Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mam učet u mBank ktery nepouživám, a chtěl bych se zeptat zda musim když někomu hodlam pujčit kartu na delší dobu jeho uvest jako další osobu co ji bude použivat nebo je to vesmes jendo a stači ji karta, pin?
Učet, karta se bude použivat na mateřskou která tam bude každý měsíc chodit a musí to být na jiný jmeno jelikož jeji přitel je strašný sobec a vše ji vezme, tak to chce kamaradka udělat na tajno.
Dale změnit pin karty a heslo k přihlašení do internet banky lze u mbanky kde? v nastaveni jsem to tam nikde nenašel. to musím do kiosku co mají někde?
Karty - Parametry - Změnit PIN
Nastavení - Přístupové kanály - I. bankovnictví - Změnit heslo
Čisté řešení je přidat si oprávněnou osobu a nechat jí udělat kartu. Zapůjčení karty je proti podmínkám vedení účtu (ale kde není žalobce, není soudce).
doplněno 15.01.13 12:54:ringo: nechce se mi teď hledat podmínky, ale určitě je tam něco o tom, že PIN nesmí být nikomu jinému sdělen a banka neodpovídá za reklamované transakce, pokud byly uskutečněné pomocí PIN.
Já bych situaci řešila vlastním účtem (např. u Fio banky je zdarma).
doplněno 20.02.13 07:39:Naopak, Ringo, dotaz jsem si přečetla dobře.
Umím si však představit problémy, jež v souvislosti s "půjčováním účtu a karty" mohou nastat.
Řešením uvedené situace není "půjčování účtu", jež určitě i porušením bankovních podmínek, nýbrž zřízení účtu, k němuž nebude mít "lakomý přítel" přístup.
doplněno 20.02.13 07:40:Vypadlo mi slůvko:
... , jež je určitě ...
Půjčení platební karty je zcela v rozporu s ob. pravidly banky. Posuzuje se to myslím jako zneužití karty. Je jasné, že když s ní jdete k bankomatu, vyberete peníze, tak by se nic nemělo stát. Přesně -kde není žalobce, není ani soudce.
Takže dát dotyčné osobě dispoziční právo k účtu a nechat jí vystavit novou kartu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.