Nejste přihlášen/a.
Potřebuji radu,
přestěhovala jsem se do nového města a od 1.1. mám nájemní smlouvu v novém městě, ale vedena na UP jsem ve starém. V novém jsem si udělal nový trvalý pobyt a zřídila občanský průkaz s tím, že všechny věci kolem scoiálních příspěvků a všeobecně veškeré potřebné papíry jsem vyřizovala v novém městě, ale vedena jsem na starém. Vyřízení nového občanského průkazu trvá 30 dnů, takže chodíte po celou dobu se starým OP a se žlutým záložním papírkem popsaným novým trvalým pobytem. Pokud ste veden na UP, máte ohlašovací povinnost hlásit změny do 8 pracovních dní.
Od nového roku 2012 spadají všechny UP pod zprávu hlavních měst v daných lokalitách, takže jsem myslela, že pokud zajdu a vyřizuji veškeré dokumenty na novém bydlišti i úřadě a čekám na nový občanský průkaz je vše v pořádku. Bohužel při náhodné návštěvě na starém UP, kde již nebydlím při schůzce s poradcem, kterou jsem měla dojednánu asi 4 měsíce dopředu mi bylo sděleno, že jsem vyřazena z UP protže jsem prošvihla danou 8 denní oznamovací povinnou lhůtu danou zákonem i přes to, že jsem tam chodila a vyřizovala vše, ale v novém městě.
Jak se mohu odvoláním bránit, protože mám zato, že jsem neporušila v ničem zákon a jednala jsem v souladu i přes to, že jsem v jiném městě spadajícím pod stejnousamosprávu.
Můžete mi někdo poradit? V dohledné době mi přijd papír o zahájení řízení o vyloučení, tak zvažuji další kroky.
A na tom UP v novým bydlišti ste se normálně přihlásila?.?.? Jestli jo tak bych normálně řekl že mi řekli že to zařidí sami.
práve že jsem po té co jsem se přestěhovala vše i sociálku a dávky ,které mi byli dle nového systému vypláceny až počátkem března chodila a řešila na UP v novém městě,takže ano paní na sociálce aby mi vůbec vyplatila dávky ofotila si starý občanský průkaz s ustřižkem a vše proběhlo v pořádku a ani se nezmínila o přehlašování a nebo se nedožadovala potvrzení nového trvaláku...novou občanku mám asi jen 14 dní..protože úřady na to mají měsíc na vydání nového občanského průkazu,což je s podivem..jde mi o to co do odvolání naformulovat...ano pochybila jsem v tom,že jsem nedala vědět starému UP že se stěhuji a nehlásila jsem to tam,ale chodila jsem a řešila vše v novém městě..což by podle mě měla chtít i ta uřednice,ale nechtěla..svýst to na ní?...a ona mě bude vláčet blatem..myslím si..
současná situace je taková,že mám sjednánu schůzku s poradcem pro práci na (12.6) UP na starém bydlišti ale na sociálku chodím v novém a čekám co bude...takže teť mě vyřadí s evidence a nebudu mít nárok ani na podporu v hmotmné nouzi?..chápu to dobře?..ai přes to,že jsem sama s prckem?
Tak jsem se pro jistotu zeptala mámy, která na UP pracuje. Prý se ani úmrtí v rodině nebere jako vážný důvod, proč jste nenahlásil změnu nebo nepřišla na kontakt, takže Vás na 99% vyřadí, tím pádem nemáte nárok na dávky od UP. Bohužel... nenahlášením jste nesplnila svoji občanskou povinnost vůči UP.
super je,že já mám občanskou povinnost vůči UP,ale stát vůči mě nemá žádnou a jen kostnatě parazituje na lidech...
