Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lihoměr s teploměrem

Od: lihomer odpovědí: 2 změna:

Mám koupený lihoměr s teploměrem. Měření se má provádět při 20stupních. Měřil jsem bílé víno z vinotéky vychlazené na 5 stupnu ale lihoměr ukázal hodnotu pod 0. Potom jsem měřil slivovici vychlazenou taky na 5 stupnu a naměřil jsem 48 alkoholu. Kde je chyba když víno mělo hodnotu menší jak 0 alkoholu. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Čím více lihu, tím menší hustota roztoku. Čím nižší teplota, tím vyšší hustota roztoku. Proto jsou hustoměry (tedy i lihoměr) cejchovány na měření při dané teplotě. Další věc je, že pokud je v roztoku něco jiného než voda a líh, tak hustoměr zkresluje, třeba cukr roztok zahušťuje a obsah alkoholu je pak neměřitelný...

des*

Lihoměr je v zásadě na měření lihu,což víno není.Na víno je moštoměr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]