Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letenky levně po Evropě

Od: malaulicnicevcelkamaja odpovědí: 6 změna:

Krásný den vem, prosím nemáte někdo vychytávku, jak najít co nejlevnějí letenky po Evropě? Zatím vím, e je dobré neletět z Čr,ale zvolit sousední státy. Děkuji za jakoukoli odpověď, mějte se fajnově :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Co nejlevnější? Já jsem vždy vyhledávala přes letuska.cz, pokud si objednáš letenky dostatečně dopředu, je cena opravdu směšná. Ale pozor - nízkonákladové společnosti dovolují třeba jen příruční zavazadlo! Kamarádka jela do Irska a za kufr platila víc, jak za sebe - letenku.

doplněno 15.01.13 07:37:

Ještě je dobrá stránka wizzair.cz.

hahanaj*
hodnocení

0x

Letenku koupíš i od cestovní kanceláře - nemusíš koupit k ní pobyt - někdy se opravdu narazí na svělé ceny .

Zkušenost.

Je to tak, někdy skutečně narazíte na skvělou cenu, jenomže jindy zase ne. Problém je v tom, že cestovka taky musí z něčeho fungovat a vzhledem k ceně letenky po Evropě může být poplatek, který si naúčtuje - ať už přímo jako přírážku nebo skrytě v ceně letenky - v poměru ke skutečné ceně relativně velký. Proto bych se v honbě za co nejnižší cenou na cestovku neobracel. Je fakt, že když mi sháněli letenky do Austrálie, Číny a na Tchajwan, tak se jim podařila sehnat velmi slušná cena, na kterou bych jako obyčejný smrtelník neměl šanci. Ale to je trochu jiná cenová kategorie a navíc jsem požadoval konkrétní termín.

hodnocení

0x

Nemyslím, se že zrovna po Evropě by bylo výhodné shánět letenky mimo ČR - možná tak v příhraničních oblastech, kdy je to na příslušné letiště blíž. Naopak se obvykle shání výhodné letenky pro delší lety mimo Evropu, a to s odletem odkudkoliv z Evropy a na příslušné letiště se z ČR dopravíte třeba nízkonákladovkou.

V podstatě všechny nízkonákladové společnosti nabízejí docela cenově dostupné lety po Evropě z ČR, přičemž občas je akce, kdy můžete výrazně ušetřit. Problém je v tom, že obvykle je to akce na termíny, kdy se vám to nehodí, případně je to akce plošná na všechny lety, ale musíte zakoupit letenku v určitém období, kdy ještě třeba nic neplánujete.

Pozor také na to, co zde psala kolegyně - nízkonákladovky v poslední době za honbou nízkých cen přestávají zahrnovat do ceny služby dříve obvyklé - nejnižší cena je vždy v případě odbavení online, s příručním zavazadlem a platby kartou konkrétního typu. Cokoliv dalšího je za příplatek a mnohdy (vzhledem k ceně samotné letenky) podstatný.

Platí to, že pokud chcete ušetřit, musíte být flexibilní - netrvat na konkrétním místě a konkrétním termínu. Můžete mít pochopitelně štěstí a trefit se přesně. Dále třeba sledovat slevové portály, jako jsou např.

akcniletenky.com/...
akcniletenky.cz/...
levneletenky.org/...

A ještě jedna věc na závěr - rezervační systému typu Letušky (netvrdím, že zrovna Letuška!) měly kdysy problémy se vyhledáváním nízkonákladových letenek. Nevím, zda záměrně nebo omylem, ale v každém případě se vyplatí si zjistit, jaké nízkonákladové společnosti u nás operují a prověřit lety také přímo na jejich webech.

majklm*
hodnocení

0x

Ahoj,

u letenek většinou platí, že čím dřív si je rezervuješ, tím lépe. Taky můžu doporučit vyhledávače jako skyscanner nebo podobně. Ale pokud máš ještě čas, je fajn podívat se i na některé ck, které nabízejí samostatně letenky. Někdy mají super akce a ta nabídka se nemusí objevit v těch vyhledávačích. Osobně mám dobrou spíše s méně známými ck.

Jinak co se týká odletu z jiného státu, nemám s tím zkušenost, ale pokud se ti to finančně a časově vyplatí, tak proč ne :)

aznoh*
hodnocení

0x

Z mých zkušeností mě nejlíp sedí

www.skyscanner.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]