To není občanská povinnost, ale zákonná povinnost. Když porušujete zákon, tak zpravidla vás čeká trest. To je běžné ve všech civilizovaných zemích. A pokud to správně chápu, tak vás stát vč. dítěte už nějakou dobu živí, šatí, ošetřuje, ... Takže na první pohled to nevypadá, že by někdo parazitoval na váš (spíše opak je pravdou ). Asi opravdu bude nejlepší, když naplníte svou touhu a odjedete do nějaké zaslíbené země. Bude to úleva jak pro vás, tak pro daňové poplatníky naší země
mám dojem,že z vás číší zapšklost..stejným parazitem krom mě a mého dítěte se může stát kdokoli v této šílené zemi..nikdy jsem na UP vedena nebyla až v době letošního roku..nejradši byste zřejmě viděl matku samoživitelku namočenou hubou v blátě..a já se přitom snažím vyřešit jen něco co jsem zanedbala z přemíry starostí..to,že by vám ex partner-ka vykradl-a doslova vybílil 3 krát do roka byt ,rodiče ex si nárokují vaše dítě bez toho aniž by na to měly právo a váš ex vám nabízel úplatek ve výši sto tisíc za to,že mu jej přehecháte a při každé z návštěv se volala policie pro nevhodnost jeho chování a to opomenu další závažné věci z vás nedělá boha na to abyste mne mohl soudit a nebo rovnou odsoudit za jednu chybu,která se dá vyřešit..vsadím boty ,že ani vy nejste neomylný..tak se prosím zdržte komentářů na moji osobu..neznáte mne a rozhodne jste ani nebudoval moji letitou kariéru..nevím,kde berete právo mě osočovat a vyjadřovat úlevu nad tím,že se přestěhuji do nového města a nemám zde práci,které je v tomhle státu čím dál míň s tím,že mne stát živí a..pokud vím pracovala jsem dost let a odváděla státu daně stejně jako ostatní slušně pracující lidé,takže mne vynechte z vaší hořkosti a běšte poučovat raději mládež,která neudělá pro naši důchodovou budoucnost už vůbec nic a dřít se na daně ze kterých budete živ pravdepodobně i vy a nedostanete je rozhodně nebudou...
ostatně stávky,které brobíhají mluví sami za sebe a nedějí se jen tak z bůh darma..
Jojo, u nás holky, co dělají hmotnou nouzi, hromadně daly výpověď a odešla přes polovina pracovníků. Teď je náš UP v dost blbé situaci, nemá lidi, kteří by vypláceli dávky. Jenže je jen tak nesežene, aspoň ne do té doby, dokud bude muset jeden pracovník dělat práci za čtyři lidi a cigáni po nich budou plivat a vyhrožovat jim. Jen z legrace se mě máma ptala, zda nechci nastoupit, že mají v HN místo:D To ani omylem, stačilo mi, když jsem ten shon, zmatek a nervy v háji viděla z dálky.
Dnem nástupu na UP dostáváte papír, kde máte jasně napsané pokyny, že veěkeré změny se hlásí do 8 dnů. Úředník není povinen je vyžadovat a na každé schůzce se vyptávat, zda nedošlo k nějaké změně.
Pokud jste nebyla nahlášena na UP v novém městě, ani nová úřednice za to nemůže. Mohla Vás upozornit, že to musíte na sterém UP nahlásit, to ano... ale také to není její povinnost.
ano to vše teť již vím,ale potřebuji radu,jakým způsobem věc a tedy i odvolání řešit,pokud to ještě vůbec jde v odvolání zdůvodnit...děkuji za soudy,ale na ty už je přeci jen pozdě..
..stěhování ,soud o dítě a tahanice...pozdě vyplácené dávky z důvodu "nového systému" a třiceti denní lhůta na vyjádření z UP a ještě další 30 denní lhůta na vyjádření ze sociálního odboru jsou již tak dost stresující a úřady dělají vše aby ještě již tak vážnou situaci znepříjemnily obyčejným lidem co pracovat chtějí,ale nemohou...
Bohužel má Krkovička pravdu. Neznalost v tomto případě neomlouvá, Vaší chybou jste zapomněla změny ohlásit, tudíž nějaké odvolání nemá moc smysl. Kdyby Vám v novém bydlišti sdělili, že to ohlásí oni, nebo podobně, byla by to chyba jejich, ale tady se odvoláváte na svoje pochybení.
doplněno 16.04.12 15:03:JInými slovy, pokud máte skutečně závažný důvod, proč jste změnu neoznámila, řešit se to dá. Že jste ale zapomněla (rozumějte, že jste řešila jiné věci, je zajímat nebude), to ale bohužel závažný důvod není a moc se s Vámi bavit nebudou...
