Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sleduje holku - jaký hrozí postih?

Od: martinvorelovsky odpovědí: 11 změna:

Kámoš má zájem o jednu holku, ale ta ho nechce, tak on už asi půl roku jezdí autem a vysedává před jejím barákem, údajně jí chce vidět. Ona o tom ví, že furt vysedává před jejím barákem, ale zatím nedostal od policie předvolání, proto se ptám, kdy se dozví, že na něj něco podali a co mu za to může hrozit co se týče trestních postihů?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

1x

Souhlasím s předešlým ... a nebude to dlouho trvat. Navíc nejen, že to není trestné, ale je to nenormální, do(TY)čný kamarád by se měl jít léčit, protože pravděpodobně trpí nějakou psychickou poruchou. Lepší léčba dřív, případně zdraví rozum (a nechat toho), než vězení, případně doživotí později. Již jsme několikrát viděli ve zprách jak to občas dopadá ... někdy lépe, někdy hůř, někdy dokonce bohužel nejhůř. Takže jediná rada pro "kamaráda" je zamyslet se nad sebou.

hodnocení

0x

Zde se to řešilo:

www.poradte.cz/sp/...

martinaa*

Mám dojem, že podle podobného stylu psaní i nicku se jedná o stejného zakladatele... jen trochu nerozumím otázce: ty ji sleduješ? Nebo proč se ptáš Jak poznám, že na mě podali TO a v otázce se náhle jedná o kamaráda?

Jinak ano, trestné to je, protože sledování člověka a vysedávání a autě před jeho domem je stalking. Až na tebe podá (podají) TO, vše se včas dozvíš od policie.

hodnocení

0x

Nechápu, proč se schováváte za kamaráda, když jde očividně o Váš problém.

doplněno 24.04.12 13:46:

Z Vašich příspěvků mám dojem, že Vy sám chcete, aby TO podala a že se toho nemůžete dočkat. Co od toho čekáte? Myslíte, že na sebe upoutáte pozornost a že vás Vás bude okolí litovat?

buss
hodnocení

0x

Měli by ti za ten stalking naprááskat pořádně. A podnět k trestnímu stíhání podat. A jestli umíš číst, tak si najdi trestní zákon.

martinhajek*
hodnocení

0x
Pokud jenom vysedáváš před barákem, tak se o stalking nejedná.
Musel bys jí "otravovat život", třeba jí furt volat, posílat SMS a podobně.
Když tě nechce, proč se na ní nevysereš?
martinaa*

Tak úplně to není pravda, za stalking se považuje i fyzické sledování. A když Vám někdo denodenně sedí před domem v autě, sleduje Vaše okno a čeká, jestli Vás dneska uvidí, tak to sledování je. Ačkoli zatím není až tak nebezpečné (krom toho, že sledující je magor a nikdy nevíte, kdy mu rupne v bedně).

hodnocení

0x

at se na mě nikdo nezlobí ale kamarád by měl urgentně vyhledat psychologa *zed*

martinvorel
hodnocení

0x

Je mi líto, ale předchozí diskuzi jsem nezakládal já. Nicméně jste mi ještě nezodpověděli, kdy v případě podaní TO ze strany té holky se ten kluk toto dozvi? Tak cca. jak dlouho to trvá

buss

To se musíš zeptat na P ČR, jak dlouho by to šetřila a v tr. řádu si najít lhůty.

martinfasfdsaf

to je mi samozřejmě jasné, ale jestli náhodou někdo nevíte kolik by to dle vašeho názoru, či zkušeností mohlo trvat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]