Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu v loňském roce jsem pracovala do června kdy jsem byla propuštěna, dańové prohlášení podepsáno.V tomto zaměstnání jsem si hradila příspěvek do odborů a pojištění. Poté jsem byla půl roku na ÚP od 6.12. 2012 jsem nastoupila do nového zaměstnání, kde jsem dosud. Tuším, že mi bylo v rychlosti podstrčeno Dańové prohlášení.
Potvrzení o úhradě příspěvku odborům z předchozího zaměstnání vlastním.
Prosím jak mám postupovat.
Dobrý den.
Od prvního zaměstnavatele si vyžádejte Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2012. Dále si vyžádejte od ÚP potvrzení o evidenci.
Do 15.2.2013 si písemně u současného zaměstnavate požádejte o roční zúčtování daně. Tomuto zaměstnavateli doložte zmiňované Potvrzení o zdanitelných příjmech, potvrzení o evidenci na ÚP, potvrzení o uhrazeném odborobém příspěvku a potvrzení o výši uhrazeného pojistného + kopii pojistné smlouvy. Na základě těchto dokladů a žádosti o roční zúčtování daňových záloh je Vám poslední zaměnavatel toto roční zúčtování provést.
doplněno 15.01.13 11:29:Potvrzení o výši uhrazeného pojistného zasílá příslušná pojišťovna automaticky poštou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.