Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkové vyrovnání po rozvodu

Od: mesa78 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den. Měla bych takový dotaz. S manželem jsem se rozvedla před rokem. Před rozvodem jsme sepsali smlouvu o vypořádání majetku pro případ rozvodu a po dobu po rozvodu manželství a nechali jsme si ji ověřit notářem. Jedná se o zaplacení společného dluhu u ČS. Manžel se zavázal převzít k úplnému zaplacení společný dluh. Jelikož splátky nesplácel, banka vymáhala dluh po mně,protože jsme soudně ještě nebyli rozvedeni a tudíž banka na nás hleděla stále jako na spoludlužníky u kterých mněla pohledávku. Mezitím proběhl rozvod a banka mi vyhrožovala exekucí. Bývalý manžel se ke splácení neměl a já jelikož jsem se chtěla vyhnout exekuci, uhradila jsem celý dluh sama v hotovosti. Samozřejmně bych ráda vymohla tuto částku na bývalém manželovi, jen nevím, jak mám nyní postupovat. Zdali mám jít se smlouvou o majetkovém vyrovnání za exekutorem, nebo zdali mám nejprve zajít k soudu. Nevím totiž zda tato smlouva ověřená notářem je právoplatná, když není potvrzená soudem. Děkuju moc za odpověď J.Nováková.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hawatt*
hodnocení

0x

manželu vzniklo tzv. bezdůvodné obohacení, které je potřeba zažalovat u soudu - ale pozor je tam dvouletá promlčecí lhůta, takže rychle k právníkovi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]