Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roční sazba procentních nákladů

Od: babajaga® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, žádnou půjčku jsme neměli, nemáme a ani nehodláme si vzít. Vím, že je to těžké a vždycky to tak nejde, ale snažíme se počítat jen s tím, co máme k dispozici.

Na co se ale ptám. V jednom časopise jsem našla nabídky na půjčky. Jedna ze společností tam uvádí, že poskytuje půjčky na 15 dnů*sok* a je tam RPSN 8348 %. Pokud je to půjčka na 21 dnů, RPSN je 4735 %.*ee*

Nějak mi to hlava nebere, ale zdá se mi to strašně, strašně moc. Nejedná se snad o nějaký překlep? Vysvětlete mi to, prosím. Děkuji, Jaga.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Babuško, jenom zjednodušeně - je to tak proto, že je uvedena ROČNÍ sazba nákladů. Musíte si ji podělit 365 a vynásobit těmi 15 nebo 21 dny, pak dostanete částku, kterou je nutno zaplatit. Ale i tak je to sprostá lichva.

mowla*
hodnocení

0x

Zjednodušeně - RPSN je celková suma všech poplatků souvisejících s poskytnutím a splá(a)cením) půjčky vztažená v výši půjčky a vyjádřená v % p.a. (ročně)...

hodnocení

Děkuji, já jsem si nějak zapomněla uvědomit, že je to ROČNÍ sazba. Když se to spočítá na uvedený počet dnů, vychází to líp. Přesto, milá inženýrko, máte pravdu, lichva to je.

Pane bože,*modla*chraň nás od půjček. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]