Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklama na dům, plot, auto

Od: vlazy* odpovědí: 12 změna:

Mám vlastní rodinný dům a auto a zvažují že bych si mohl něco přivydělat umístěním reklamy na ten dům, plot, auto, ale nevím jak na to. Zajímá mne kde a jak nejlépe sehnat nějaké zájemce o umístění reklamy, kolik by asi bylo reálné nebo kolik je obvyklé za tu reklamu požadovat, zda je na to třeba mít živnostenský list a platit daň z takto vydělaných peněz atp. Máte s tím někdo nějaké konkrétní zkušenosti?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Existujou databáze, kam se za poplatek zaregistrujete a prý Vás budou oslovovat firmy s nabídkou reklamy na Váš plot nebo auto.

Nicméně neznám nikoho komu se někdo ozval. (prostě je to podvod)

V případě že máte zájem nabízet reklamní prostor, umístil bych tam velkou ceduli "reklamní plocha k pronájmu" a uvidíte kdo se ozve.

Jedna z těch databází je firma "bezreklamky", ale to jsou opravdu možná ne přímo pdvodníci, ale vpodstatě vyděrači, raději od takových dál.

coop*

Pročítal jsem jejich smlouvu a nic zvláštního v ní není. Proč myslíte, že to jsou vyděrači?

Přčtěte si, co tu o nich bylo napsáno (viz třeba poradte.cz/...). Za prvé, voni vás přesvědčijí, respaktive budí dojem, že vám něco obstarají a za to budete platit, ve smlouvě se ovšem zavazují jen k tomu, že vaši nabídku vystaví, a poplatek berou už za to, o nic víc se nestarají a smlouva se automaticky prodlužuje. ALe přečtěte si to sám.

coop*

Všechno toto je uvedeno ve smlouvě. Žádný problém tam nevidím. Prostě inzerují mou nabídku - nic více a nic méně. Cena roční inzerce se mi předražená nezdá. Minulý týden jsem dával inzerát na zaměstnance - cena 7 000 Kč - tak to prostě chodí.

Ono jde spíš o to, jak s tou smlouvou zacházejí, a taky jestli cena je adekvátní zrovna té jejich reklamě. Já s nimi osobní zkušenosti nemám, to je převzaté varování, bohužel ten odkaz se mi nepovedl, tak si tady zadejte do vyhledávače třeba "bezreklamky"nebo zkuste tento odkaz: poradte.cz/..., snad bude funkční, a přečtěte si to tam.

buss
hodnocení

0x

Spoléhejte se na sebe, dát inzerci, plocha k pronajmutí, oslovit místní, blízké firmy. Otázka je umístění plotu, u atraktivního místa, důležité komunikace, kde se jezdí lze oslovit i velké hráče. Proč někoho živit.

vlazy*
hodnocení

Jsou firmy které nabízejí sehnat reklamu na dům, plot nebo auto, ale většinou je to asi pouze zařazení do databáze nebo umístění nabídky v internetu a za to si berou poplatek. Dále se pak už asi o nic nestarají a je třeba čekat zda se této nabídky někdo všimne a projeví zájem o umístění reklamy. Za něco takového kde asi není žádná záruka nebo příliš velká šance, že se mi někdo s nabídkou reklamy ozve bych nerad něco platil. Trochu jsem chledal v internetu něco ohledně toho a našel jem tyto diskuze: mojetehotenstvi.cz/... a diskuse.dama.cz/.... Našel jsem také nabídku na reklamanadum.blogspot.com/... kde by to mělo být pro nabízejících reklamní plochy zcela zdarma, protože poplatek si údajně účtují od firem, které si reklamní plochy pronajímají. Ono asi není nijak snadné si najít firmu která by si byla ochotná pronajmout reklamní plochu a asi záleží i na štěstí zda si někdo nějaké nabídky všimne a bude pro něho dostatečně zajímavá.

Zajímá mne zda bych na to musel mít živnostenský list, vést účetnictví a platit z toho daň. Pouze kvůli reklamě by se mi příliš nechtělo vyřízovat živnostenský list a zabývat se daňovými záležitostmi, protože se v tom téměř vůbec nevyznám.

buss

Kdo se bojí, musí do lesa. Je třeba si počíst v živnostenském zákonu co se považuje za podnikání. Furt se neví, jestli ten plot je v Horní či Dolní, jak je to atraktivní, od toho se odívíjí cena. Pořiďte si plachtu že pronajmete plochu k reklamě. On se někdo najde. Filozofování je k ničemu, chce to akci. Tady nabízel plot v nijak atraktivní ulici a už je jsou tam 4 a 1 volné místo. Ceny dohodou, nebo se poohlédnout na intu. Podnikatelé jsou prý štiky...

vlazy*
hodnocení

Já si myslím, že nestačí si pouze prěčíst živnostenský zákon. Ono je také třeba se v tom i vyznat a porozumět těm zákonům. Já nejsem právník a v zákonech se příliš nevyznám a proto bych byl rád kdyby mi ohledně toho někdo kdo se v tom vyzná nebo má s tím nějaké zkušenosti něco poradil. Slyšel a četl jsem názory, že do určité výše se příjmy nemusí danit a proto na to ani není třeba živnostenský list. Setkal jsem se už ale i s názory, že na každou činnost prováděnou za účelem vydělku je třeba mít živnostenský list a pak i podávat daňové přiznání a to bez ohledu na výši příjmů z této vydělečné činnosti a zda vypočtená daň bude nulová nebo ne. Nerad bych měl problémy se zákony kvůli tomu, že podnikám bez živnostenského listu a nepodávám daňové přiznáni. Různí lidé mají na to různé názory a pro mne neznalého v těchto záležitostech je těžké posoudit co z toho je pravda a co ne.

Můj dům je na menší vesnici v centru obce, ale není u nějaké hlaní frekventované silnice. V blízkosti v okruhu 100 -150 m je např. obchod, pošta, hřbitov, autobusová zastávka, škola, hospoda atp. a tak si myslím, že by se snad nějaký zájece o reklamu na mým domě možná mohl najít. V obci příliš reklamy nevidím, ale na několika málo plotech reklamy jsou.

buss

No to je pak těžké, podnikat na základě kusých inrofmací. Takže hledat na intu... search.seznam.cz/...

poptat se na příslušném úřadě, nekoušou. Na daně jsou kalkulačky, interaktivní formuláře.

vlazy*
hodnocení

buss: Ano je to těžké v něčem podnikat když se neví zda to člověk dělá v souladu se zákony a nemůže se dostat s těmi zákony do konfliktu a mít kvůli tomu problémy. V internetu se sice dá najít různé informace ohledně toho ( Z4), ale vyznat se v tom není vždy jednoduché hlavně když ty informace nejsou všude jednoznačné a stejné a tak se na to dotazuji zde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]