Nejste přihlášen/a.
Krkovičko, chřipka a jen mírně zvýšená teplota? Toto není chřipka, ale asi nějaká viroza. Kdybyste měla chřipku, tak klinické projevy jsou fakt jiné - rychlý nástup, vysoké horečky, bolest kloubů, atd. Teplotu zvýšenou na 37,2 bych tedy paralenem nezaháněla. V těle se vám začíná něco startovat, tělo se začíná mobilizovat a vy ho utlumíte paralenem. A toho vitamínu C mi přijde už fakt hodně. Nač šumivý Celaskon a k tomu C long a ještě šťáva z pomerančů? Buď to, nebo to. A přiznám se, že mně a nikomu jinému v rodině vitamín C horečku nikdy neutlumil. Zkuste třezalkový čaj, obsahuje jakési látky na hubení virů v těle.
Též nedoporučuji každodenní popíjení šťávy z pomerančů, byť je to čerstvá šťáva. Všeho moc škodí a raději vystřídejte různé zdroje vitamínu C. Pomeranče nejsou dobré na ledviny.
Takže naše dobrá jablíčka, výše uvedené kysané zelí, brusinky, nyní jdou do konce ledna sehnat čerstvé,velké, kanadské, výborný zdroj nejen C, ale mají plno i jiných účinků, působí antibakteriálně. Koupila jsem v Bille a zamrazila je. Můžou být i sušené.
Pro zajímavost byl kousek sklizně ukázán v Rady ptáka Loskutáka. Sklízí se mokrou cestou, že se pole zaplaví vodou. Podívejte se.
Čerstvé papriky i když není jejich sezóna, tak jsou oproti rajčatům chuťově mnohem lepší lepší. Dále doporučuji česnek a cibuli, hrušky, banány. Šťávu z granátového jablka, na jsou trhu i nyní květináče s bylinkami, čerstvé zelí jde nakrouhat a též z něj udělat salát s mrkví, trochu celeru, myslím, že by Vám chutnal.
Vyzkoušejte zázvorový čaj.
Nastrouhejte čerstvý křen k párku, nebo vařenému masu. Křen případně s jablkem, dochutit a máte salát plný vitamínů - lidově vejmrda - .
Krkovičko, s těmi pomeranči opatrně raději volte citrony nebo rakytník. Pomeranče výrazně snižují hladinu T-lyfocytů - imunity z čehož může pramenit anémie s únavou.
Ahoj Krkovičko,
s tím vitamínem C je to ošidné... Všechny ty "long" efekty jsou prý jen na tahání peněz z lidí. Já občas používám céčko 100 mg, třeba několikrát denně, ale ne najednou, protože to opravdu všechno vyčůráš...
Jinak co se týče té tvé virózy - u nás všechny tyto neduhy léčíme zázvorem. Nastrouhej nebo vymáčkni zázvor, zalij horkou vodou, přidej citron a med - no to je úplný všelék. A dalším zázrakem je ČESNEK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.