Nejste přihlášen/a.
dobrý den,mám částečný invalidní důchod,ale už asi rok,jsem nebyl u svého lékaře,můžu být nějak postihován,že pobírám důchod a nenavštěvuji pravidelně svého lékaře,když mě pozvou k komisi a já se nedostavím,budu nějak postihován,např.odebráním důchodu atd.,je možné požádat o pozastavení důchodu?děkuji
Nechápu, jaký byste mohl mít rozumný důvod k tomu, abyste se nedostavil k posudkové komisi. Pochopte, že když pobíráte státní peníze, oprávněně se očekává, že budete také plnit povinnosti poživatele důchodu dané zákonem. Pokud se nedostavíte, může Vám být výplata důchodu zastavena.
Lékaře byste měl navštívit, když máte nějaké potíže, nebo když Vás lékař z nějakého důvodu (např. preventivní prohlídka) vyzve. Jinak není důvod, proč k němu chodit. Předvolání posudkáře OSSZ jste ale povinen uposlechnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.