Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakované angíny a bolest krku

Od: cobrak* odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer všem,

za poslední půl rok jsem měl čtyřikrát angínu. Snažím se pořád teple oblékat, ale přesto se mi nedaří se vyhbout bolestem v krku, které stále přetrvávají a vracejí se. Asi si zajdu na ORL. Výtěr mám v pořádku. Nevíte někdo, co bych s tím měl dělat jiného než to ORL?

Děkuju,

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý večer,můj bratr míval absolutně to samé,stále jen angíny a angíny,když už doktor nevěděl co s ním,tak ho poslal do lázní,no a od té doby má klid,úplný.

daemon

Dobry den,

v diskusi pisete, ze Vas bratr mel neustale anginy a po navste lazni ma pokoj...muzete mi sdelit, jake lazne to byly? Myslim, ze by mi take velmi pomohly. Muzete mi odpoved pripadne zaslat na email: daemon@inmail.cz

Dekuji

gita65
hodnocení

0x

Já dělám pro děti a vnoučata přes léto mátový sirup a celo zimu užívají po lžičkách 1x denně. Dá se taky koupit rostlina Anginovník a žvýkat čerstvý list po dobu 5 minut. Ale je dost hořký.Nebo koupit si šalvěj a udělat si z 1 lžíce šalvěje nálev nechat luhovat a pak vlažný kloktat nejlépe večer. Že je nejlepší žvýkat čerstvý česnek co nejdéle v ustech to asi víte ale je problém ten zápach když máte jít do práce. Pomáhá když sežvíkáte pár zrníček kmínu nebo hřebíček to přetluče ten česnekový pach. Nebo koupit v lékárně česnekové tablety ale není to už ono.

gita65

oprava- žvýkati

martinaa*
hodnocení

0x

Kupte si v lékárně sprej Bioparox, je dělaný právě na vracející se infekce horních i dolních dýchacích cest:) Je to sice hnus, ale pomáhá.

Samozřejmě zajít na ORL nikdy neškodí, můžete mít nějakého streptokoka.

pavlinab
hodnocení

0x

Dobrý den, bioparox pomoci může,a le tím, že je to lokální antibiotikum by se nemělo užívat déle než týden či dva, alespoň mám ten dojem. Vaše problémy jsou nemilé, poněvadž se může jednat jednak o streptokoka, který je nutno léčit, poněvadž je to hnus, který se potuluje po celém těle a nesmírně unavuje organismus a nebo původce může pocházet z nějakého imunologického problému. Doporučuji zajít jednak na ORL,ale i k vašemu praktickému lékaři, aby vám napsal doporučení na alergologii a imunologii. Zatím si určitě můžete koupit wobenzym, což je produkt sytémové enzymoterapie, který účinně posiluje imunitní systém a působí protizánětlivě. V každém případě své problémy nezanedbejte i kdyby se vám zdálo, že problémy najednou vymizely. Hodně štěstí, Pavlína.

hodnocení

0x

Do svých zhruba 17 let jsem trpěla také velice častými angínami. Na ORL mi sdělili, že mám veliké a rozbrázděné krční mandle a že by bylo třeba je vytrhnout. Dala jsem si termín o prázdninách, abych tím nezameškala studium. Asi 10 dní před nástupem do nemocnice jsem znovu onemocněla angínou /na tehdejším pionýrském táboře/ a byla mi naordinována antibiotika. Druhý den po příjezdu z tábora a dobrání léků jsem jela do nemocnice na zákrok.

Lékař se mi podíval do krku a vytržení mandlí v tomto poangínovém stavu naprosto vyloučil. Poslal mě domů. A věřte, nebo ne, byl to takový zlom, po němž bez jakéhokoliv dalšího léčení mívám tak jednu angínu za 5 let. Nevím, čím to bylo, ale najednou se prostě ty mé angíny zázračně upravily bez jakéhokoliv zákroku.

Na to ORL si zajděte, tím nic nezkazíte. A přála bych Vám, aby Vám to odeznělo samo, stejně jako kdysi mně. *palec*Jaga.

cobrak*

Díky za odpověď Jago ;) Byl jsem u praktického a stěry mám vždy v pořádku, ale občas mě bolí v krku pořád. Od vložení mého dotazu to ustalo, ale teď v létě se to paradoxně zase rzjíždí, takže půjdu na ORL a pak dám schválně vědět, co mi našli a doporučili. Tak díky, snad na tom budu ja Vy ;)

Tak já jsem na tom byl úplně stejně. Tak asi do osmnácti opravdu silné angíny dvakrát až třikrát ročně, ale tak moc, že jsem se až dusil a polykat jsem nemohl vůbec, mandle byly opravdu ošklivé. Doktoři nade mnou lomili rukama a také plánovali vytržení mandlí. A najednou se všechno srovnalo, angínu mám opravdu jednou za několik let a mnohem mírnější, mandle mi zůstaly a uklidnily se. Naštěstí se už teď přišlo na to, že ty mandle k něčemu v organismu jsou, takže se jen tak netrhají.

Takže, hurá na krční, jen pro jistotu.

hodnocení

0x

Zdravím Cobraku,

angína je dost nepříjemná nemoc. Já, když jsem byla menší, také jsem dost trpěla na angíny, zejména ty hnisavé. Obě dvě mandle, ale více pravou mandli, jsem mívala potažené bílými čepy. Dostávala jsem antibiotika jako na běžícím pásu, myslím, že jsem si k části z nich vybudovala rezistenci. Postupek času se to ale zlepšovalo. Moje doktorka mi radila vyplachovat krk šalvějovým odvarem, odvarem z řapíku atd. Moc to tedy nepomohlo. Ale pak mně poradila léčbu vitaminy. Znáte normální vitamin A a vitamin E? Dají se koupit v lékarně na předpis, ještě k tomu panthenol, to jsou také tabletky. Vitamin A a E jsou takové červené kapsle, které se obvykle polikají, ale paní doktorka mi doporučila následující terapii. Jeden týden se bude brát vitamin A, druhý týden se bere vitamin E a třetí týden panthenol. Vždy večer, až po čištění zubů, před tím než půjdete psát necháte rozpustit v ústech vždy jednu tabletu určitého vitaminu, pak už nic nejíst, aby to mohlo účinkovat. Až uděláte celou řadu - A, E a panthenol, tak si dejte týden pauzu a poté znova. Mně to velmi pomohlo.

Pokud máte výtěry v pořádku, myslím, že žádného bacila v těle nemáte, tudíž bych do vytrhnutí mandlí asi být vámi nešla.

Zdraví Anzionka.

doplněno 17.07.12 12:57:

* oprava: ...než půjdete spát necháte rozpustit...

cobrak*

Ahoj Anzionko ;)

Tak tenhle týden (jak jsem psal výše) jdu na ORL a tam uvidím, co mi řeknou. Ale tenhle recept zkusím! Snad pomůže! ;) Takže díky moc, zdá se mi, že by to mohlo zabrat! ;)

vladena*

Já jsem na tom byla vloni podobně, během 4 měsíců 3x angína. Taky jsem byla na ORL a vše OK. No a tak mi pan doktor řekl, že jsem náchylná chytit angínu, tak se mám vyhýbat nemocným lidem. No ale to jde těžko když děláte personalistku, no tak jsem jí dostala počtvrté, tak mě propustili z práce a od té doby mám klid. :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma angínovník
Otázky na téma čepy v krku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]