to ohlídal, vše si odtamtud odnesl, abych se tam opravdu po 30.4. ani neukázal. Ale jak říkám, nevím, jestli to, co říkám, má stále nějaké opodstatnění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.