Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde získat nové přátele

Od: mimi7* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

během posledního roku se mi z života vytratily kamarádky, protože buď budují kariéru, anebo mají mimčo a jsou zaneprázdněny a žijí jen jím. Zbyla mi jen jedna, ale ta momentálně prožívá období po bouřlivém rozchodu a její nářky mne táhnout dolů, vyslechnu, ale ubírá mi to energii. V práci nemáme dobrý kolektiv a jsem v něm nejmladší, atak nevím, kde a kdy najít nějakou novou spřízněnou duši. Zkoušela jsem i inzerát, ale odezvalo se minimum lidí a po dvou mailech se neozvaly už vůbec.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nezlobte se, ale inzerátům na přátelství nevěřím. Na inzerát se nechají třeba prodat brambory, nebo pronajmout chata. Ale přátelství vyvěrá z něčeho jiného. Kamarádi v sobě musí najít zalíbení, rádi si spolu povídat, svěřovat se se svými radostmi či problémy. Umět si pomoci. A to studený inzerát nedokáže. Je to stejné, jako když potkáváte lidi na ulici. Potkáte jich třeba 200 a jak poznáte při tom míjení, s kým z nich byste si mohla rozumět jako s kamarádem či kamarádkou?

Když už nemáte kamarády v práci /třeba se časem nějaký kamarádský vztah vyvine/, je plno dalších možností. Třeba při sportu, pokud chodíte někam cvičit, možná najdete spřízněnou duši. Pokud snad máte pejska, při venčení se chovatelé spřátelí jedna dvě. Protože všichni mají jeden objekt svých zájmů a rádi si o něm vymění zkušenosti. Můžete navštěvovat nějaký kroužek - keramiku, výuku jazyků, květinovou vazbu, či co by Vás bavilo. A tam si určitě kamarádku najdete. Vodítkem bude už to, že vás obě baví to stejné. A když obě třeba s vervou plácáte vázičky z hlíny, jistě budete mít společné i další zájmy.

Tak do toho. Nenechte to náhodě, ale opravdu si myslím, že inzerát to nevyřeší. Tam se může přihlásit kdokoli, s jakýmkoliv úmyslem. Přátelství se buduje jinak a trvá to často i delší dobu.

Tak Vám přeji, ať si najdete spřízněnou duši. *mala* Jaga.

alena2

Já na inzeráty věřím, našla jsem si tam dobrou kamarádku, protože jsem ráda tancovala a neměla jsem s kým chodit, tak jsem na inzerát našla fajn holku, a léta jsme chodili tancovat a dobře se bavily. Maminka si našla v 58 letech hodného pána, a byli spolu než umřel asi 15 let. Já jsem si na inzerát taky našla muže, ale po nějakém roce se rozvedla. No, ale možná bych se rozvedla i kdyby to nebylo na inzerát.

mowla*
hodnocení

0x

Facebook, Twitter apod. - tam prý to jde jedna-dvě...

:-D

Ne - vážně, máš nějaký zájem, koníčka, ne? Nakontaktuj lidi, kteří mají koníčka stejného - třeba i na zájmovém serveru, ti po dvou mailech nevymizí...

Hledat přátele mezi lidmi, s nimiž nemáš nic společného, je nesmyslem...

tomasgulas
hodnocení

0x

Hmmm... to je zajímavé. Vždycky jsem měl zato, že se každý přetrhne, aby holce odpověděl na inzerát. No ale možná je to v dnešní uspěchané době jinak. Nové přátele by sis našla třeba ve fitku, tím jsem si jist ;)

Ale pokud bys chtěla i nějakou tu spřízněnou dušičku po mailu, jsem k dispozici *placni*

hodnocení

0x

Souhlasím s Jagou, napsala bych totéž. ;) Nedávno jsme si při venčení pejsků posteskly, jak ubylo lidí, kteří nám říkají křestním jménem a tykají nám. *jasne* Najít kamarádku je stejně složité, jako najít partnera.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]