Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám dotaz dělám u zamněstnavatele který mi tento rok zapomněl udělat daně (jeho chybou) dnes mi dal udělané přiznání s tim že si ho mám podat na uřad sám.
Jde mi o to jestli je to možné už měsíc po a jestli jsou nějaké sankce za pozdní podání
Děkuji Chvojka
po upřesnění on mi udělal daně ale zapomnel tak na mé dvě děti a ty mi mněli doplatit za celý rok 2011
Pokud udělal chybu, je jeho povinností provést opravu a daňový přeplatek (nebo bonus) Vám vyplatit v následují výplatě. Není to nic složitého, platit ze svého to nebude (sníží si odvod daně na FÚ), takže ho to nic stát nebude (jen trochu práce).
Nebo pokud Vám připravil přiznání, tak jej můžete podat na FÚ, sance by být neměla, ale správný postup je jeho oprava.
doplněno 24.04.12 15:22:Oprava: ... sankce by být neměla,...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.