Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to tam vydržet ve špatném kolektivu?

Od: pracovnice odpovědí: 21 změna:

Zdravím, před 2 dny jsem tady psala o hrozném kolektivu v práci. Radili ste mi tu at se víc usmívám, víc komunikuju a že se ke mě potom budou chovat lépe. No včera na odpolední jsem šla opravdu s úsměvem ale odcházela jsem se řvaním. Je to tam neúnosný. Ta ženská co tam po mě jde, se projevila v plné parádě. Už se tam se mnou baví jen vedoucí a to jen v případě, že opravdu musí. JInak se mnou nikdo neprohodí ani půl slova. Všichni mě ignorujou, nikdo mi nic neukáže, a potom za to co jsem udělala špatně dostanu kartáč. Ta ženská na mě nejdřív vyjela u pokladny, když jsem jí blbě přečetla kod (byl hodně malinkej), že to si snad dělám srandu. Na to jsem jí odpověděla, že je to nečitelné, tak za to nemůžu. Potom se ke mě přifařilka a začala se mnou vybalovat paletu. Zeptala se mě, jestli mám odpolední a jestli tam s nimi budu až do večera a když jsem odpověděla ano, tak jsem slyšela no ty vole, to snad ne. Pak už jsem nabírala do řvaní, na sváču nebyl čas protože vedoucí si vždy něco nového našel co je třeba udělat, ani nebyl čas na pití a jelikož nemám klíče od kumbálu, mám od žízně okoralé rty. Nechce se mi pořd za někým lítat aby mi odemknul, to by bylo keců. Vedouc řek že klíče musí nechat přidělat. Pak byl celkem kliídek, bába byla u kasy. Jen mě udivilo, že mi zničeho nic začala tykat. Když byl konec prodejní doby, začala tam hulákat že jsem kráva a proč to? Nevynesla jsem koš před prodejnou, o tom že jsem ho chtěla vynést nic, nezájem. Odnesla jsem pytel z koše do kontejnérů, a ona mězitím zamkla a pět minut na mě čuměla než mi ráčila odemknout. Pak mi poručila venku seřadit vozíky, které už byly hotové, zamkla a šla počítat. Musela jsem prozvonit vedoucího aby mi otevřel. Nakonec slyším, jak o mě jedna pordavačka říká, že jsem princezna. Vytírám s tím jejich strojem, a nakonec bába přijde a začne na mě že to mám špinavé, přitom ty flekance nešly dolů a to jsem to jela několikrát, pak mi schválně stříkla špinavou vodu za stropuje do obličeje, byla jsem totál zlitá, smála se tomu jako dobrému vtipu. Říkala že mi ukáže jak se napouští a vypuští stroj, jak se čistí, ale já jsem musela pro něco odejít a ona to za tu dobu udělala, a když jsem se jí zeptala, tak prý mi to ukazovala. Takže dneska až ho budu vypouštět a nebudu vědět jak, ze mě zase bude dělat krávu. Divné taky je, že mám pořád volno, jdu ještě zítra pak ne, pak ano a pak mám do konce týdne volno. Vedoucí to zdůvodnil tím, že mám moc hodin. Dnes nastoupila nová ženská a hned byla u kasy. Já jsem měla jít v neděli a když sem se ptala šéfa, tak se tvářil dost blbě a prej až příští tejden. Zástupce vedoucí mi jen ukazuje co mám děla, nebaví se se mnou, ani neodpoví na pozdrav. Upřímě, z toho že tam dneska zase musim s tou ženskou, je mi dost zle.Ale co dělat? Šéfa to nezajímá, ten chce hlavně práci a co máme mezi sebou je mu u prdele.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Koukám, že jste v Penny, no vidíte a já po přečtení myslela, že Kaufland, tam má zkušenosti švagr stále jen řvaní, vedoucí na rozdíl od něj -má SŠ ale 50 let byl 21 kluk se základním vzděláním, k výplatě dostal 3 smajlíky a podle spokojenosti musel jednoho dát na nástěnku, pokladní vyletěla na hodinu, že nespočítala rohlíky v sáčku, pracovní doba?-no jak pan vedoucí nařídil, švagr byl u zeleniny třeba ráno na 5h do 9 pak 2km domů a znovu na 12 do 14 a zase domů a pak na 7 (to se dělaly poslední slevy) a domů šel třžeba až ve 23h až totiž všecko odvezl, uklidil, přebral a vykrájel shnilé a vše vyhodil do uzamčených kontejnerů a první napomenutí dostal za to, že část toho co měl vyhodit dal u popelnice čekajícímu bezdomovci., no a za 2 měsíce to zabalil. Asi to tedy bude všude stejné, majitel cizák a pak už moje babička říkala "poturčenec horší Turka" a ono na tom asi něco bude, majitel se po vás nevozí ten se tu ukáže 2x do roka ale naší lidi co se bojí o vlastní místo a chtějí se zavděčit. Ještě tu dělají kolečka-manažer prodejny se po 6 měsících mění třeba z Vyškova do Brna a opačně, prý aby zde neměl známé zaměstnance. Chcete mít klid? Odejděte ale věřte, že o moc lepší to nebude nikde.

