Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ryanair letenky - jak to probíhá?

Od: rika* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

letěl někdo se společností ryanair? Mám zarezervované letenky a 15 dnů před odletem si mám vytisknou letenky tím, že na jejich www stránkách provedu check-in. Zadám tedy číslo rezervace, které mi společnost poslala a místo odkud kam letím. Vyjedou mi tedy i letenky zpět? Jak to probíhá?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

greenbull*
hodnocení

2x

Letenky si vytiskněte až patnáct dní od odletu zpět. Pokud budete v zahraničí déle tak si je asi budete muset vytisknout až na místě kde budete.

Tohle mi bylo řečeno když jsem objednával letenky v Brně na letišti od společnosti Ryanair. Bohužel prý tam spáteční automaticky nejsou, Nechápu proč.

rika*
hodnocení

Díky za info, to jsem si potřebovala ujasnit. Já si vše rezervovala sama přes Ryanair. com a odlétáme z Bratislavy.

Když jsem však nakoukla, jak vypadá check-in, který provedu 15 dnů před odletem zarazilo mě, že se zadává pouze cesta tam a ne zpět. Už jste někdy check-in prováděl? Zadá se pouze to číslo anebo se ještě něco vypisuje? Je check-in jednoduchý?

greenbull*

Ještě ne je to moje taková první zkušenost ale podle všeho, ale hned po rezervování mi přišel email kde je vše napsáno. Sice je to anglicky ale translátor by vám monl docela pomoct. Kdyžtak tady máte hrubý popis který mi vytiskli na letišti.

1) Přihlášení k online odbavenís

Vstupte na webové stránky společnosti Ryanair: www.ryanair.com

Klikněte na odkaz v levé části stránky: ONLINE CHECK-IN

2) Vstup do vlastní rezervace

použijte: OPTION 2

Reservation Number - vepište rezervační kod

Email Address - vepište označenou emailovou adresu

Flying from / to - vepište trasování Vaší letenky odkud/kam

Poté klikněte na modrý obdelník ONLINE CHECK-IN

3) zahájení procesu odbavení

Všechna políčka zaškrkněta jako souhlas s podmínkami pro přepravu svých zavazadel. Poté klikněte na modrý obdelní CONTINUE

4)Vepsání údajů cestovního dokladu

V rozmezí 15 dní až 4 hodiny před odletem lze provést odbavení. To znamená, že pokud jsou oba lety (tam i zpět) v tomto rozmezí, můžete se odbavit na obě cesty.

Část "Passenger Check-in"

-zaklikněte jméno

-zaklikněte zda odbavení jen tam nebo i zpět (pokud zpět nenabízí = cesta zpět je více než 15 dní)

-vepište do kolonek tyto údaje: datum narození - národnost - typ cestovního dokladu (pas nebo OP) - číslo dokladu - země vystavení - datum platnosti dokladu*)

* vložené a uložené údaje již nepůjde online změnit

Po vepsání správných údajů klikněte na modrý obdelník CHECK IN

(v případě znovu vytištění palubní vstupenky) klikněte na REPRINT

(v případě že chcete opustit proces) klikněte na CANCEL

5) Dokončení procesu odbavení

Pouze klikněte na modrý obdelník CHECK-IN

6) Tisk palubní vstupenky

Po vygenerování nové stránky s náhledem Palubní vstupenky si jí prosím vytiskněte, tiskněte každou palubní vstupenku samostatně na zvláštní papír!

Doporučujeme si stránku s náhledem Palubní vstupenky taktéž uložit do počítače, pro případ ztráty.

Omlouvám se za případné chyby opsal jsem to narychlo. Doufám že Vám to alespoň trochu pomohlo a přeji šťastnou cestu :)!

rika*
hodnocení

Uff, mockrát děkuji!Tak tam je napsáno všechno potřebné. jen mě ještě napadlo, když cestujeme 2 tak se údaje vyplňují u všech osob? I Vám přeju šťastnou cestu! A ještě jednou děkuji!

goby*
hodnocení

2x

Dobry den,pravdepodobne to bude stejne jako u EasyJet a Jet2.Po zadani rezervacniho cisla a nazvu destinace kam letite se dostanete na stranku kde mate moznost si vytisknout letenky.Zkontrolujte udaje a nekde pod nimi,ci vedle musi byt napsano "Vytisknout palubni listek" nebo "Print board ticket".Pokud souhlasi udaje kliknete na to.Vytiskne se vam palubni listek s carovym kodem.Je jedno jestli je to barevne nebo cernobile,dulezity je ten carovy kod.

Preji stastnou cestu.

rika*
hodnocení

Díky goby, ješte snad až budu mít letenky, kam s nimi na letišti:)?nejprve k odbavení zavazadel...?

goby*

Jak jsem psal vyse u spolecnosti s nimiz litame my,je to tak,ze pokud mame zavazadla odpovidajici velikosti a vaze tak,ze si je mohu vzit do letadla a nemusim je odbavovat,a mam i vytiskle on-line letenky,tak jdeme rovnou k branam.(gates).Ale pokud mate zavazadla vetsi jdete k prepazkam pro odbaveni.Radi vam tam vysvetli i vse nasledujici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]