Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Italština pro úplné začátečníky

Od: papajojro odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

V létě chci odcestovat na pár týdnů do Itálie a do té doby bych se rád naučil alespoň základy Italského jazyka (abych se mohl domluvit na té základní úrovni), typu "jmenuji se..., kudy se dostanu do ..., poprosím vás o..."apod. Sháním proto nějakou knihu o Italštině, kde budou úplné základy, jako je skloňování, číslice, základní fráze, slovíčka apod. Knih je určitě spousta, již jsem pochopitelně hledal, ale vesměs mi přijdou všechny stejné, proto bych dal spíše na doporučení. Pokud se někdo potýkáte, nebo jste se spíše potýkal se stejnou věcí, byl ybch vděčný za nějaké doporučení. Moc děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrá je knížečka ITALSKÁ obrázková KONVERZACE. Stojí okolo 160 kaček a určitě splní Vaše potřeby!

Italština pro úplné začátečníky
papajojro
hodnocení

Moc děkuji, určitě seženu.

hodnocení

0x

Chválím Vaše rozhodnutí. Také si myslím, ýže když člověk jede někam do ciziny, měl by se seznámit s jejich jazykem, aspoň s jeho základy. Nevypadá tak hloupě a "domorodci" si ho za to považují.

Jezdíme už několik let v létě do Itálie. Protože jsem na SŠ studovala 4 roky latinu, ta je italštině dosti blízká, měla jsem výhodu. Pomohl mi slovník, kde byly kromě slovíček i mluvnické základy, také jsem používala knihu českoitalské konverzace. Nebyl problém domluvit si koupi lístků na vlak, zeptat se, zda je tu volné místo či jak se dostanu...

Za největší úspěch považuji, že jsem poprosila italského policistu ve službě, zda mu nebude vadit, když si jej vyfotím. Pochopil, zapózoval mi a tady je výsledek. :) Jaga.

Italština pro úplné začátečníky #2
papajojro
hodnocení

Už se moc těším, snad všechno vyjde jak jsem si naplánoval, nebo resp. ještě naplánuji. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]