Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz opékání buřtů na táboře dětí

Od: lui* odpovědí: 20 změna:

Teď mi sdělila jedna kamarádka, že jejich dítě si na dětském letním táboře nebude smět opéct buřta na ohýnku. Prý je to zakázané hygienou, je to prý tepelná úprava masa. Nevíte někdo jestli je to pravda? Jestli opravdu vyšlo někde takhle pitomé nařízení? Mě se tomu nechce věřit, ale v dnešním kocourkově, kdoví.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

taboreni.cz/...

Ona to zas tak velká blbost nebude, jistě je to nějaký hygienický předpis a nedej Bože kdyby některému strávníkovi bylo špatně. Dcera měla nápad pořádat pro 20 malých dětí karnevalové odpoledne, když zjistila co vše by musela, bylo nejjednodužší napsat, že jde o oslavu narozenin jednoho dítěte, tam je totiž úplně jedno kolik je na místě WC, zda je tam tekoucí voda, zda děcka konzumují buchty co některá mamina upeče a co za hudbu se pustí aniž by se z toho platilo. V létě pořádá "pohádkový les"i s tím opékáním buřtíků ale opět to bude pod hlavičkou - neveřejná rodinná akce.

hodnocení

1x

Nehledejte v tom vědu, zřejmě se jedná o tábor vegetariánů...a mají to napsané na plakátu jen malinkatým písmem dole pod čarou:)

Jinak je to zhovadilost na n-tou...

lui*

No já taky doufám, že se přeslechl, nebo si to jen nějak divně vyložil. Ale nic nového-konkrétního zatím nevím.

martinaa*
hodnocení

0x

Na tábory jezdím každoročně a nikde jsem podobné nařízení neslyšela ani neviděla.. a to ani nově. Na internetu také nic není, tak doufám, že je to nějaká fáma.:(

lui*
hodnocení

No ona se zúčastní jako jedna z vedoucích, a toto jim bylo sděleno, ať s tím ani nepočítají při přípravě programu. Tak nevím.

martinaa*

Možná je to nařízení od hlavního vedoucího, protože ten má bobky z hygieny. Nevím...

krkovicka*
Ono v těch burtech nic moc masa není:) ale dětem chutnají.Nenašla jsem žádnou vyhlášku toto zakazující...
lui*

Proč hned myslíte na buřty z hypersupermarketu? :). Vždyť se ještě dnes dají koupit dobré.

hodnocení

0x

Zdravím, Lui. Mně o tom také není nic známo. Vaší kamarádce by by měli tedy sdělit podle čeho hygiena takové nařízení vydala. Blíží se čarodějnice a téměř všude se buřty opékat budou, tak se mi to nezdá pravděpodobné, že by se takový zákaz zakládal na pravdě. A pokud jo, pak o tom nikdo nic neví...

krkovicka*
hodnocení

0x
Nechápu.Ve čtvrtek má zrovna holka akci s. opékání buřta .1.třída ZŠ.O žádným globálním zákazu nevím.
doplněno 17.04.12 13:03: Martincakl ;)

hodnocení

0x

A neměla ta hygiena na mysli tepelnou úpravu "syrového" masa? A někdo to možná špatně pochopil.

hodnocení

0x

Nikdy jsem o tom neslyšela a zdá se mi to také pěkně ujeté. A to jsem dělala 10 let vedoucí na táboře, opékali jsme s dětmi buřty při výletech v mateřské škole, v obci při dětském dnu či pálení čarodějnic. Nikomu nikdy nic nebylo. To snad by se stalo jen, kdyby snědlo dítě buřtů pět, nebo si je opeklo do zuhelnatění.;)

Špekáčky a buřtíky jsou již tepelně opracovaný výrobek, není v nich žádné syrové maso. Pokud je to pro děti, volila bych špekáčky kvalitnější, kde je opravdu nějaké maso. Ty drůbeží z Penny tečou z klacku, neudrží tvar a celkově je to fujtajbl.

Ale jinak táboráky s programem a opékáním buřtů patřily na táboře k velice oblíbenému programu a dodnes, když vzpomínám, mé vzpomínky jsou jen pěkné. Děti byly nadšené, kolikrát za rok děcko z velikánského krajského města má možnost opéct si špekáček? *palec*A když děti psaly domů zprávy, vždycky převládalo líčení táboráků a opékání buřtů. Jenom jeden malý táborník dal přednost popisu, jak se Pepík při bojové hře pokadil.*haha* Jaga.

lidus*

Jaguš to ale bylo za našeho mládí, já jezdila na tábory moc ráda a pozděj i jako vedoucí, taky se stalo, že si děcko zlomilo nohu nebo ho poštípaly včely a rozhodně rodiče nevyšilovali jako ti dnešní. Spali jsme ve stanech kam občas zapršelo, umývali se v korytě, pro jídlo si chodili s ešusem a na rozdíl od dnešních rozmazlených děcek jsme si to užili.

