Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vrátit do života po nemoci?

Od: korina* odpovědí: 8 změna:

dobrý den zdraví vás Korina. prosím o radu. moje dcera , maminka dvou dětí , dostala loni po porodu oboustraný zápal plic, od té doby je tak zv. pořád na hromadě. nemuže se z toho sebrat. má dvě malé děti, domácnost a vidím na ní jak jí to zmáhá.Byla vždy velmi atraktivní a dnes si stáhne vlasy do gumičky a jde ven s dětmi. je stále unavená , já ji pomáhám co mohu , ale nemám jenom je. už byla i na imunologií a je prý vše v pořádku.má stále bolení hlavy , nespí a má kašel.tento její stav jí narušuje i manželství. stará se pečlivě o děti ale já vydím jak se přemáhá, je smutná a nespokojená sama se sebou. nevím co víc mohu pro svou dceru udělat. jako dítě byla vždy zdravá až na pár dětských chorob.neznáte nějaký program, recept , nebo radu jak ji z toho dostat? díky a hezký den.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Vaše dcera je smutná a nespokojená se sebou? Já bych to tipovala nejen na vysílení z porodu, zápalu plic, ale také nastupující depresi. To by taky ukazovalo na to, že není schopná zvládat péči o domácnost a zmáhá ji to. A myslím si, že ženské tělo se po porodu dává do kupy tak cca 2 roky. A proč jí její zdravotní stav narušuje manželství? Není tomu tak trošku naopak? Opravdu má vaše dcera spokojené manželství?

lidka*
hodnocení

2x

Dobrý den korino! Já mám také za sebou oboustranný zápal plic. Jediné pozitivní z toho všeho bylo, že jsem přestala kouřit. Ale jinak je to skutečně dlouhodobá rekonvalescence. Možná, že se u ní projevila i určitá deprese. Možná i manžel nezvládá pomoc s dětmi a v domácnosti. Myslím, že největší pomoc pro ni by byla - pohlídat děcka. A když nemůžete víc hlídat děcka vy, zkuste najít starší paní a nebo studentku, která by jí během dne občas vzala děcka na procházku a ona si v klidu a pomalu dělala potřebné práce v domácnosti. Také by si mohla vyšetřit chvilky pro sebe a znovu se stát atraktivní ženou. Já už v době nemoci měla dceru vdanou a i když jsem měla náročné povolání a musela po nemoci dohánět zameškané - zvládla jsem to docela dobře. A po necelém roce jsem byla z evidence na plicním vyjmuta. Možná, že i lepší počasí jí pomůže vrátit se do bývalé kondice. Ať třeba mírně ošidí vyváření - najde si jednoduché recepty a raději jde s dětmi ven. Jestli je větší děcko v předškolním věku, zkuste se pozeptat ve školce, zda by ho nevzali alespoň na dopoledne do školky. I třeba na dva nebo tři dny v týdnu. I to by byla pomoc. Snad se něco povede - přeji hodně štěstí! *placni*

hajmoni*
hodnocení

2x

Dobrý den,

je to pro Vás jako pro matku těžké sledovat, jak se dcera trápí. Ráda byste pomohla, ale je otázka, jestli vás dcera nechá.

Je potřeba dávat jí najevo lásku a podporu a trpělivě čekat, dokud se ona sama nerozhodne ke změně.

K získání energie a síly může pomoci homeopatie, Bachova květinová terapie. (sama mám s těmito alternativními přístupy bohaté zkušenosti, mockrát tato léčba pomohla mě i mým dětem).

Klasická medicína vyléčila zápal plic, ale tělo je zanešené antibiotiky. Vyčistit tělo může pomoci také alternativní medicína. Jestli Vám mé rady nejsou proti mysli, napište mi ve vnitřní poště, ráda Vám na email pošlu přesnější info.

