Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi 16 let a mám jednu nejlepší kamarádku. Strašně mě ale štve, že na mě strašně často vykašle, je na mě hnusná, občas mě tak 'zaobaleně' uráží.. a jindy je úplně skvělá. Často mám chuť ji vynadat, jak se ke mně chová, ale potom je tak v pohodě, že se mi do toho nechce.. taky někoho jiného než ji pomalu nemám. Nevim, kde si mám najít jiné kamarády. Chodíme do stejné třídy. Takže ve škole se většinou bavíme spolu. Ostatní ve třídě už stejně mají své 'nejlepší' kamarádky a nechci se k nikomu vtírat. Začala jsem hrát volejbal, abych se s někým novým seznámila, ale všem tam je okolo 18,19.. a znají se.. chodí spolu na různé akce.. Mě považují za malou holku.. a moc mě neberou.. Mám se zkusit přihlásit ještě někam jinam? Nevim co dělat.. ráda se bavím, ráda chodim ven a nebaví mě sedět doma, ale nemám s kym jít. Nevim čim to je, je se mnou něco špatně? Nepřipadá mi, že bych měla tolik negativních vlastností, že bych musela lidi odpuzovat. Možná je to způsobené vzhledem, nevypadám zrovna jako modelka.. Koukala jsem se na odpovědi, které byli napsány na toto téma k otázkám jiných uživatelů a často se tam objeví 'Běž do přírody, na koupaliště, na brusle.. prostě tam, kde se mladí lidé scházejí' .. ale to mám jít sama na koupaliště a chodit za cizími lidmi, kteří tam s někým jsou? Nevim, co očekávám za odpověď, ale tak doufám, že se tu najdou někteří zkušenější lidé, kteří třeba měli dřív podobný problém a dokážou mi poradit. Moc prosím, už mě nebaví sedět celý dny sama doma. Nejsem typ, co má rád samotu
Někdy když člověk něco moc chce, neplní se mu to. Když svou pozornost upře jiným směrem, najednou se mu to splní, když už to ani nečeká.
Tím chci říct, zkus si najít jiný cíl, který můžeš sama ovlivnit. Zaměříš se na něco jiného a tento problém tě přestane trápit. Vsadím se, že se pak přátelé objeví.
Je to velice nekonkrétní odpověď. Někdo blízký, kdo tě zná, ti třeba může poradit, čím by ses mohla zabývat.
Ahoj smutná holko. První co udělej, tak si změn nick. Dej si třeba suprholka, nebo pometlo, nebo něco vtipnějšího, abys byla pozitivně naladěna hned. Já Ti řeknu příklad, který se stal v naší partě. Jezdíme kluci i holky často na nějakou akci společně. Většinou vlakem, nebo na kolách, v zimě na lyže. Vydali jsme se na turistický pochodák. Přijeli do místa, kde ten pochod měl být. Byla to větší akce a šlo se 30km. Když jsme čekali, až ten pochod odstartují, tak k nám přišla holka, sice asi o dva roky starší než my a zeptala se nás jestli se k nám může přidat, že je tam sama a nechce sama jít. Zarazilo nás to, ale pak jsme řekli, že klidně. Představila se a vyrazili. Nejdříve jen tak se za náma táhla, moc nemluvila. Někdy se usmála, ale většinou byla vážná. Říkali jsme si, že jsme vzali nějakou nudnou holku sebou. A tak kámoš se zastavil a řekl jí: Hele, chtělas jít s námi, tak bud se přidáš do party a budeš se bavit, smát, něco hodíš do placu- nějakou legraci, nebo támhle jdou důchodci, tak se přidej k nim. Mysleli jsme si, že odejde. Ale pak řekla, že neví co by říkala, že se nedokáže jen tak zapojit. Tak jsme začali hrát hru, každý musel říci začátek nějaké písničky a ostatní se museli přidat. No a pak to šlo už samo. Zapojila se a ted už rok s náma jezdí všude i na hory. Pokaždé ji brknem, že jedeme tam a tam, jestli jede taky. Už má přítele tak jezdí oba.
Vyber nějakou akci, pozvi kámošku a vyrazte tam, kde bude víc lidí a nebojte se k někomu přidat. Ale kde budou i holky, větší parta. Nesmíš se bát, někoho oslovit. A uvidíš. Parta kluků, holek, nepotřebují mezi sebe modelky, potřebují veselé holky, které mají supr nápady, jsou upřimné, nejsou nafoukané a nefnukají při každým problému. Ale dokážou se ve všem přizpůsobit. A hlavně je na ně spolech.
suprholka Nemusíš sama jsou kamarádky, půjde to líp, když se sama bojíš. Nebo tam někde u vás ve městě ve vesnici, třeba tam jsou taky nadšenci něco dělat a nesedět doma. Třeba je znáš, ale zatím ses nezajímala. Musíš hledat, sledovat akce. A až poznáš jinou partu, nebudeš se už bát jít sama, budeš je už znát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.