Vitamín C jako prevence nemoci?

Od: Datum: 15.01.13 11:41 odpovědí: 10 změna: 15.01.13 20:45
Dobrý den.Kdy je vhodný brát vitamín C?Zhruba už měsíc ráno sobě mačkam pomeranče jako prevenci.Avšak už od neděle jsem s večerními teplotami 37,2 které zaženu paralenem a pak jsem v pohodě.Mám zvláštní chřipku.Večer mi je na nic(bolení stehen,zad a kyčle),vypotim se a přes den jsem zřejmě tlumena právě Céčkem.Začala jsem pít šumivé tablety Celaskon a potahové tablety C long effekt a pomeranče mačkam dál.Myslíte že je toho moc?Ono se mi zdá že Cecko tělem projde a vyloučí bez užitku.Pach moči je zvláštní,proto se ptám...Nerada polykám chemii a tak právě zda vitamíny C podporují organismus a tlumí horečku.Neni toho až příliš?Děkuji.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: malvinka
Datum: 15.01.13 11:46

Krkovičko, s těmi pomeranči opatrně raději volte citrony nebo rakytník. Pomeranče výrazně snižují hladinu T-lyfocytů - imunity z čehož může pramenit anémie s únavou.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: malvinka
Datum: 15.01.13 11:48

sežente si tinkturu z od Herba vitalis Echinacea - terčovka nachová položka 50 kč a kapejte si ji do čaje pokud nebude příliš horký.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.01.13 12:02
avatar

http://www.naturesbounty.cz/?…s&ind_desc=Vitaminy&ind_id=21

doporučuji používat tyto výrobky...vše ohledně vitaminu D a vitamin C o vlivu na imunity lze najid na netu,lze užívat i několik stovek mg...přebytek vitaminu C se vylučuje...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.01.13 12:50
avatar

mě doktorka řekla, že s vitamínem C se to nemá přehánět, protože když si ho nandáte příliš mnoho, tak se docela obyčejně neuloží. Já si tablety rozlomím na půl. Jednu půlku rozpustím a vypiju ráno a druhou před obědem.

Tak na zdraví *kafe*

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 15.01.13 13:01
avatar

Krkovičko, chřipka a jen mírně zvýšená teplota? Toto není chřipka, ale asi nějaká viroza. Kdybyste měla chřipku, tak klinické projevy jsou fakt jiné - rychlý nástup, vysoké horečky, bolest kloubů, atd. Teplotu zvýšenou na 37,2 bych tedy paralenem nezaháněla. V těle se vám začíná něco startovat, tělo se začíná mobilizovat a vy ho utlumíte paralenem. A toho vitamínu C mi přijde už fakt hodně. Nač šumivý Celaskon a k tomu C long a ještě šťáva z pomerančů? Buď to, nebo to. A přiznám se, že mně a nikomu jinému v rodině vitamín C horečku nikdy neutlumil. Zkuste třezalkový čaj, obsahuje jakési látky na hubení virů v těle.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: krkovicka*
Datum: 15.01.13 13:29
Teď jsem navštívila lékárnu.Jsem bez kašle a rýmy.Lekarnice mi doporučila paralen extra s kofeinem.Prakticky řekla totéž co Vy.Zřejmě jen viróza.S tím cečkem máte pravdu.Zřejmě mám vsugenerovane že citrusy jsou vše lék.U nas to tak bohužel praktikujeme už od dětství.Dva dny jsem byla na Aspirinu C k tomu všemu a zas jsem mohla skákat přes kaluže:) Není mi dobře,bolí mě lopatky a nohy.Ale to jen pouze večer.Přes den se to dá zvládnout.
doplněno 15.01.13 13:37: Ale máte pravdu,moc to přeháním.Kdyby mi bylo pět,tak mě maminka uloží do postýlky a uvaří mi čaj s citronem.Ve svým věku,musím vydělávát,chodit do dvou zaměstnání a starat se o holku a domácnost.Proto také si lupnu céčko nadopuji se paralenem a Aspirinem ať můžu fungovat.Prostě zmírním tempo.
Datum: 15.01.13 13:39

Lepší než tabletky a citrusy je kysané zelí - tělo ho umí dobře zpracovat a má hodně vitamínů , zvlášť nyní v zimě - a pytlíček zelí stojí pár korun .

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.01.13 18:41
avatar

Též nedoporučuji každodenní popíjení šťávy z pomerančů, byť je to čerstvá šťáva. Všeho moc škodí a raději vystřídejte různé zdroje vitamínu C. Pomeranče nejsou dobré na ledviny.

Takže naše dobrá jablíčka, výše uvedené kysané zelí, brusinky, nyní jdou do konce ledna sehnat čerstvé,velké, kanadské, výborný zdroj nejen C, ale mají plno i jiných účinků, působí antibakteriálně. Koupila jsem v Bille a zamrazila je. Můžou být i sušené.

Pro zajímavost byl kousek sklizně ukázán v Rady ptáka Loskutáka. Sklízí se mokrou cestou, že se pole zaplaví vodou. Podívejte se.

Čerstvé papriky i když není jejich sezóna, tak jsou oproti rajčatům chuťově mnohem lepší lepší. Dále doporučuji česnek a cibuli, hrušky, banány. Šťávu z granátového jablka, na jsou trhu i nyní květináče s bylinkami, čerstvé zelí jde nakrouhat a též z něj udělat salát s mrkví, trochu celeru, myslím, že by Vám chutnal.

Vyzkoušejte zázvorový čaj.

Nastrouhejte čerstvý křen k párku, nebo vařenému masu. Křen případně s jablkem, dochutit a máte salát plný vitamínů - lidově vejmrda - .

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 15.01.13 19:39
avatar

Ahoj Krkovičko,

s tím vitamínem C je to ošidné... Všechny ty "long" efekty jsou prý jen na tahání peněz z lidí. Já občas používám céčko 100 mg, třeba několikrát denně, ale ne najednou, protože to opravdu všechno vyčůráš...

Jinak co se týče té tvé virózy - u nás všechny tyto neduhy léčíme zázvorem. Nastrouhej nebo vymáčkni zázvor, zalij horkou vodou, přidej citron a med - no to je úplný všelék. A dalším zázrakem je ČESNEK. *kafe*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.01.13 20:45
avatar
Vitaminem c se nedá predavkovat a v době nemoci tělo potřebuje vyšší dávky. Taky ovocné šťávy jsou dobré. Pomeranč je zasadity, takže pomáhá odkyselit žaludek po podávání prášků. Zázvorové, kren česnek netřeba zduraznovat, dezinfekce střev. A pro nahozeni správné funkce ve střevech je důležité probiotika, třeba v tabletach nebo v tom zelí, protože ty tablety všechno zničí. Je potřeba zdůraznit, ze v době nemoci nic nejist, max to ovoce ci zeleninu. A uz vůbec ne mlécne výrobky ci maso, což silné zahlenuje organismus.
Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.