hodnocení

1x

Ženský kolektiv a nad nimi jediný chlap, který taky nebude mít moc autoritu. To musí být peklo. Šel bych pryč, pokud to je možné. Všechno má svoje meze.

fran

Aby ten vrchní chlap měl autoritu, musí být vaše hejno vašich slípek rozhádáné. Staré známé šachy na zvýšení pracovního výkonu. Co kdyby se nedej bože proti němu spikly? Takže kdo je blbec? Nejdřív to vše musí dojít asi tomu chlapovi, že. Dějiny jdou zvolna a jedině tady tudy. Za dvacet tisíc let skončí prý magnetické pole země, atmosféra se vypaří - a s ní i homo sapiens sapiens, člověk značně nemoudrý.

hodnocení

0x

Dobrý den, myslím si, že dělat v Penny není právě to nejlepší, co člověka může potkat, ale vy vidíte všechno moc černě. A protože se Vám tam nelíbí, hledáte jen další a další chyby na všech a na všem, abyste si to mohla zdůvodnit. Ale kdyby to bylo opravdu tak strašné, tak by tam přece ty ostatní ženské nedělaly. Navíc přišla další nová po Vás, těžko by lezla do strašného podniku. Ale asi je rozumná, potřebuje peníze a má snahu se zapracovat. A ne hledat na všem vši.

Pokud byste chtěla poznat, co je to dřina, šikana a ztráta lidské důstojnosti, nabídla bych Vám ohromnou japonskou firmu, kde jsem dělala já. Pořád připotané za lanko u pásu, který jel, zvonit a dovolovat si i na záchod. Když vedoucí neměla náladu, nepustila. A lidi se pak kroutili u pásu. Jednou mě přepadl nějaký břichabol, musela jsem urychleně na záchod, nepustila mě. A přece se tam před celou fabrikou nepodělám. Tak jsem se odpoutala z toho lanka a běžela na záchod. Na poslední chvíli. Pak jsem dostala vytýkací dopis za nedovolené opuštění pracoviště. Ale kalhoty jsem zachránila.*palec*Jedné holčině se udělalo nějak špatně, nepustili ji, honil se plán a tak se na té lince pozvracela. A napít se? To už vůbec neexistovalo. A věřte nebo ne, vydržela jsem tam 5 let. Naštěstí docela platili a v termínu a peníze byly potřeba. Odešla jsem až na upozornění lékaře po silném zhoršení diabetu.

A Vy jste zatím nezažila nic, je to Vaše 1. práce, zatím jste jen seděla v lavici, či byla na praxi a tak se Vám to zdá strašné. Za pár let, až třeba vystřídáte několik zaměstnavatelů, budete teprve moci hodnotit. Peníze potřebujete, chcete se oprostit od své rodiny, tak setrvejte. Za půl roku uvidíte, až se zapracujete. Ono se říká: učedník - mučedník. Určitě je to lepší, než se litovat doma na kanapi a čekat na pár korun z pracáku. Je fakt, že časem se Vám může naskytnout něco lepšího, ale každý začátek je těžký.

Chodím dosti často do Penny nakupovat. Děvčata - personál, se tam k sobě chovají kamarádsky, pomohou si, promluví spolu. Není to žádné dlouhé vybavování, na to tam opravdu čas není, ale ščlověk vidí, že tam mezi nimi panují opravdu dobré vztahy. Tak si myslím, že zapadnete taky.

Nenechte si všechno líbit, nastavte si mantinely, za které ostatní nepustíte. Současně ale na ně nebuďte drzá, jen klidně vysvětlete, co se Vám nelíbí, co si nepřejete a proč. A jinak vydržte. To si myslíte, že jinde to bude lepší? Přejdete do Billy, do Kauflandu, či jinam a uvidíte, že je to tam stejné. Práci po Vás budou chtít všude a chování bude takové, jaké si ho nastavíte Vy.

