Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže s mluvením vs rovnátka

Od: sabka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, budu mít rovnátka na pevno a chci se zeptat, jestli třeba nebudu kvůli nim mít problém mluvit, nebo jestli mi nebudou nějak překážet, a zavazet při jídle...? dík

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Je to jen o zvyku. Dcera je měla též a zžila se s nimi celkem dobře. Pak už jí to ani nepřišlo. Nebojte se toho.

des*
hodnocení

0x

Ano to všechno bude,špatně se mluví,jí,jsou vidět,někdo se za ně stydí.ALE trochu nepohodlí se snese,zvykneš si na ně a na ty pohledy také,VÝSLEDEK= krásné rovné zuby.A to stojí za to.

hodnocení

0x

První dny ti asi budou docela překážet při jídle, budeš trochu šišlat a budou bolet, ale bolest tak po dvou dnech ustane úplně a do týdne se s nimi naučíš normálně jíst a mluvit :) Hlavně tam jazyku překáží takový ten drátový most (ale nevím, jestli ho mívají všichni). Já ho tam měl a ze začátku jsem se s tím ani nenajedl, vše se mi za něj zachytávalo, ale po pár dnech jsem zase vesele jedl všehcno :) akorát na úsní hygienu musíš pořádně dbát, nejlépe čistit si zuby pořádně po každém jídle, protože se kousky zachytávají za rovnátky, vypadá to nechutně a dost to smrdí :)

lizzza*
hodnocení

0x

No jak bylo již zmiňováno, je to hodně o zvyku, ale je pravda, že tím jak se zuby rovnají, tak se ty drátky posouvají a občasu tě to bude někde škrábat, od zubaře dostaneš takový vosk, kterým si budeš moci ten zámeček zalepit, ale pravdo je, že ten vosk vůbec nedrží :D
No a co se jídla týká, neměl/a bys jíst nic lepivého (například některé druhy gumových bonbonů, apod.)
A jak se říká, že by sis měl/a hodně čistit zuby, je to pravda, je hodně nepříjemné najíst se a třeba celý den si nevyčistit zuby (já osobně si je čistím alespoň 3-4 denně) :) Ale dá se to zvládnout a je skvělý výsledek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]