Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypadá pásový opar

Od: karkosova* odpovědí: 3 změna:

Prosím může mi někdo popsat jak vypadá pásový opar a z čeho se může udělat?Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Podle literatury je pásový opar způsoben virem planých neštovic.Člověk,který jako dítě prodělal plané neštovice,může se ve stáří tímto virem nakazit znovu a onemocnění se omezí na určitou oblast pokožky,nejčastěji kolem pasu,ale vždy na jedné polovině těla.Místo je bolestivé a svědivé a posléze puchýřky zaschnou na strup.V prvním období se omezíme na ochlazování postiženého místa a podávání antivirových prostředků.Lékařskou pomoc vyhledáme okamžitě jen v případě,kdy by postižení ohrožovalo oči,nebo genitalie.Jinak jen při zhoršení projevů.

JABRAKA

hodnocení

2x

Ještě doplním informace.Pasový opar v počátečním stadiu je vysoce infekční/když puchýřky ještě mokvaj/í.Může se vrátit hlavně po nějakém větším psychickém stresu.Moje maminka ho měla,když doma ještě byly dvě malé děti.Dostala na mazání puchýřku tekutý pudr,tabletky od bolesti a vyšší dávky vitamínů B. Všechny tyto informace jsem si sehnala od lékařů na oddělení,kde jsem v té době dělala. mamina

hodnocení

0x

Přečtěte si zde: mineralfit.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]