Jaga.

rk*

Dobry den, s Vasim prispevkem nemuzu uplne souhlasit. Myslim, ze se tu vubec nejedna v jakem podniku nebo firme pracujete, ale jako vzdy a vsude je to o lidech. Nebudu se k tomuhle vice vyjadrovat, ale pokud budete sikovna, snaziva a pracovita, nemate nejmensi potrebu zustavat v praci, kde si na Vas nejaky zamindrakovany a ubohy clovek vyliva vztek tim nejubozejsim zpusobem. Navic z niceho nic nevznikla zkusebka na tri mesice, abych nesekl s praci, kde se nemuzu napit nebo si odskocit na toaletu, samozrejme vse v rozumne mire. Opravdu tohle namate zapotrebi! Ano, penize jsou potreba a nekdy to situace zmenit zamestnani proste nedovoli, ale... to uz si odpovezte sama :) I Vas sef, reditel nebo predseda je obycejny clovek a byl to stejny usmrkanec jako my vsichni ;) Hodne stesti a tvrde lokty. RK

majsterjoe*

*hej* jen doplnim ze zijeme jen jednou a nema cenu takto se nicit v takove praci.

pracovnice
hodnocení

Jo jsou tam, protože jim nic jiného nezbývá a podle toho to tam taky vypadá. A opravdu si myslíte, že aby mi nadávala do krávy, je v pořádku? Jasně že jsem jí odpověděla, ale bylo to jen horší . Opravdu se snažím ale místo, aby se to hýbalo k lepšímu, je to den ode dne horší a horší. Vím, že nikde to neni růžové, ale ocad pocad.

peneolepa*

Myslím si, že si nemusíte nechat líbít takové chování. Podívala bych se po jiné práci, ze své praxe vím, že nejhorší kolektivy jsou mezi ženami. Jeden čas jsem byla zaměstnána na lince v kolektivu šesti žen. Této lince velel kápo v podobě malé škaredé rusky provdané za čecha, mluvící vulgárně, připadala jsem si jak v base, stavěla jsem malé vojáčky mega pinzetou, které byly součásti výroby čerpadel. Tento vojáček se skládal ze tří částí a celý když se sestavil, tak byl velký 0.5 cm. Na konci směny mi tato gestapačka schodila vojáčky vyrobené za celou směnu. Chtělo se mi brečet. Jediný prostor, který nebyl snímán kamerami, byla dámská šatna. Milou rusku jsem omlátila o plechovou skříňku. Sice jsem práci už druhý den neměla, ale bylo mi krásně. Jsem mírumilovný tvor a maminka dvou dětí, ale bylo to silnější. Proto hlavu vzhůru, a posunout se dopředu, taky bych to nevydržela, nikdo nemá právo, se takhle k vám chovat, berte to jako zkušenost. Hodně štěstí

atrix*

Ahoj, dovolím si trošku nesouhlasit a zastat se zakladatelky. Myslím, že problém je v ženském kolektivu. Ženské dokážou být strašně zlé, zažila jsem to v práci sama. Přesně jak píše zakladatelka, přišla jsem do práce a mnohdy s kolegyněmi třeba nepromluvila za celý den, nebo spíš ony se mnou. Pro ně byl problém ráno pozdravit. Byly nafoukané, nepříjemné, intrikovaly. Takže zakladatelku chápu, pro mě to bylo hrozný, do práce jsem každý ráno chodila skoro s hrůzou. Byla to moje šestá práce, do té doby jsme měli ve všech zaměstnáních vždy super vztahy, takže mnou to určitě nebylo. Předtím jsem dělala v kolektivu chlapů, byla to paráda. Pro zakladatelku: buď se obrníš, vydržíš a je to časem přestane bavit nebo si najdi jinou práci.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jste těsně po škole,že ano!?ta vaše bába je tam něco jako inventář,že ano?proto má důvod Vás karát a společensky pořizovat.Chybuje každý.Upřímně Vás lituji.

