Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co když neteče voda v zaměstnání?

Od: jinjik odpovědí: 15 změna:

Ahoj,

rád bych se zeptal jestli musím do zaměstnání když neteče voda po celou pracovní dobu. Odstávka byla avizována týden dopředu zaměstnavateli.

Lze to zařadit pod §207 odst. a) Zák.Práce .?

Dělám kancelářskou práci a vodu potřebuji pouze k hygieně a na WC.

Nenašel jsem žádnou judikaturu, která by tuto otázku řešila.

Děkuji za rady

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím že na tohle by ti měl odpovědět tvůj zaměstnavatel, ne?

lilil
hodnocení

0x

Řekni zaměstnavateli, jestli ti poskytne náhradní volno za to že ti na pracovišti nezajistil podmínky k výkonu tvé práce a nebo ti to může vykompenzovat finančním příplatkem.

No a kdo píše, že podmínky nezajistil? Dotaz zněl, že nepoteče voda. Jestli bude či nebude zajištěn náhradní zdroj, o tom v dotazu není ani písmenko *nevi*

pecenkav*
hodnocení

0x

A v cem je problem? Nechce se ti delat? Jako vymluva by to asi nestacilo, treba na stavbach se tekouci voda taky dost tezko hleda a na wc se dost casto musi chodit nekam do restaurace, protoze tam nebyvaji ani ty prenosne. Kdyz se dela nekomu rekonstrukce v byte, tak instalateri vybouraji starou vodu a odpady, udelaji nove rozvody,zednikum se udela jeden kohoutek na napousteni vody na michani materialu a zachod se montuje az po ukonceni prace, vetsinou nikoho nezajima, ze se neni kde vys...

majsterjoe*
hodnocení

0x

Zamestavatel urcite zajisti nahradni mozne reseni.

Nahrady mzdy a podobne urcite nebude pripustne. To byste musel pracovat napriklad v potravinarstvi a pod. kde je ta voda dulezita k pracovni cinnosti.

Na wc si skocite nejak jinam, je to takovy problem?

buss
hodnocení

0x

jestli musím do zaměstnání
Tož toto by mne nenapadlo, néni voda na kafe, zbuntovat odbory...

pecenkav*

To vis bussy, vis, jak se clovek zasvini v kancelari? To mi, co se zivime rukama nezname, mi se myt nepotrebujeme, takze nam by to tolik nevadilo.

fran
hodnocení

0x

Hygiena. Jeden den vyřeší předem natočené kýble s vodou, ale protaženou odstávku zaměstnavatel (rozumný) řeší zkrácením pracovní doby. Co se ho mezi řečí zeptat jak to vidí?

jinjik

Děkuji, konečne normální rada. Zeptám se nějak mimochodem

ladaadal*
hodnocení

0x

Tak pokud jde o jeden den, tak to nádoby se zásobou užitkové vody a minerálka na pití vyřeší. Nutno být taky kapku loajální vůči firmě. Co maj říkat chlapy na dílně, když se maj umejt - taky přemejšlí o volnu? Tohle by mě teda nenapadlo.

jinjik

Děkuji, konečne normální rada.:) Zeptám se nějak mimochodem.

jinjik

Patřilo o řádek výš

hodnocení

0x

Zdravím - když u nás nastane takováhle situace, tak můžeme jít v poledne domů...nevím, který zákon by to řešil, nejspíš záleží na zaměstnavateli... na domluvě...

Mi když nemáme vodu ,tak jsme úplně v pr... protože bez vody nelze dělat a mytí to je jen pro fajnovky,když se daří tak můžeme v sudu se studenou,když se nedaří tak nikde a přesto žijeme a vytvýříme hodnoty a to bez ohledu zda je +30 nebo -10.akorát v mrazu jen suché procesy.

rv*
hodnocení

0x

Do zaměstnání nemusíte nikdy. Jedná se o dobrovolnou činnost. Pokud hledáte záminku proč do práce nejít, tak počítejte s tím, že u zaměstnavatele se posunete o stupínek výš mezi ty, se kterými se případně rozloučí. Naopak pokud navrhnete, jak i v této pro všechny strany nepříjemné situaci práci zvládnout, zabodujete, a třeba se to ocení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]