Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Množství surovin v občerstvení o čarodejnicíc

Od: terka0000 odpovědí: 9 změna:

Určitě se tu najde někdo, kdo je v tomhle oboru zběhlý. Mě je 18 a pořádáme se třídou Majáles a snažíme se ušetřit na tom, že si uděláme občerstvení na náměstí sami a vydělané peníze si dáme na příští rok stranou na maturiťák. Jen nemáme tucha, kolik potravim bude potřeba (klobásy, chleby, hořčice, kečupy, popř. maso v housce,...)

Majáles se pořádá:

. ve městě s 5 000 obyvatel (plno studentů je z jiných měst, vesnic ->j +jejich příbuzní)

. na náměstí bude jen jeden stánek a to náš, vedle nás bude podium s kapelami

. akce trvá od 4 do půlnoci.

Všem mockrát děkuju za rady, je to opravdu důležité. Děkuju, děkuju T.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sharkis*
hodnocení

0x

Se surovinami neporadím, ale rozhodně bych si být Vámi zjistil, co všechno k této činnosti budete potřebovat;) Nápad dobrej, ale pochybuju, že si můžete jen tak napochodovat na náměstí a otevřít si tam stánek s jídlem (něco jiného by to asi bylo na soukromém pozemku, ale i tak...):) Krom živnosťáku budete určitě potřebovat spoustu různých povolení ať už od města, živnosťáku, či hygieny - nehledě na to, že pokud tam budete pracovat s potravinama, tak byste měli mít odpovídající lékařské potvrzení:)

S množstvím surovin Vám snad poradí někdo jiný - ale je to určitě sázka do loterie - může Vám buď jídlo chybět a nebo naopak hodně zbýt (např pokud nevyjde počasí) - v každém případě si zjistěte veškerá fakta, abyste z toho nakonec nevyšli s problémy a tučnou pokutou;)

tereza1234
hodnocení

No povoleni od mesta mame, od hygieny ne. kazdopadne jsem asi zapomnela zminit, ze muj tata podnika a ma nekolik hospod, takze v pripade, ze by to zbylo, jidlo ode me odkoupi. beztak mam zarizeni od nej, jen se na tohle tema moc neshodneme, protoze nas podcenuje, ze nebudou lidi, ale je to na carodejnice, takze pocitame jeste s vetsim mnozstvim lidi nez na obvyklem majalese. kartu lekarskou mam taky, protoze u nej o vikendech a prazdninach pracuji, ale s tou hygienou jsem trochu vystrasena... :/

sharkis*

nevím jak to chodí - mohu s emýlit, ale hygiena je to první, co mě při provozování stánku napadlo - stačí tam zavolat a zeptat se;)

Na festech by šlo asi nejvíc na dračku pivo - a vzhledem k podnikáni Vašeho táty by to asi ani nebylo od věci - pivo v sudu se nezkazí, takže byste si jich mohli vzít třeba 10 a co by se neprotočilo, to byste v pohodě udali zpátky do hospody - s tím ostatním je to vzhledem k trvanlivosti asi trochu horší:)

Co mě ale chtě nechtě napadá je to, že pokud tam budete mít jen 1 stánek a bude tam hodně lidí, tak tam taky logicky bude asi dost velká fronta, která může hodně lidí odradit - přece jen když je hlad a žízeň, tak to chce každej co nejdřív a ne na to půl hodiny čekat ve frontě:)

plechacek*

Proto by pro Vás bylo ideální rozdělit stánek na dva a v jednom prodávat nápoje, ve druhém jídlo. A z jídla nic složitého jako cheeseburgery atd., ale jen párek v rohlíku, klobásu na tácek a podobně. A množství? My už kdysy takhle někde prodávali a většinou to co sme měli na celý den (třeba 8 hodin) se prodalo za hodinu a půl. Těžko radit:(

buss
hodnocení

0x

A to si tak mírnix dírnix postavíte stánek a chcete vydělávat? Žáci SŠ a bez znalostí? Domluvte se pak s prodejcem, výrobcem a když neprodáte, ať vám klobásy vezme zpět, nebo rozprodat jinak. Též otázka ceny, a co případné kontroly? Ale kdo má vědět, jaký hlad bude po vašem zboží? Noční klid je od 22 hod.

doplněno 25.04.12 10:10:

Běžte si omrknout jiné akce jak to vypadá.

lidus*
hodnocení

0x

Otec má několik hospod a v tom případě zcela jistě ví líp než já jak se na akci připravit, vy podle mně máte "velké oči" raďte se s otcem a trochu mu věřte. Myslím, že stánek není až tak jednoduché mít, rozhodně nestačí pronájem plochy od města ale je na to spoustu předpisů, nemyslete si, že vám všechny peníze zůstanou-musíte to zdanit. Nejlíp by bylo kdyby stánek otevřel otec na sebe, no a z otcovské lásky by po vás nic nechtěl-vy, pokud máte potravinářský průkaz (rozhodně nenechte manipulovat s jídlem toho kdo ho nemá) by jste stánek obsloužili. Jo a zapomeňte na těch 5000 obyvatel + příbuzní, nepříjde jich ani třetina a z té třetiny si nejméně polovina nic mimo nápojů nekoupí.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Souhlasim s tim ze stanek by mel otevrit otec, ktery ma zivnost. Vy ji nemate, nemate povoleni od hygieny, nemate cistou vodu coz je jedno ze zakladnich kriterii u prodeje obcerstveni, mate aspon zdravotnicky prukaz?

Jedine reseni bych videl v soukromem stanku pro kamarady... reknete ze to oficialne neprodavate, ale jen pro kamarady. A nikdo uz asi nebude kontrolovat kdo je kamarad a kdo ne.

fran

Také si myslím, že je nezbytná a optimální pomoc odborníků, dá se pozvat i firma, která už to vše má vyzkoušené a vypočítané. (Když tatínek řekne ne)

royalpartyservis.cz/...

buss

Ale oni si chtějí vydělat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]