hodnocení

0x

Zdravím, "pracovnice". Každému to chvíli trvá, než si zvykne na novou práci a na nový kolektiv. A každý by se měl snažit, aby se s kolektivem co nejdříve a co nejlépe zžil. Obě strany si na sebe potřebují zvyknout. Z Vašich předešlých příspěvků je jasné, že jste tam nastoupila z donucení a tu nechuť dáváte patřičně najevo. Na všechno a na všechny si kolem sebe jenom ztěžujete. Myslím si, že to nemusí být vždycky chyba okolí, ale především Vaše. Vy tam pracovat ani nechcete, nebaví Vás to, bere to, jako nutné zlo. Jste tam z donucení, někdo Vám tu práci dohodil a není to dlouho, co jste byla nervozní z toho, že by Vás tam nemuseli přijmout. S takovým přístupem ale nebudete spokojená nikdy nikde. Neříkám, že je to nějaký med, ale když tu práci dělat nechcete a tolik Vám to vadí, odejděte a najděte si jinou a lepší. Postarejte se v tomto směru sama o sebe tak, abyste byla spokojená. Tady jste již dostala hodně dobře míněných rad, ale když sama nebudete chtít, pak Vám nejsou k ničemu. Tady Vás můžeme psychicky a morálně podpořit, ale věc za Vás vyřešit nemůžeme. Vy proto musíte něco udělat, aby Vás kolektiv přijal mezi sebe. Zatím vidíte na všech jen to nejhorší. Ale všude, kam přijdete, budete muset opět tím začátkem projít. Chápu, že je to nápor psychiku, ale pokud tu práci opravdu tolik potřebujete, nešprajcujte se a naopak buďte vstřícná a nechte si poradit od zkušenějších a buďte za to každému vděčná, že obětuje čas a ukáže Vám a vysvětlí...Není důležité, jak se přitom druhý tváří. Je důležité, abyste se naučila odvádět dobrou práci a nikdo si na Vás nemohl ztěžovat. Takže Vám nezbyde nic jiného, než zatnout zuby, učit se a přesvědčit své okolí, že jste šikovná, učenlivá a spolehlivá. Nemyslím to zle, je to jen můj názor na Vaše příspěvky zde a upřímně Vám držím palce, ať se situace zlepší a Vy jste konečně trochu spokojená.

hahanaj*
hodnocení

0x

Milá pracovnice vidím, že se stále lituješ ...tím nic nedosáhneš cítíš se jen ukřivděná . V takovém velkém obchodě není čas na nějaké povídání .Zřejmě jsi typ ,za kterým se musí stále chodit a vše mu říkat co má dělat. Musíš tu práci vidět a jít a bez říkání udělat a každý jednou začíná ...a buď ráda že tě nadali hned na kasu...to bys teprve bulela - nic bys nestíhala a je to pěkný záhul nemysli, že to je jen brát peníze do kasy... když vidíš tu frontu a každý má naložený vozík a musíš znát kódy a taky aby to trochu odsejpalo -jinak budou lidi remcat co to tam sedí za kasou. Nemysli, že to je něco světového , pro toho kdo je tam pár dní ,taková práce je zodpovědná a nemáš čas si ani utřít nos .Zažila jsem to vím co říkám a to jsem se střídali po 2 hodinách abychom si udrželi pozornost. Stejně je člověk vyšťavenej... Vedoucí zřejmě ví co dělá , když tě nechává dělat to co děláš...pozná, na co stačíš ..nemůže za každým stále chodit . V tak velkém kolektivu nehledej kamarádky ..jsi tam na práci a snaž se ji odvést co nejlíp i třeba to pitomé mytí nebo rovnání vozíků ...vše má svá pravidla . Tak se nad sebou zamysli a stále nefňukej...směny určuje vedoucí, měli jsem to také tak a víkendu je největší šrumec tak ti dal volno, abys tam nebyla"nešťastná "a nezdržovala je ptaním. A věř ,že je opravdu vedoucímu jedno jak to mezi vámi je, jste tam na práci- tak se podle toho řiď a nehledej tam místo k popovídání...na to tam nezbývá čas

pracovnice
hodnocení

Ale já si tam nechci povídat. Ovšem odpovědět na pozdrav by mi mohli, a to nadávání do krávy, to lití špinavé vody ze stroje do obličeje, nevím jak Vám ale mě to tedy v pořádku nepřijde. No nic, už si hledám něco jiného a vypadá to, že by mi to mohlo i vyjít.

majsterjoe*

a az odejdete, tak jim tam reknete co si o nich myslite a ze se budete ted mit v jine praci daleko lepe nez oni.

fran

Asi před rokem padla v nějakém hypermarketu facka za nějakou blbost při rovnání zboží, teprve na to byla mediální reakce. Nefungují tam odbory, a na to si zřejmě zvykli a zneužívají co lze, odbory (občas) jsme vylili i s vaničkou - jako mnohé... Pojednává se (sem tam) ubohé ždímání lidí:

sm3.blog.cz/...

