Nejste přihlášen/a.
Již asi pět let co pronajímám své nemovitosti.Zajimalo by mě jak postupovat při nezaplacení nájemného od lidí ze socialních vrstev.Snažím se pomoci,ale někteří toho jen zneužívají a neumí se k bytu ani chovat.Na vše dostanou a pak to tak vypadá.Odejdou bez placení a hurá bydlet jinde kde se vše opakuje.Myslím si,že pokud dostanou přízpěvky na určitou věc třeba bydlení tak ano,ale mělo by se kontrolovat jestly se o předmět pronajatý starají a řádně ho užívají?Nebo se domluvit s pronajimatelem pro upozornění na nevhodné chování s tím,že nedostanou dálší příspěvek pokud vše nenapraví.To se týká i útěku bez placení.Pokud nezaplatí řádně předchozí bydlení neměli by dostat na bydlení další a bylo by vše v pořádku.Jedině tak se naučí čestnému jednání .Něco za něco? Ráda pomohu a vždy mě tato práce naplnovala.Vím jak je dnešní doba těžká a bez bydlení to nejde,ale musí být snaha i z druhé strany.A má reakce na neplátící je Nedávat na další bydlení pokud neplatíli předešlé a vše by bylo vyřešeno.Začali by se neplatiči chovat zodpovšdněji?
Chápu to správně, že máte tak zlaté srdíčko, že těm lidem pronajímáte bydlení zdarma a oni vám hradí pouze náklady na energie a služby? Když máte opakovaně špatné zkušenosti, tak se přestaňte orientovat na lidi nouzi a zaměřte se na bonitní klientelu. Samozřejmě i tam se mohou vyskytovat neplatiči, ale dá se to částečně eliminovat kaucí či trojstrannou dohodou se zaměstnavatelem nájemníka o srážkách nájemného + ostatních plateb zaměstnavatelem přímo na váš účet.
Možná jsem špatně formulovala otázku Všichni nejsou přesně jak píšete neplatiči.Ale chtěla jsem upozornit i na to co se děje a je podporováno.NECHCI AT SE JEN BERE,ALE AT SE I DÁVÁ
Už tomu rozumím. Takže to zase asi nebude tak úplně pomoc bližnímu svému, ale spíše obyčejný business v oblasti realit. Než byste měla své byty prázdné, tak jdete do rizika, že ubytujete nějaké rizikové sociálně slabé. Při přebytku volných bytů k nájmu pochybuji, že odmítnete ubytovat spořádanou rodinu dvou pracujících lidí a místo nich byt pronajmete dvěma sociálně slabým, kteří o práci nezavadili od roku 1993. Jo, to je holt kšeft. Chápu, že dneska sehnat slušného nájemníka je těžké, ale o tom celé podnikání v realitách je. Takže zkuste (hlavně sobě) nepomáhat prostřednictvím sociálně slabých a zaměřte se na "sociálně silné". Nic víc poradit nelze.
Já jsem veliký nevěřící Tomáš. Prosil mě mladý bezdomovec o 12kč na jízdenku. Nejprve jsem odmítla, ale pak jsem se pár kroků vrátila a nabídla jsem mu jízdenku. Nechtěl ji.
Mně prosil bezdomovec o deset korun. Když jsem se zeptal, na co to potřebuje, řekl férově, že by si rád koupil pivo. Dal jsem mu dvacet, za to, že byl upřímnej!
Revizoři bezdomovce při jízdě na černo taky nechávají v klidu- nic z nich nevymáčknou. Myslím, že ani dobrá smlouva nepomůže. Když nájemník nemá a nebude mít žádný majetek, co z něj kdy člověk uvidí? Kdo má trochu cit, dokáže nájemce odhadnout, my měli 2x nájemníky a v pohodě. No někdy i ten cit zklame.
Děkuji za odpoveď.Když už se bavíme o bezdomovcích ne každý se ním stane vlastní vynou.A to se týká i dluhů,které si člověk nadělá a není schopen je splácet.V dnešní době přijdete o práci taky ze dne na den.Tak i o bydlení.Jsou totiž lidi různí a to víme všichni.Příkl.(důchodci přijdou o dům díky realitnímu makléři atd.).Dnešní doba nahrává podvodníkům a nic se nedeje.Sama jsem nemela jednu dobu kde s dětmi bydlet po rozvodu a tak vím o čem píši.Dnes už mám kde a snažím se pomoci druhým a to je jasné ,že né za darmo .Ale je to lepší než býdlet na ubytovně ,kde jsou zvyklí,že sociálka vše zaplatí proč by tedy pracovali.Ale jsou i tací,kteří se snaží a pak je to vydět .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.