Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zad po ránu

Od: pupie* odpovědí: 14 změna:

ahoj,

Přítele bolí záda, v oblasti nad bedrami a blíž k páteři. Bolí ho to hlavně ráno a nemuže dospat. Přes den ani tak ne.

Máme uplně novou zdravotni matraci. Nevim si rady, k doktorovi jít nechce.

? čim by to mohlo být..

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

K doktorovi jej ´dokopat´...

Může to být ´jen´ špatná (třeba příliš měkká) matrace nebo plotýnka, ale klidně taky nádor (metastázy)...

BTW - "zdravotní matrace" nemusí být zdravá...

des*

Souhlas s mowla kamaráda začly "jen" bolet záda a je už jinde,byly to metastázy od prostaty.

hodnocení

1x

Ahoj. Pupie a nemůže to být právě tou novou matrací? Není na ní zvyklý a tak z toho záda bolet mohou, třeba jen dočasně, než si na ní zvykne. Ale jinak pokud budou potíže trvat delší dobu, k doktorovi by to zajít chtělo.

martinaa*
hodnocení

0x

"K doktorovi jít nechce." To je přesně ten typ lidí, který si za pár let stěžuje, protože zanedbal nějaké zdravotní komplikace.

Může to být řada problémů od banálního špatného držení zad až po vážné probémy s ledvinami a podobně. Nenamohl si záda v práci v posilovně? Nepohnul se před pár dny špatně? Nepracuje u počítače a netráví u něho veškěrý volbý čas? Záda dokáží svinsky bolet i kvůli dlouhému sezení u PC.

Každopádně lékař nebo ortoped bude nezbytný, pokud ho záda bolí tak, že nemůže spát.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Asi ta bolest ještě není tak hrozná, když nechce jít k doktorovi... Zkuste prohřívací náplasti a mastičky (třeba Voltaren)... samozřejmě nejlepší je na toto DOKTOR.

sargo*
hodnocení

0x

Nad bedry blíž k páteři... plotýnka, ledviny, vazy? Tu matraci jste koupili kvůli tomu, nebo to začalo až potom? Nespí zkroucený jako paragraf, nemá moc pod hlavou? Že jenom ráno je zvláštní. Ať se určitě zkusí vyspat někde jinde - na zemi ve spacáku, v posteli pro hosty, co máte po ruce :) Nemohou mu záda přes noc prochládat třeba od otevřeného okna, jestli není dost zabalený do peřiny? Může mu být subjektivně teplo. Málo informací dáváte :)

doplněno 17.04.12 20:05:

Je to takové místo, že by to mohlo být od vadného držení, i spaní (a i ta matrace, půl roku je taková všelijaká doba...). Přes den to rozhýbe, tak to nebolí. Zkusit spát jinde a zajít na masáž :)

pupie*
hodnocení

to místo bych popsala asi takhle, tam kde je posledni žebro na břiše tak v téhle výšce ale na zádech, u páteře, řekla bych že vazy. Matraci máme přes půl roku a začalo to bolet až ted týden. Přes den pohoda ale ráno vztáva brzy, že kvuli bolesti nemuže spát. V noci se nekroutí spí vždycky na zádech a nebo na boku nijak jinak jsem ho nepostřehla. Okna máme zavřené, a do peřiny je taky zabalený. Tak já nevím... :(

polinek*

,,nemůže m ít namožený svalový svaly? A bolí ho to stále,nebo jen v určité pozici?

jumba

jaké to jsou, svalové svaly?*smich*

mike92

Zdravím, rád bych se zeptal, jestli jste už s přítelem přišli na to v čem je/byl problém. Už skoro týden mám ty samé potíže, po ránu rozbolí záda a musím vstát. Během rána se to dá do pořádku, takže se mi hned běžet k doktotovi také nechce.

buss
hodnocení

0x

Přes den nebolí, protože to rozhýbe... Mě to také přejde, dám si široký opasek a klidně i kosím, a jak je pak fajn. A co tak spát na břiše?
Ale proč nejde k doktorovi, na co čeká?

ron*
hodnocení

0x

Dlouhodobá bolest čehokoliv se nikdy nemá podceňovat. Určitě zajít k doktorovi, jiné řešení není.

keirra
Bolest dolni casti zad (bederni oblast a nize) po ranu, ztuhla zada.. muze jit o Bechtereva. Naklusat k doktorovi, udela se rtg a pripadne dalsi vysetreni.

roman*
hodnocení

0x
Ja uz byl u doktora i na urologii a nic mi nenasli.Zada me boli kazdy den rano uz rok a nemuzu dospat v bederni casti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]