Právě, dost podstatný důvod není "já jsem myslela" a "já jsem nevěděla". To UP zajámat nebude. Bohužel se zorvna jedná o dodt důležitou věc, kterou by si člověk hlídat měl. Beru, někdy se člověk fakt splete, ale hlídat si to musí.
U nás holky na UP samy potajmu obvolávají některé lidi (příjemné, nebo mají v evidenci dlouho), že měli dneska přijít a zapomněli. Samozřejmě pokud tam mají nějakého hloupého aroganta, jako jsem zažila asi před půl rokem (holt protekční synek bohatých rodičů, co měl dojem, že si před ním všichni sednou na zadek), tak ho vyřadí ještě s chutí.
cože?!:-o po tajmu odvolávají lidi,kteří jsou dlouhodobě řešenmi na UP?..jaký k tomu mají důvod a právo?..vymýšlet si schůzky co nebyli v průkazce a lhát..měly objektivní zájem na tom se někoho zbavit,...dostaly snas něco do kapsy?...bože..to se mohu dožít věcí..přemýšlím,že odejdu z téhle země..a příští týden jedu na stávku,protže tohle mi za to teda stojí...celý život jsem pracobvala a tzůstala jsem s dítětem sama a v novém městě a aa..tohle dostanu od státu jako dík..zaplatit si sociální,zdravotní...a ještě nic nedostat abych mohla jen žít..
Důvod? Co třeba obyčejné pochopení? Jsou lidé, co chodí na UP léta, jsou milí, nejsou s nimi problémy. Takovému pak může úředník zavolat z vlastní iniciativy, že dnes mě přijít na kontakt a nepřišel, většinou se jedná o starší lidi. Já nikde neřekla, že si úřednice něco vymýšlí a lže. Kde jste na to přišla? Ten člověk musí na UP urychleně přijít, i když mimo objednanou hodinu, aby kontakt stihl podle data.
Víte, chybu jste udělala Vy, nikoli úředníci, tak proč tak nadáváte? Fascinuje mě, jak se dost lidí snaží svalit vinu na všechno a všechny okolo.
nevím jestly sme se špatně nepochopily...myslela jsem ,že úřednice tajně za zády lidí,kteří se řádně dostavují na schůzky a jsou vedeni na up(nejsou s nimi problémy) odvolávají za porušení docházecí morálky ..jen tak z nařízení ještě vyžšího úředníka..
pokud k tomu mají důvod nevidím v tom problém..jen mě to dostalo...a ano já jsem pochybila o to se opravdu nepřu ..jen spřádám plán jak na odvolání nic víc..proto jsem chtěla radu...
a o tom na koho svalit vinu a ne se přít nechci a nebudu...ale také vím a mám přectavu toho jak i slušní lidé jako jsem třeba i já s malým dítetem doplácejí na byrokracii tohohle rádoby státu ,ze kterého je mi už opravdu hodně šoufl...každý jednou dojde na to,že nemá známé a nemá kde sehnat práci nějak placenou,natoš placenou pořádně..a tak se ocitne v takové težké situaci..a stát to jen stěžuje ..ale to je na podrobnou debatu do které se opravdu pouštět nechci..
Nee, to jste mě opravdu špatně pochopila Jen některé hodné úřednice zavolají uchazeče, který se zapomněl dostavit, a upozorní ho, že dnes měl přijít a ať tedy honem nakluše. Ono se to nesmí, ale jak říkám, někteří úředníci jsou hodní, jiní jsou pěkné svině.
Byrokracie a humus tu je, to bez debat, a pomalu aby se člověk maloval nahnědo, aby se měl lépe a všechno mu procházelo. Také jsem uvažovala o odstěhování se do zahraničí, ale mám tu celou rodinu, přítele a kamarády, nechci je opustit.
Zkuste na úředníika zapůsobit skrze ty věci, že jste řešila soud, dítě, stěhování. Zapleťte do toho třeba zlého manžela, co dělal problémy, a zabrnkejte na lidskou strunu. Pokud se setkáte se ženou, máte větší šanci na "lidský" přístup (tedy myslím, ona ženská ženskou lépe pochopí, zvlášť, když jsou ve hře děti).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.