Nejste přihlášen/a.
Včer jsem patně poloila dotaz,tak jetě jednou.Moje kolegyně čerpala během roku o 6 dní dovolené víc,a do výkazu si napsala,e byla v práci.Samozřejmě,e mě to tve,a přestoe pracujeme ve státní firmě,chci se poradit,zda mám na tuto skutečnost upozornit,díky za kadou radu Koláček
Z toho vidíte, jak je dobře formulovat své dotazy přesně.
12. 1. jste sem napsala: cituji: Mám kolegyni, která mi u více ne rok ve spolupráci s vedoucí DĚLÁ ZE IVOTA PEKLO HRANIČÍCÍ SE IKANOU.
Tak Vás jistě rádci litovali, taková ikana v práci, to je zatrachtilá věc.
A najednou se zjistí, e celá ta ikana je jen závist, e kolegyně má o 6 dní za rok víc dovolené, ne má nárok. A Vy se tím uíráte. Take ádná ikana.
Takhle vznikají klepy. Pokud to chcete hlásit, myslím, e budete pak na řadě jako první, se kterou se tam ostatní rádi rozloučí. To proto, e ta Vae kolegyně má zátitu ve své vedoucí. Take jestli máte pod palcem nějaké lepí místo, alujte. Jestli ne, je nejlepí, řečeno tvrdě, dret hubu a krok. Práce se dneska těko hledá, Vám kolegyně ádnou újmu těmi dny navíc nezpůsobila, tak proč do toho ourat? Kdo někam strká nosík, větinou přes něj dostane.
Píi Vám to v dobrém, zaila jsem to u taky na vlastní kůi. Je to u skoro 20 let. Sice jsem nealovala a nedonáela, ale jisté věci se mi nelíbily a paní ředitelce měla opačný názor. Take jsme se neshodly. A kdo myslíte, e tam zůstal? Zkuste hádat! Jaga.
doplněno 14.01.13 21:38:...paní ředitelka měla...
doplněno 15.01.13 07:27:Když jsem včera odpověď psala, bylo vše normální. Dneska to vypadá, jako bych si před psaním "šlehla".
Kam se mi poděly ty Ž, Š, Č, Ť? Ještě jsem se s tím nesetkala.
Stalo se vám to už také? Ta moje odpověď teď vypadá, jako by ji psal Vietnamec. Ale jsem v tom nevinně - fakt!
Na dovolenou, musí ve státní správě vyplnit "dovolenku" a nejde v tom švindlovat. Je možné, že si kolegyně brala neplacené volno a to je o něčem jiném. - pt
Odkud víte, že Vaše kolegyně čerpala o 6 dnů dovolené více, než na kolik měla nárok?
Nepověřila ji vedoucí prací mimo firmu (kolegyně Vás mohla záměrně dezinformovat)? (Např. já jsem v době práce ve státních podnicích ročně jezdila na minimálně 6 kontrol do jiných podniků.)
Jste-li si svým tvrzením jista, obraťte se na inspekci práce (i zaměstnavatel ve státní sféře musí dodržovat zákoník práce).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.