Proč jsme banánová republika? *stop*

fran

Doplnění:

socsol.cz/...

krkovicka*
hodnocení

0x
No já nevím...říká se že dnes má být člověk rád že nějakou práci vůbec má?Ale za jakou cenu?Šikana na pracovišti?nechuť se rozvíjet,nervozita,stres.Pak člověk akorát hledá chyby u sebe.Setkala jsem se s různými a mohu říct hnusnymi lidmi,věci,které bych nikomu nepřála.Málokdo se někomu zavděčit.Doby kdy se chodí do práce s úsměvem a na vše s úsměvem kyvnout jsou už pryč.Je to jako ve škole.Vycítí slabý článek a ty silnější toho náramně využívají.Neustále si dokazovat svoji nadřazenost..fuj!.Než jsem šla na mateřskou,tak. si šéf za celý rok nedokázal zapamatovat mé jméno.Vadilo mi to hodně.Někdo kdo je dříč aby si mohl on dopřát,vozit si ehm ehm v kůži ...a volal na mě Pojď sem...Vám radím,přejděte k jiný práci.a na tu paní taky dojde...nebojte se.Bude to lepší i psychicky.Já když se ráno nase** v práci tak mám totálně zkažený den.Ale to už musí být.
rk*

Moje rec, vidim, ze na to mame stejny nazor. Nekdy ziram, jak jsou na sebe lidi zli...RK

hodnocení

0x

Je to taky náš problém. Kdyby si ty podmínky lidi nenechali líbit, tak takové nejsou. Při první buzeraci či nedodržení zákoníku práce odejít a basta. Já vím, mě se to lehce říká, ale bylo by hned vyřešeno...kdyby to tak udělal každej. Lidi si ale radši nechají kálet na hlavu.

Pokud odtamtud odejdete, vraťte se po čase jako zákaznice. Hezky se oblékněte a po nákupu si můžete nechat zavolat nějakého vedoucího či zástupce a ukázat na prodavačku s tím, že jste se ptala na nějaké zboží a ona vám odpověděla : Nemám čas ty krávo.

rv*
hodnocení

0x

Pořiďte si slepice (já je mám) a pochopíte, že takto to mezi drůbeží funguje. Nová slepice v hejně má nejnižší pozici a teprve časem se možná propracuje pomocí správných klofanců na vyšší pozici.

pt®

Nezlobte se, ale přirovnávat hejno slepic na dvorku k lidskému pracovní kolektivu, je neadekvátní. Tazatelko, chování k Vám je nepěkné a hlavně neinteligentní. Dnes vemou do obchodu každého z ulice, bez jakéhokoli vzdělání a pak se takoví lidé projevují tímto způsobem Ale nezaručuje to, že vzdělaný člověk se bude chovat jinak. Vy z takového zaměstnání odejděte, nejprve si zkuste sjednat pořádek, ale pokud to nepůjde, tak pryč. Je to hrozné, co popisuje "babajaga", ale já bych to nestrpěla. Když mi před 20 lety zemřel otec, do týdne jsem našla práci kousíček od bydliště, právě v samoobsluze, jako pokladní, ale prostředí a chování vůči všem a k sobě vzájemně bylo tak ubohé, že jsem do půli roku odešla. Nikdo mně nešikanoval, ale už jsem tu ubohost nemohla strpět po celých osm hodin denně. Pak jsem měla ještě jiné zaměstnání ve státní správě, až jsem posledních jedenáct let před důchodem nastoupila na místo fakturantky, kde jsem byla spokojena. Měla jsem výbornou šéfovou, byly jsme, jako rodina, mohla to být klidně moje dcera, ale byl to v prvé řadě člověk s velkým srdcem. Měla peníze, dům, auta, zahraniční dovolené, ale pro mně to byla hodná holka a já byla vůči ní naprosto loajální. Vídáme se dodnes. Tazatelko, nepolevujte, pokud polevíte jednou, polevíte už vždycky. Hlavu vzhůru a musíte si věřit a znát svoje kvality a pak, až najdete místo, kde budete spokojena a budou si Vás vážit, tak pak můžete dělat do roztrhání těla a budete to dělat ráda. Nelze ustupovat, to by se dělal prostor pro takové nerudné chování všude. Tak hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]