Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za recept

Od: reeker odpovědí: 9 změna:

Plati se u praktickeho lekare za vydani receptu?Nebo se plati jen v lekarne 30 korun za recept?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Za pouhé napsání receptu se u lékaře neplatí. Ale jakmile se třeba jen měří tlak, tak už chtějí poplatek, bylo to přece vyšetření.*ee*

Byla jsem si pro léky a tudíž platit neměla. Na panu doktorovi bylo vidět, jak mu to v hlavičce šrotuje, jak to udělat, aby ze mě těch 30 Kč dostal. Ptal se: A nic jiného opravdu nepotřebujete? NE. Najednou povídá: Vy jste ale už dlouho nebyla na rentgenu plic. Povídám: Žádné problémy nemám, jsem nekuřák a není to zapotřebí!

Nedal si říct, vyplnil mi žádanku na rentgen a už jsem solila 30 korun. Šikovný doktůreček, tak se mu to přece jen povedlo! Vlk se nažral a koza v žádném případě nezůstala celá. *bzum*Jaga.

V lékárně se platí 30 kč za recept, ať je na něm uveden jen jeden lék, nebo víc.

des*
18.04.12 20:23
hodnocení

0x

NE,ANO.

lidus*
hodnocení

0x

Za recept platíte až v lékárně a pokud nenastala změna tak 30kč za položku na receptu-tedy za každý lék 30kč. U lékaře platíte regulační poplatek 30kč neměl by se platit pokud vás nevyšetřuje a pokud jde o preventivní prohlídku, ovšem pravda je jiná a mnohdy chtějí peníze sotva promluvíte.

des*

Lidus,platí se 30k za recept,ne za každou položku a je to aspoň dva měsíce.

lidus*

No jo DES to zas budu čumět až si půjdu pro léky, já si je nechávám napsat na půl roku a vždycky mně v té lékárně něco překvapí. Co se neplatilo se platí, kde byl doplatek 1,40 je 140 a dokonce už se stalo, že se lék jmenoval úplně jinak.

des*

Já si nechávám taky na dýl,oni si to udělali tak že když se neplatí za každý lék,tak udělali doplatky.Je to jak se vším v tomto státě,doplatky a daně a plaťte když jste hloupí.Zase budou zdražovat benzin,stačilo by jen zavést auta na dálnici a ucpat ji.Nebo je nechat doma a nejezdit,ať si s tím roztrhnou dršky.Ale to s léky nesouvisí jen zdánlivě,jsme totiž nemocní jen proto že to v sobě dusíme.

hodnocení

0x

Je to přesně, jak píše Liduš, k některému lékaři přijdete a hned zaplatíte 30,- Kč i když jdete jen pro recept. Správně by se za napsání léku na recept, platit nemělo, když vás lékař nevyšetřuje. Platíte až v lékárně.

uska*
hodnocení

0x

Nechte si udělat v Kaufu v lékárně kartičku a neplatíte nic za recept. Samozřejmě doplatky za léky zaplatit musíte. Byla jsem tam dnes.

hodnocení

0x

To Uska-tam by mne léky přišli hooodně draho i přes kartičku,Osobně mám lepší řešení,ale jen pro někoho.Podmínkou je být diabetik a mit jednoho určitého lékaře a pak v jedné lékarně je vše jen za poplatek (lékarnice je manželka diabetologa).

To BabaJaga -souhlas,proto někteří chtějí udělat cokoliv aby si ho mohli naúčtovat,třeba jen kouknout do krku i když si jde jeden jen pro recept na léky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]