Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení nájemného

Od: loupi odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, jsem nájemníkem od 20.1.2012. Majitel mi oznámil, že by my v bytě vystavil plastová okna, ale zvednul by mi nájemné o 300kč/1 plastové okno, což je 900kč za celý byt. Momentálně platím 4400kč za 2 1 68m2. Někde jsem četl, že od roku 2010 již nemá právo mi nájemné zvýšit v mé lokaci (Děčín). Jak to tedy je. Může mi jen tak zvednout nájemné v případě že mi vystaví nová plastová okna na jeho náklady? je to jeho byt, tudíž to dělá pro sebe že. Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Nedělá to pouze pro sebe, že. Zvýšuje tím užitnou hodnotu bytu. Snižuje hluk, únik tepla - předpokládám, že náklady na vytápění hradíte Vy...

Naopak. Vůbec to nedělá pro sebe. Z toho, že Vy ušetříte za topení, nebude mít ani korunu.

hahanaj*
hodnocení

0x

Pokud vylepší byt /nová okna/ je jasné že nájem musí zvednout .A ty v bytě bydlíš -jedná se o zkvalitnění bydlení.

hodnocení

0x

Dobrý večer,

a podle čeho by neměl právo zvýšit Vám nájem?Může přeci chtít za ten Vámi obývaný byt třeba 20.000kč,když mu je někdo dá.A to po Vás chce platit těch 900kč navíc po určitou dobu (než se okna zaplatí),nebo nastálo?Když by to chtěl nastálo,nebylo by to od něj moc férové...

nestastník: "A to po Vás chce platit těch 900kč navíc po určitou dobu (než se okna zaplatí),nebo nastálo? Když by to chtěl nastálo,nebylo by to od něj moc férové..."

Nebudte najivní,jasně že to chce nastálo. Už ste někdy viděl že když někdo někomu nájem zvýší,že by ho zase snižoval?

heterak: právě,že viděl,jinak bych se neptal

lui*
hodnocení

0x

Jste nájemníkem od 20.1.2012, tudíž se na Vás žádná regulace nevztahuje. Zvýšený nájem chtít může, když mu ho nájemník(Vy nebo někdo jiný) dá. Když nebudete souhlasit, může okna vyměnit na své náklady, ale taky Vám potom nemusí prodloužit nájemní smlouvu. Je to prostě na vzájemném vyjednávání Vás a jeho.

hodnocení

0x

Pokud se s ním dohodnete,že okna nechcete,tak vás rok nechá na pokoji (nebude zvyšovat nájem),ale další rok vám to stejně min o 500kč zvýší,takže si moc nevyberete :(

fran
hodnocení

0x

Váš nájem je poměrně malý. Okna vyměňuje majitel za vaše peníze z nájmu, to "za své" je iluze, matení pojmů. Pokud výměnu oken zaplatíte ze svého, nic se nezvyšuje. Je to ale větší investice, takže nelze. Takže tentokrát zvýšení nájmu neujdete. Jinak jen dohodou, pokud budou okna dobrá, nečilte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]