Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou v marketu

Od: ringo® odpovědí: 23 změna:

Používám platební kartu teprve pár týdnů, tak se vám má otázka možná bude zdát -hloupá-, ale fakt nevím co si o tom mám myslet. V kauflandu jsem dostal po zaplacení nákupu účtenku na 567,60 a z účtu mi odešlo 577,80 Kč. To je normální? To bych se pak na platbu kartou vy...kašlal. Díky

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

4x

To, že by se stala chyba v bance je podle mého názoru nepravděpodobné, spíše to bude takto:

Prodavačka RUČNĚ zadává na terminál částku a uťukla se. Vy jste na terminálu vyzván nejprve k potvrzení částky (OK) a poté k zadáni PINu.

Zřejmě jste se taky překouknul (já na to osobně taky nekoukám, někdo zase nechce hledat brýle atd.) a částku potvrdil. Tím Vám odešlo z účtu více než mělo.

Manipulační poplatek jsem nikdy neviděla, že by se u platby kartou účtoval (i když v dnešní době bankovních poplatků... :)). Spíš je to tak, že když máte nákup např. za 800,20, hotově platíte 800 rovných a kartou nezaokrouhlených 800,20.

solenza*

V Kauflandu mají pokladní počítače spojené kabelem s terminálem a tak pokladní jenom zvolí, zda chce zázazník zaplatit kartou, nebo v hotovosti a částka se automaticky z pokladního počítače předá do terminálu. Pokladní nikde žádnou částku nepřecvakává do ternimálu ručně. Takhle to mají všechny hypermakkety. Ale je pravda, že u některých menších prodejců se částka musí do terminálu zadat ručně. Ale v hypermarketech jsem se s tím ještě nesetkal.

doplněno 23.04.12 11:32:

A ještě jak jste zjistil částku, která byla v karetní transakci? Podle stvrzenky z karetního terminálu, nebo podle historie k účtu třeba v IB? V některých Kauflandech se již stvrzenka a účtenka tisknou ja 1 papír. Na účtence je tak i stvrzenka. Takhle to dělají i v Lidlech.

petapeta*

Jen bych dodal, že ne vždy se potvrzuje částka. Myslím, že právě v Kauflandu se zadá jen PIN a OK. Někde ještě hned z počátku se volí jazyk.

pacourek*
hodnocení

1x

Vemte si paragon a vypis z učtu a běžte se zeptat do banky .Já platím kartou leta ale manipulační poplatek jsem nikdy neplatil

des*
hodnocení

0x

Je to manipulační poplatek a 1.20 je fakt "šílená suma".

doplněno 23.04.12 11:14:

Omluva,nějak jsem se spletl je to 10,20-polatek je nesmysl.Dík za upozornění.

andaa

Nauč se počítat.

buss
hodnocení

0x

A je problém se zeptat při dalším nákupu na pokladně, či manažera prodejny? Nebo zavolat na jejich infolinku, poslat majla?

mark165

dobre ze se pta tady, manazer by to akorat taktne smetl pod koberec, tady se o tom bude diskutovat ... pokud je to tak, tak okamzite prestavam platit kartou, tak silene poplatky jsou neprijatelne.

petapeta*
hodnocení

0x

Normální to není. Vždy je strženo přesně, co je na účtence. Zkontrolujte si částku před zadáním PINu.

hodnocení

No koukal jsem teď na výpis z účtu a tam se strhla ta větší částka. Ale paragon mám o těch 10, 20 lacinější, tak se poptám při dalším nákupu.

majsterjoe*

No dejme tomu, ze takto velky manipulacni poplatek chce vase banka.

Kazda banka ma nejaky poplatek za vyber, platbu kartou a pod. U ktere jste?

petapeta*

Obchodník si může účtovat za karetní transakce přirážku, ale Kaufland a ani ostatní supermarkety to nedělají.

solenza*

A ještě se zeptám. Nenakupoval jste náhodou v Kauflandu v Německu nebo jinde v zahraničí? Tam by mohl rozdíl částky dělat přepočet mezi € a CZK. Někdy se stane, že nakupujete a kurz je dejme tomu 25 Kč za €. a zablokuje se třeba 100 Kč. V době zaúčtování transakce je ale již kurz jiný třeba 20 Kč za € a fakticky se odečte třeba 110 Kč.

hodnocení

To asi nebude ono. Mám mBanku a tam se neplatí v podstatě nic. Zeptám se a uvidím.

cocinkamichalka*

Ringo, nebral jste si Cashback? Některé banky zpoplatňují Cashback...

hodnocení

Ne, to taky ne. Mám kešeňu plnou... *hi*

lemar0

Taky mám mBanku a nikdy jsem v žádném obchodě neplatila poplatek. V Kaulandu dříve zadávali částku ručně, ale už se to dlouho nedělá a automaticky se částka přenáší. Není možné mít rozdíl mezi částkou na pokladně a na výpise. Podívejte se na pokladní doklad, u které máte i stvrzenku pro majitele účtu. Musí být stejná. Pokud je, obraťte se na banku.

martinhajek*
hodnocení

0x
Platím Maxkartou a opravdu si strhnou jakýsi poplatek nechutný, za použití karty.
fran

Tohle je asi ono. Prodávající má často jakýsi poplatek za platbu kartou. Vysavač Kaufland si to ošetřil a platí zákazník. A jen tak snadno to neobjeví, většina to odmávne - a to je chyba.

cocinkamichalka*

Já teda používám Maxkartu a kreditku a nikdy jsem si žádného poplatku nebo navýšení platby nevšimla...

solenza*
hodnocení

0x

Tak jsem dneska nakupoval v Kauflandu a žádný poplatek navíc za platbu kartou jsem neplatil. Ještě přidám scan účtenky se stvrzenkou. I při kontole částy v IB je částka správně 15 Kč. Takže někde musela vzniknout nějaká chyba.

Platba kartou v marketu

hodnocení

Jsem z toho volajaký zmetený. Donesl jsem do kaufu vytisknutý výpis z účtu a jejich paragon a ten jejich šéf to ani moc neprohlížel. Vrátil mi prachy s tím, že to byla chyba pokladní, že už o tom vědí. Že by nějaká levota? No je mi to jedno. To už je jejich věc.

majsterjoe*

No, jejich vec. Pokud to odnich nekdo delal schvalne a dejme tomu na docela velkem mnozstvi zakazniku, kteri si toho nevsimnou, neni to uz jejich vec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]