Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Youtube videa a vlastní blog - je to trestný?

Od: seznammih* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Často projíždím videa a často narážím na "weird side of Youtube" - tedy na opravdu zvláštní a podivná videa, nad kterým zůstává rozum stát. Nicméně třeba pro mě jsou takováhle videa svým způsobem zajímavá a tak jsem dostala nápad, že bych si založila blog, kde bych takhle združovala videa podivností.

Ale chci vědět, jestli to není nějak protiprávní, nebo jinak "špatný" mít takhle založený blog jen na tomhle základu? Snad chápete co tím myslím. Aby se pak někdo na mě nesesypal, že se to "nesmí."

radši se takhle divně zeptám, pač jsou lidi, co jsou schopní ohřát kočku v mikrovlnce, protože to nikde nebylo napsaný ... .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Jestli myslíte videa jenom vkládat (embed) do stránky, případně na ně odkazovat (embedding může autor u konkrétních videí ručně zakázat), s komentáři "tož to sem dneska lozila po netu a našla...", určitě můžete. Nijak se to neliší od blogů "capnul sem k bedně a čuměl na novu, dávali..." nebo "šel jsem po městě a viděl...".

Některé stránky mají celé živobytí založené na tom, že shromažďují odkazy na zajímavé věci na jednom místě. Nebo kanály na youtube, kde se každý den/týden týpek natáčí, jak o těchto zajímavých a uhozených videích mluví a prokládá to ukázkami, ale tam už opatrný být musí, co a v jakém rozsahu použije.

hodnocení

0x

určitě to protiprávní není, když někdo na youtube nahraje video jako "veřejné", tak prostě veřejné je a může na něho odkazovat kdo a jak chce :) jen se chci zeptat, co myslíte těmi zvláštními a podivnými videi? Uveďte příklad, zvědavost mi nedá a třeba by se mi to taky líbilo :)

seznammih*
hodnocení

No takový ty WTF videa. Třeba je teď docela populární "cinnamon chalenge."Nebo jsou lidi, co natáčí vlastí reakci na jiná videa a přehánějí to. Jak holka zpívá a přitom nadává a omlouvá s eod kamery, že to nezpívá dobře a následný parodie, nebo o blbej blondýně, nebo o různých prapodivných tanečnících (proč někdo tancuje před kamerou v plavkách vytaženým až k bradavkám? U pánů s povoleným tělem a plaveckými brýlemi?"

Nevím, jestli jsem to uvedla dobře. Prostě né vyloženě účelově vtipná videa, ale takový videa, u kterých si jen říkáte "Co to kurňa je Proč to natočil?"WTF videa no.

doplněno 18.04.12 20:30:

třeba právě teď jsem objevila tohle

u toho videa jsem dostal záchvat smíchu už u prvního ououououou *haha*

dobrýýýý, díky! *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]