Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zeptal bych se na nějaké rady ohledně ukončení pracovního poměru ve zkušební době.
Jak by se takový poměr měl správně ukončit, stačí podat písemnou výpověď např. v polovině měsíce?
Jak to funguje s dalšími dokumenty a doplatkem za odpracovanou polovičku?
Zápočtový list a podobné dokumety nebudou problém? Veškeré výdaje co doposud platil zaměstnavatel (sociálku a zdravotní) bude opět platit stát i přesto, že jsem ukončil poměr v polovině měsíce?
Děkuji a omluvte mne za případné nepřesnosti.
Ve zkušební době může být pracovní poměr ukončen z obou stran a to kdykoli, určitě bude vyrovnána polovina odpracovaného měsíce.
Ano, jen doplním, že již ze ZP zmizelo ustanovení, že by mělo být zrušení oznámeno alespoň 3 dny předem, takže lze poměr ukončit i ke dni, kdy již byla odpracována.
A jak je to s případnými dokumenty, jako zápočťák apod?
Budu tohle všechno potřebovat? Ze zaměstnáni jdu ihned studovat jentak pro informaci ...
Aha,
pokud tomu spravne rozumim, tak staci napsat vypoved k odpracovanemu patku (20.4.) a nechat si to podepsat jiz v pondeli. A toto pondělí již nemusí být odpracované?
Děkuji.
Jestliže jste chtěl poměr ukončit 20. 4., měl jste si ukončení nechat podepsat již v pátek. Pokud Vám ale zaměstnavatel vyhoví a zrušení podepíše zpětně, tak to ničemu nevadí. Nevím, zda zaměstnavatel ví či tuší, že chcete skončit. Když neuspějete, budete muset poměr ukončit v pondělí a tento den také odpracovat (či si vzít dovolenou se souhlasem zaměstnavatele).
V každém případě si ale zrušení nechte zaměstnavatelem podepsat, aby pak nemohly vzniknout nějaké nejasnosti nebo rozpory!
Jenom malé upřesnění - nebudete psát VÝPOVĚĎ, ale jde o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Musí být provedeno písemně; pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.
Viz § 66 v odkazu.
Taky nerozumím tomu úřadu práce - proč? Leda že byste začal studovat až od září. Pak bych doporučila zůstat v práci co nejdéle a poslední den zkušební doby už si to pohlídat a přinést zaměstnavateli oznámení o zrušení PP ve zkušební době.
Mě zkušební doba končí tento měsíc. Studovat jdu samozřejmě až od září, výpověď dávám z osobních důvodů.
Právě proto budu nejspíše muset jít na úřad práce, aby za mě stát hradil socialku a podobně...
Peter, já jen dodám, že na Úřad práce Vám stačí se přihlásit od prvního příští měsíc. Tento měsíc máte pojištění hrazeno, i když byste skončil třeba teď, tak můžete být do konce měsíce v klidu. Úřad za Vás pak bude hradit jen zdravotní, které je povinné. Sociální není povinné.
Aha, to jsem přehlídl, že tazatel uvedl "výpověď".
Tazatel uvádí, že jde IHNED studovat, proto ten ÚP nechápu.
Ano, ale datum sepsání musí být nejpozději v den ukončení PP, takže nemůžete uvést 23. 4., ale 20. 4. (pokud máte rozvrh směn od pondělí do pátku, je možné zrušení i k 22. 4.). Den zrušení PP znamená, že tento den jste naposledy pracoval.
doplněno 21.04.12 18:25:Den zrušení PP znamená, že tento den jste naposledy pracoval. - Pokud to byl tedy Váš pracovní den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.