Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, věděl by tu někdo, kolik procent si bere realitka z uskutečněného prodeje nemovitosti?
Příklad: Když bych kupovala dům, jehož částka je na webu realitky milion a půl, a je tam uvedeno, že se jedná o sumu včetně právních služeb a provize. Jakou částku si ponechá realitka a jakou částku ve výsledku dostane prodávající?
Předem díky za případné odpovědi.
L.
Dobrý den, chci Vám napsat moji zkušenost: makléř nám vnutil pod záminkou zastupu za zájemce o náš dům smlouvu a v ní jsme my požadovali za dům 2.7 mil. a oni provizi 250 tis, takže kupující by zaplatil 2.950 mil, čímž se náš dům stal neprodejný, provize nějakých 9%, hrůza.RK jsou drzé a protože dům jěště nemáme prodaný, budeme ho prodávat sami bez RK.A když jsem se zeptala na právní služby ve sml. obsažené, téměř se mi vysmál , co bych prý chtěla.
Díky za odpovědi, bohatě to stačí.
Vím, že to nejsou horentní sumy, co si makléři berou, ale byla jsem zvědavá
Za co 150 tis realitce?
90tis bude daň z prodeje, smlouvy o prodeji také budou něco stát?, inzerce třeba na srealitách asi 12,- Kč/den., prohlídky domu s potenciálními kupci atd... Nedokáži odhadnout kolik realitce zůstane - 40tis? Na to, že některá realitka vás zastupuje ještě dva roky po prodeji v případě nějakého sporu s kupujícím , to není tak moc. Ale fakt záleží na smlouvě.
Relaitka sting chce z prodeje 50 tisíc a ma m chce 40 tisíc,Nejde o cenu za jakou se nemovitost prodá.A určitě v odměně pro realitku není daň z příjmu ani z převode nemovitosti.Makléř zebere 15 000,- a realitka zbytek jen zato,že to bouchne do inzerátu,na svůj web a pak,že u sebe nebo u právníka uschová peníze.Vyřídí nějaký papír,smůouvu a katastr,ale to je tak do 10-ti tisíc když si po cestě taxíkem dá luxusní oběd s masáži.To že by ověřili zástavní nebo exekutorské právo na nemovitost tak nato zapomeňte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.