Nejste přihlášen/a.
Plati se u praktickeho lekare za vydani receptu?Nebo se plati jen v lekarne 30 korun za recept?
Za pouhé napsání receptu se u lékaře neplatí. Ale jakmile se třeba jen měří tlak, tak už chtějí poplatek, bylo to přece vyšetření.
Byla jsem si pro léky a tudíž platit neměla. Na panu doktorovi bylo vidět, jak mu to v hlavičce šrotuje, jak to udělat, aby ze mě těch 30 Kč dostal. Ptal se: A nic jiného opravdu nepotřebujete? NE. Najednou povídá: Vy jste ale už dlouho nebyla na rentgenu plic. Povídám: Žádné problémy nemám, jsem nekuřák a není to zapotřebí!
Nedal si říct, vyplnil mi žádanku na rentgen a už jsem solila 30 korun. Šikovný doktůreček, tak se mu to přece jen povedlo! Vlk se nažral a koza v žádném případě nezůstala celá. Jaga.
V lékárně se platí 30 kč za recept, ať je na něm uveden jen jeden lék, nebo víc.
Za recept platíte až v lékárně a pokud nenastala změna tak 30kč za položku na receptu-tedy za každý lék 30kč. U lékaře platíte regulační poplatek 30kč neměl by se platit pokud vás nevyšetřuje a pokud jde o preventivní prohlídku, ovšem pravda je jiná a mnohdy chtějí peníze sotva promluvíte.
No jo DES to zas budu čumět až si půjdu pro léky, já si je nechávám napsat na půl roku a vždycky mně v té lékárně něco překvapí. Co se neplatilo se platí, kde byl doplatek 1,40 je 140 a dokonce už se stalo, že se lék jmenoval úplně jinak.
Já si nechávám taky na dýl,oni si to udělali tak že když se neplatí za každý lék,tak udělali doplatky.Je to jak se vším v tomto státě,doplatky a daně a plaťte když jste hloupí.Zase budou zdražovat benzin,stačilo by jen zavést auta na dálnici a ucpat ji.Nebo je nechat doma a nejezdit,ať si s tím roztrhnou dršky.Ale to s léky nesouvisí jen zdánlivě,jsme totiž nemocní jen proto že to v sobě dusíme.
Je to přesně, jak píše Liduš, k některému lékaři přijdete a hned zaplatíte 30,- Kč i když jdete jen pro recept. Správně by se za napsání léku na recept, platit nemělo, když vás lékař nevyšetřuje. Platíte až v lékárně.
To Uska-tam by mne léky přišli hooodně draho i přes kartičku,Osobně mám lepší řešení,ale jen pro někoho.Podmínkou je být diabetik a mit jednoho určitého lékaře a pak v jedné lékarně je vše jen za poplatek (lékarnice je manželka diabetologa).
To BabaJaga -souhlas,proto někteří chtějí udělat cokoliv aby si ho mohli naúčtovat,třeba jen kouknout do krku i když si jde jeden jen pro recept na léky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.