kokoska*
hodnocení

0x

Ahoj. Je to možná tak maximálně nedostatečná tepelná úprava masa - možná tam měl někdo salmonelu a poslal na ně hygienu, špinavé ruce, špatné skladování "jetého"salámu a jeho následné špatné propečení...divila bych se ale, že ostatní by bylo v pořádku a hygiena by zjistila pochybení jen při tomto. Pak to může být zakázáno z důvodu organizačních - manager nechce zodpovídat za případně vyhořelý les, městských - např. existuje vyhláška o tom, že např. v určitém měsíci se nemají zakládat ohně -vyšší riziko vyhoření lesa , luk atd. nebo bezpečnostních - nutný dozor - uplálili nějaké dítě (vtip). Děcko bych tam ale neposlala.

lidus*

kokosko zajímá mně proč by ste své dítě neposlala na tábor kde se opékají buřty? Jistě jsou děti a děti, ty první¨mají sebou hlavně holínky, trampky, maskáče, zimní bundu v létě a čepici, umí vylézt na strom, rozdělat oheň..., ty druhé vezou kufr-už to je k smíchu a v něm šatičky, svetříčky a botičky, to, že se dá na to dřevo co se jmenuje strom (nemluvím vůbec o tom, že jeho název netuší) vylézt až do vršku, že to čím se seká dříví je sekerka¨a že v té vodě v potoce se může umýt...To, že telefon zde nepotřebují, stejně není signál, že počítač, bazén a další zde chybí hned při první vycházce do městečka volají rodičům se zoufalým křikem -okamžitě pro mně přijeďte a tatík houpne do meďáku a v cukuletu pro rozmazleného fracka jede... Ale jsou vlastně ještě jedny děti, doma mají zlaté kohouky a všecko tip ťop a jsou šťastné, že jsou na táboře a příští rok jedou zase a tentokrát už bez kufru.

buss
hodnocení

0x

Není přece nic jednoduššího než na hygienu zavolat. V každém případě by to měly vědět i školy.Co jsme v €U je fšecko možné.

kecal
hodnocení

0x

Pochop,že ta vedoucí má pravdu.Přečti si něco o zdravé výživě.Bohužel ta se v Čechách ani ve školních jídelnách nenosí,tam je to katastrofa!Kuchařky vaří omáčky a všehno jen z prášků.Uzené maso,uzeniny,salámy obsahují plno chemie,nakládacích solí,konzervantů,které jsou rakovinotvorné.Vzadu na obalu je napsáno plno Eček.Českému člověku to je většinou ale jedno a žere vše,co je levné.A ještě další problém,když je uzenina ohřátá,tak je rakovinotvorná ještě více!Pomůže jedině to,že spousta myslících lidí neopéká buřty ale koupí si na opékání syrové maso nebo ryby!

Myslím si, že stravovat se po 10 měsíců /školní rok/ ve školní jídelně, je pro děti horší, než ten buřtík na táboře. Nejsou všechny jídelny stejné, ale:

Vnučka, když přijede na návštěvu, nikdy u nás nechce maso, ale nacpe se jenom bramborami, či bramborovou domácí kaší. Přitom říká: Kdybys babi viděla, jakou umělou kaši nám dělají a ty brambory z igelitu jak smrdí. A mně u vás ty vaše brambory ze zahrádky hrozně chutnají.

Co na to říct? I dítě už to pozná, co je dobré a co ne. A když je takhle krmí po celý školní rok, ten 1 špekáček na táboře je nezabije. Jaga.

kecal

Ano s tím by se dalo souhlasit.Ale ta úroveň v mnoha školních jídelnách je otřesná.Omáčky z prášku,polévky z magi,bramborové kaše z prášku nebo už uvařených brambor z Makra.Vedení kuchařek jsou i líné dát dětem čerstvou zeleninu.Raději koupí přeslazené humuskompoty v Makru.Nejhorší na tom je,že hloupé učitelstvo drží krok a hubu a na nic si nestěžuje.Rodiče často ani netuší,jaké nezdravé hnusy jejich děti musí ve školách jíst.Nadřízené orgány,tedy obecní úřady,to nezajímá.Ty většinou zajímají jiné věci,než zdraví dětí..

lui*
hodnocení

0x

Tak jsem s dotyčným mluvil. Prý to zakázala hlavní vedoucí, po loňské zkušenosti kdy byla prý peskována kontrolou z hygieny, zákon prý nerozlišuje jestli se jedná o tepelnou úpravu masa syrového nebo jinak upraveného. Ten tábor prý bude někde na Brněnsku. Takže JM hygiena. Víc nevěděl, nebo nechtěl říci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]