V každém případě vám i vaší dceři přeji, aby se situace zlepšila.

korina*
hodnocení

tak jsem moc ráda že jste mne v tom nenechali samotnou děkuji. aby to nevyznělo jako sebe chvála , ale myslím si že více už dělat nemohu než dělám. JE to moje nejm. dcera a máme k sobě velmi kladný vztah. Ona je hlavně smutná z jedné věci. její nejlepší kamarádka je její sestra , moje druhé dítě. jsou od sebe necelé dva roky a velmi si rozumí. Mají rády děti té druhé. Kámen urazu je v tom že druhá dcera s rodinou žije v zahraničí. vidějí se jednou za rok v létě 6 týdnu. častěji to nejde. dokud neměla dcera děti lítala za ní taky až 2x za rok. mě taky moc chybí a hlavně její tři děti. MUsíme se spokojit se skypem a telefonem. Ted snad ani v červnu pepřiletí , mají jiný plán. To bude pro tuto dceru zklamání. CHtěla jsem aby tam jela sama aspon na dva týdny, děti bych si vzala k sobě. To odmítá že by se jí po dětech stýskalo holčina 10 měsícu a klučina 3 roky. a hlavně by s tím nesouhlasil její mužský. TAk se zaměřím na tu alternativní medicínu a chci požádat přes internet , lékaře co se tím zaobírá a taky léčitele , jestli je nějaký vhodný čaj na pročistění.Nabízela jsem jí víkendový pobyt v lázních , bez dětí tak uvidíme . TAk a jdu k nim žehlit a péci. ona s dětmi je na návštěvě u tchyně. ale tam pomoc nenajde. bohužel děkuji za mílé odpovědi a potom napíši jak se věci mají. KOrina

korina*
hodnocení

Haimoni snažila jsem napsat na tu vnitřní poštu a dvakrát se mi to vrátilo, asi jsem něco blbě udělala. jestli vás to neobtěžuje napište mi vy jaké máte zkušenosti děkuji. Ještě dovětek - dcera je nekuřačka , nikdy nekouřila my jsme doma všichni nekuřáci. díky Korina

hajmoni*

musíte přesně napsat nick : hajmoni :) a být přihlášená, pak to musí vyjít *palec*, určitě se po víkendu ozvu

hodnocení

1x

Dobrý den Korino. Oboustranný zápal plic, je pro tělo velice vysilující. Pro vaší dceru, byla situace ještě horší, že dostala zápal plic, po porodu. Starost o dvě malé děti, to nemocné dceři také nepřidá. Z vlastní zkušenosti mohu napsat, oboustranný zápal plic jsem dostala, když venku bylo 30 stupňů. Samotné léčení, odpočívání, mi trvalo měsíc a půl. Než jsem byla schopná něco dělat, uvařit, třeba jen polévku, to byl nadlidský výkon. Hrozná únava, kašel, apatie, nechuť ke všemu, bolest hlavy na prsou. Nemohla jsem ani na sluníčko, hned jsem byla šíleně unavená. Neměla jsem na starosti, dvě malé děti, jako vaše dcera. Pro vaši dceru, to musí být velmi vysilující, i když se snažíte jí pomáhat. Jestli můžete si občas vzít obě děti, třeba na procházku, aby si dcera mohla sednout, nebo lehnout, odpočinout si. Tělo nemá čas odpočívat, je stále vyčerpané celodenní prací o děti i rodinu. Vydržte to a pomáhejte ještě dceři, potřebuje čas, aby se zase vrátila zpět v plné síle a chuti. Jen můj názor.

skye*
hodnocení

0x

Napadá mě, jestli by nestálo za to najmout jí třeba jen na pár hodin denně nebo obden někoho na výpomoc do domácnosti? Že by si dcera odpočala, zašla si někam ven, na masáž, s kamarádkou na kávu atd...Vím, že dnes jsou velkým problémem peníze, ale třeba to není Váš případ...i kdyby ano, tak ty dvě tři hodiny třeba obden by nemusely vyjít tak draho...Paní pomůže doma a pohlídá děti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]